رفتن به محتوای اصلی

محسن سازگارا: شرایط حضور اصلاح طلبان در انتخابات آینده
08.01.2011 - 17:10

گزارش های دیداری:عقب نشینی دولت در برابر اعتصاب- این که دولت در اولین قدم در اجرای طرح حذف یارانه ها در برابر اعتصاب خاموش کامیون داران عقب نشینی کرد. کامیون دار ها که به نرخ جدید گازوئیل اعتراض داشتند، از حمل بار خودداری کردند و خیلی بارها از جمله مواد غذایی در بندعباس به زمین مانده بود . بالاخره دولت عقب نشینی کرد و اعلام کرد نرخ گازوییل همان 150 تومان است به علاوه یک ریال که با نرخ سهمیه ای یک قِران تفاوت دارد. این عقب نشینی دولت نشان داد این طرح تا به چه اندازه نا مطمئن و بی برنامه اجرا شده است و دولت تا چه میزان در این باره آسیب پذیر است.

محسن سازگارا :شرایط حضور اصلاح طلبان در انتخابات آینده

Mohsen Sazegara Saturday 18 Dey 1389 Jan 08, 2011

چهارشنبه 15 دی 89، 5 ژانویه 2010 میلادی

در مورد 14 موضوع امروز صحبت می کنیم.

موضوع اول اینکه 4 نفر از زندانیان سیاسی به زندانها و تبعیدهای بلند مدت محکوم شدند. آقای علی عبادی 61 ساله پس از 300 روز انفرادی به 6 سال حبس و 10 سال تبعید محکوم شده. آقای مهدی جلیلی که از زندانیان دهه 60 است به 16 سال زندان محکوم شده، آقای احمد میرزایی که در سال 87 دستگیر شده به 16 سال زندان و 10 سال تبعید محکوم شده و آقای محمد میرزایی هم که در بهمن 87 دستگیر شده به 6 سال زندان و 5 سال تبعید محکوم شده. جرم آنها هم ارتباط با سازمانهای مخالف اعلام شده. آرش صادقی دانشجوی دانشگاه علامه از زندانیان سیاسی به انفرادیهای 209 منتقل شده و بعد از ضرب و جرح دوباره به بند 350 اوین برگردانده شد. دکتر لطیف حسنی و آیت مهرعلی بیگلو از زندانیان سیاسی تبریز از روز شنبه دست به اعتصاب غذا زدند در اعتراض به وضعیت غیر انسانی و بلاتکلیفی در زندان. به آنها اتهام ارتباط با گروههای مخالف و مباشرت در جاسوسی را زدند. اخبار جدید رسیده حاکی است که آقای محمد نوری زاد به دلیل بیماری به یکی از خانه های امن وزارت اطلاعات منتقل شده مثل آقای دکتر یزدی یا قبلاً آقای امیرانتظام یا بعضی زندانیان سیاسی دیگر. آقای احمد غلامی سردبیر روزنامه شرق و آقای هادی حیدری کاریکاتوریست روزنامه که آزاد شدند زیر فشار امنیتی ها هر دو از روزنامه شرق استعفا دادند. سه عضو دیگر تحریریه شرق هنوز در زندان هستند.

نکته دوم اینکه خانم زهرا رهنورد با خانواده شهید سهراب اعرابی، شهید جنبش سبز، ملاقات کرده ودر این ملاقات خانم رهنورد گفته که این کشور متعلق به همه ملت از هر طبقه و قشر و یا هر عقیده و اندیشه ایست. خانم پروین فهیمی، مادر سهراب، هم با اشاره به تهدیهایی که به خانواده شهدا می شود گفته که این تهدیدها بر عزم و اراده ما برای ادامه راه فرزندان شهیدمان اثری نمی گذارد.

نکته سوم اینکه 1200 نفر از کارگران مجتمع صنعتی البرز به دلیل عدم دریافت حقوق خود و حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زدند.

نکته چهارم اینکه آقای جنتی دبیر شورای نگهبان گفته که احتیاجی به حضور اصلاح طلبان در انتخابات نیست. این را باید گفت بی طرفی ایشان در انتخابات که تعیین تکلیف می کند از حالا که چه کسی بیاید و چه کسی نیاد. ضمناً ایشان گفته که من در قوه قضاییه کاره ای نیستم ولی خوب است که این رهبران جنبش را یک ترتیبی بدهند که دستگیر بکنند.

