رفتن به محتوای اصلی

احتمال برخورد تکه های یک ماهواره با کره زمین
11.11.2013 - 14:22

به گزارش شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، یک ماهواره اروپایی که دوران مأموریت خود را سپری کرده است شب، ۱۹ آبان، به زمین سقوط خواهد کرد. ازین رو، بسیاری از دانشمندان و متخصصان فن در سراسر دنیا به دنبال یافتن محل دقیق سقوط بقایای این ماهواره هستند.

به گزارش سایت خبری «اسپیس دات کام»، آژانس فضایی اروپا پیش بینی کرده که ماهواده «جی او سی ای» شب یک شنبه یا در ساعات اول دوشنبه به زمین سقوط خواهد کرد.ذخیره سوخت این ماهواره در اواسط ماه اکتبر به اتمام رسید و از آن زمان در حالت سقوط به سوی زمین قرار گرفته است.

کریستوف استایگر، مدیر عملیات ماهواره «جی او سی ای» چند ساعت قبل در صفحه خود در یکی از شبکه های اجتماعی نوشت: «این ماهواره در ارتفاع ۱۴۷ کیلومتری زمین قرار دارد و با سرعتی معادل بیش از یک کیلومتر در ساعت در حال سقوط است.»

استایگر همچنین تأثیر مخرب اتمسفر زمین بر روی این ماهواره را بسیار شدید و غیرقابل سنجش توصیف کرد. وی در ادامه افزود: «با احتساب سقوط ارتفاع شدید این ماهواره و تغییر شرایط محیطی آن، به پایان نهایی این عملیات فضایی نزدیک می شویم.» ماهواره یادشده حدود ۵.۳ متر طول و یک متر عرض دارد و وزن آن حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم اعلام شده است.

سایت خبری «سی نت» هم در گزارشی نوشته که ماهواره «جی او سی ای» از سوخت اتمی استفاده نمی کند. برخلاف دیگر ماهواره ها، این ماهواره در حال سقوط از صفحه های خورشیدی استفاده می کرد و «باتری» ماهواره به کمک این صفحه ها شارژ می شد تا اینکه باتری های همراه ماهواره در ۲۱ اکتبر (۲۹ مهر) از کار افتادند. سقوط ماهواره های در حال گردش به دور زمین در گذشته نیز سابقه داشته است.

در تازه ترین مورد از این دست حوادث، یک کاوشگر روسی به نام «فوبوس گرانت»، پس از شکست در ترک مدار زمین در ژانویه سال ۲۰۱۲ به سطح زمین سقوط کرد. این ماهواره مأموریت داشت اطلاعاتی درباره «فوبوس»، از اقمار سیاره مریخ، گردآوری کند.

تصویر منتشر شده تزیینی است

ایمیل دریافتی خبر

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

داریوش حاجبی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.