رفتن به محتوای اصلی

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه علیه سوریه را تصویب کرد
17.02.2012 - 09:31

مجمع‌عمومی سازمان ملل روز پنج‌شنبه ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن) در نیویورک برپا شد. در این نشست نمایندگان سرکوب خشونت آمیز مخالفان دولت بشار اسد را با تصویب قطعنامه‌ای محکوم کردند. ۱۳۷ کشور از ۱۶۶ کشور شرکت کننده در این مجمع به این قطعنامه رای مثبت دادند. ایران، روسیه، چین، ونزوئلا و کره شمالی از جمله ۱۲ کشوری بودند که به قطعنامه رای منفی دادند. رای نمایندگان ۱۷ کشور به این قطعنامه ممتنع بود. 

در این قطعنامه از دولت سوریه خواسته شده که در مدت دو هفته طرح اتحادیه عرب را به مورد اجرا بگذارد. این طرح از جمله از بشار اسد می‌خواهد که از قدرت کناره‌گیری کند. قطعنامه مجمع عمومی برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل تعهدآور نیست و دولت سوریه الزامی به اجرای آن ندارد.

ابتدای ماه جاری طرح قطعنامه‌ای برای محکومیت سوریه به شورای امنیت ارائه شد که با وتوی چین و روسیه با شکست مواجه گشت. اپوزیسیون سوریه، سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی و کشورهای اروپایی، به همراه آمریکا، یک صدا چین و روسیه را متهم کردند که با این کار دست حکومت سوریه را برای سرکوب بی‌رحمانه مخالفان بازگذاشته و عملا به اوج گرفتن یک جنگ داخلی در سوریه دامن زده‌اند.

گیدو وستروله، وزیر خارجه ‌آلمان در این رابطه اعلام کرد  که کشورش از قطعنامه اتحادیه عرب حمایت می‌کند. او که در سفری به آمریکای لاتین بسر می‌برد گفت که امیدوار است اکثریت بزرگی از حکومت‌های منطقه با قطعنامه علیه سوریه علامتی آشکار به رهبران این کشور دهند. او هم‌چنین از کشورهایی که تاکنون تنها نظاره‌گر صحنه بوده‌اند خواست از راه‌حلی برای خاتمه دادن به خشونت حمایت کنند تا راه ‌حل دیپلماتیک بحران هموار شود.

رفراندم بی‌موقع

یک روز پیش از برگزاری نشست سازمان ملل، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد که می‌خواهد رفراندمی برای اصلاحات در قانون اساسی سوریه انجام دهد. زمان این رفراندم ۲۶ فوریه در نظر گرفته شده است. از این گذشته قرار است سیستم تک حزبی بعث خاتمه یابد.

ایالات متحده آمریکا این اقدام را مسخره نامید و آن را تحقیر انقلاب سوریه خواند. سخنگوی کاخ سفید، جی کارنی در این زمینه گفت که همه وعده‌های این چنینی تا به حال تنها به افزایش سرکوب منتهی شده‌اند. وعده‌هایی که از آغاز اعتراض‌ها همواره تکرار شده‌، اما هیچٰ‌گاه عملی نشده‌اند.

به عقیده جی کارنی حکومت بشار اسد به پایان خود نزدیک می‌شود و «سوال دیگر این نیست که آیا او سقوط خواهد کرد یا نه»، بلکه «کی سقوط خواهد کرد»؟

گیدو وستروله نیز واکنشی مشابه نشان داد و گفت «ما به مانورهایی این‌چنین اعتماد نخواهیم کرد».

واکنش روسیه به رفراندم پیشنهادی بشار اسد اما مثبت بود. به عقیده رهبران روسیه این طرح‌ها بهتر از تغییر ناگهانی رژیم است. سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز گذشته (چهارشنبه ۱۵ فوریه) در وین گفت که این تنها راه جلوگیری از تلفات بیشتر در سوریه است. او قصد دارد امروز در این باره با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و آلن ژوپه، وزیرخارجه فرانسه گفت‌وگو کند.

درعا صحنه درگیری شورشیان و ارتش

در حالی که نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل متحد، نگران سرنوشت سوریه در حال رایزنی درباره راه‌حلی برای این کشور هستند، سرکوب مخالفان هم‌چنان در شهرهای مختلف سوریه ادامه دارد. برپایه گزارش‌های رسیده، تعداد کشته‌شدگان ناآرامی‌های سوریه ظرف ۲۴ ساعت گذشته به ۲۱ نفر رسیده است.

نیروهای زرهی ارتش سوریه امروز شهر درعا را زیر آتش توب‌خانه گرفتند. به گفته مخالفان، همه نقاط شهر درعا هدف توپ قرار گرفته است. بویژه نقاطی که در دست «ارتش آزاد سوریه» است. شورشیان مسلح خیابان‌ها را مسدود کرده‌ و محل استقرار نیروهای امنیتی حکومت را هدف حملات خود قرار داده‌اند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

لاله موذن
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.