رفتن به محتوای اصلی

آمریکا عملیات انتحاری ایران در تنگه هرمز را محتمل می‌داند
13.02.2012 - 19:03

فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا احتمال داده که ایران قصد انجام یک عملیات انتحاری در تنگه هرمز را دارد. دلیل وی برای این ادعا افزایش شمار قایق‌های تندروی ایران در این منطقه است.
یک دریاسالارارتش آمریکا اعلام کرده که ایران قصد دارد علیه نیروهای آمریکایی در خلیج فارس دست به عملیات انتحاری بزند. به گزارش خبرگزاری رویترز، مارک فاکس، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا مستقر در خلیج فارس گفته که «ایران تعداد زیردریایی‌ها و قایق‌های تندروی خود را افزایش داده است». به گفته‌ی او برخی از این قایق‌های تندرو مجهز به کلاهک انفجاری هستند که می‌توانند در عملیات انتحاری مورد استفاده قرار بگیرند.
وی که در یک پایگاه نظامی در بحرین سخن می‌گفت، دفاع از خود را حق نیروهای تحت فرماندهی‌اش دانست. دریاسالار فاکس همچنین اطمینان داده که نیروهای او هوشیار و آماده هستند تا هرگونه حمله‌ای را دفع کنند. او در عین حالا گفته است که باید برای هر رویدادی آماده بود.

 
یک ناو هواپیمابر ارتش آمریکا در خلیج فارس

یک ناو هواپیمابر ارتش آمریکا در خلیج فارس

 

در پی اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای در نماز جمعه اخیر مبنی بر اینکه «ما هم تهدیدهایی داریم که به وقت خود اعمال می شود»، رزمایش "حامیان ولایت" برای مقابله با تهدیدهای نظامی در مناطق جنوب کشور آغاز شد.

کلپر: ایران تمایل به عملیات تروریستی در خاک آمریکا دارد

رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا از "تغییر استراتژی ایران و تمایل آن به عملیات تروریستی در خاک آمریکا" خبر داده است. کلپربا تأکید بر توانایی بالقوه ایران در ساخت سلاح اتمی گفته است که تحریم‌های اقتصادی تأثیر چندانی ندارند. (01.02.2012)

حرکت به سوی جنگی ناخواسته در خلیج فارس

با افزایش تنش سیاسی میان ایران و غرب خطر جنگ شدت گرفته است. بنا به تفسیری در روزنامه آلمانی "تاتس" انتخابات آمریکا امکان توافق در مذاکرات اتمی در سال ۲۰۱۲ را ناممکن کرده و هر گونه خطایی می‌تواند آتش جنگ را شعله‌ور کند. (27.01.2012)

مارک فاکس تاکید کرده که جنگ‌افزارهای آمریکایی بسیار مدرن و کارآمدند ولی می‌افزاید: «ما ضد ضربه نیستیم و کسانی هستند که می‌توانند به ما ضربه وارد کنند.»

در جریان یک عملیات انتحاری در سال ۲۰۰۰ در یکی از بنادر یمن، ۱۷ سرباز ارتش آمریکا کشته شدند. در حال حاضر حدود ۴۰ هزار تن از نیروهای آمریکایی در خلیج فارس، کویت، ابوظبی، قطر و بحرین مستقر هستند.

پس از تشدید تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ایران به منظور توقف برنامه اتمی، این کشور تهدید کرده که در صورت تحریم خرید نفت، تنگه هرمز را خواهد بست. در آخرین روزهای سال ۲۰۱۱ ایران مانوری ۱۰ روزه را درتنگه هرمز اجرا کرد و در جریان آن موشک‌های دوربرد و دو زیردریایی جدید خود را به آزمایش گذارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در جریان این مانور، بستن تنگه هرمز را برای ایران "مثل آب خوردن" دانست ولی گفت: «امروز نیازی به بستن تنگه هرمز نداریم زیرا دریای عمان در کنترل ماست و می‌توانیم عبور و مرور در این دریا را کنترل کنیم.»

پیش از این لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، بستن تنگه هرمز را "خط قرمز" آمریکا عنوان کرده بود.

تنگه هرمز آبراهی است به طول ۱۵۸ کیلومتر که دریای عمان را به خلیج فارس وصل می‌کند. نزدیک‌ترین نقطه‌ی عرضی این تنگه ۵۴ کیلومتر است. حدود ۱۷ درصد نفت مورد نیاز دنیا از این آبراهه عبور می‌کند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.