نکته پنجم اینکه مجلس قانونی را که راجع به مجمع عمومی بانکها قبلاً تصویب کرده بود و شورای نگهبان رد کرد، اینطور اصلاح کرد که ترکیب مجمع عمومی بانکها مرکب از رئیس جمهور، معاون برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و دارایی و دو وزیر به پیشنهاد هیئت وزیران باشد. اینجا را در واقع مجلس عقب نشینی کرده اما دست آقای احمدی نژاد را برای تغییر رئیس کل بانک مرکزی بسته و گفته که در واقع ازاین به بعد به پیشنهاد رئیس جمهور، تایید مجمع بانکها و تصویب مجلس، رئیس کل بانک مرکزی منصوب می شود. اگر این قانون از تایید شورای نگهبان هم بگذرد در واقع دست آقای احمدی نژاد را برای برداشتن رئیس کل بانک مرکزی می بندد مگر اینکه به سبک وزرا بردارد و یک سرپرست موقت را بگذارد.

نکته ششم اینکه دفتر آقای احمدی نژاد با اشتباه کاریهایی که کرد در مورد اعلام اسامی چهارده نفر از مشاوران عزل شده رئیس جمهور و دو نفر از آنها آقای مهدی چمران وآقای دانش چعفری اعتراض کردند که اصلاً مشاور رئیس جمهور نبودند، روز گذشته از آقای مهدی چمران عذر خواهی شد که اشتباه شده ولی از آقای دانش جعفری چیزی نگفتند چون با او بیش از اینها لج هستند.

نکته هفتم اینکه احکام کهریزکی ها اعلام شد، دادگاهی که اینهمه سرو صدا کرده بودند، آقای رجب زاده فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ به کل تبرئه شد، فرمانده خود بازداشتگاه کهریزک به 35 ماه زندان و 700 هزار تومان جریمه محکوم شده و 6 ماه هم تعلیق از کار که احتمالاً عنقریب آنها هم همه قابل خرید می شود و منتفی می شود. چند نفر خرده پا هم به احکام کوچک و جزیی محکوم شدند اما هیچ خبری از امثال آقای سعید مرتضوی و رادان نیست چه برسد به اینکه خبر از متهمین واقعی مثل مجتبی خامنه ای یا حسین طائب باشد. حتی این متهمین بزرگ مثل مرتضوی به عنوان شاهد هم به دادگاه احضار نشدند.

نکته هشتم اینکه آقای رحیمی معاون اول آقای احمدی نژاد در صحبتی که با آقای فروزنده مدیر عامل بنیاد مستضعفان داشته گفته من این پولها را، در واقع اختلاسهایی که از شرکت بیمه کرده، برای جیبم نکردم و خرج انتخابات کردم با نظر مقام رهبری این کار را کردم و در سال 84 هم 500 میلیون تومان به آقای لاریجانی که کاندیدا بوده کمک کردم و به دیگران. به این ترتیب پای آقای خامنه ای هم در این پرونده سعی کردند که باز بکنند.

نکته نهم اینکه در جلسه اخیر دولت بدگویی وزرا از روءسای دو قوه دیگر، مقننه و قضاییه، به شدت بالا گرفته و وقتی خبر به گوش آقای خامنه ای رسیده ایشان تذکر داده که از این کارها نکنند اما به تذکر ایشان مدتهاست که هیچ کس گوش نمی کند. همینطور در اسناد ویکی لیکس، یکی از سندهاییکه اخیراً منتشر شده، نشان می دهد که داوود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه به یک دیپلمات آمریکایی گفته که احمدی نژاد آماده بود برای آن مبادله سوخت با روسیه و فرانسه ولی زیر فشار داخل نتوانست این کار را بکند، اختلافی که بین آقای احمدی نژاد و بخشهایی از بیت رهبری و شخص آقای خامنه ای آن موقع ها هم به گوش رسیده بود.

نکته دهم اینکه در روابط ایران و افغانستان بحران بروز کرده. فیلمی را شبکه طلوع در افغانستان نشان داده از کشته های افغانی و ماموران مرز داری ایران، همینطور کامیونهای حامل سوخت هنوز هم در مرز ایران و افغانستان منتظر هستند، ایران اجازه خروج این تانکرهای سوخت بیش از 2500 تانکر را نداده و می گوید که اینها میروند و به نیروهای ناتو سوخت می دهند و البته سخنگوی وزرات خارجه ایران گفته به دلیل حذف یارانه ها مشکلی بوده اما رفع می شود. به هر حال 30 درصد سوخت افغانستان از ایران می رود و به این ترتیب دو تا موضوع دست به دست هم این روزها رابطه ایران و افغانستان را بحرانی کرده. اگرچه اخباری دایر بر رشوه دادن به مقامات افغانی از جمله خود حامد کرزای و مقامات در رده های دیگر قبلاً اعلام شده و احتمالاً کماکان هم ادامه دارد.

نکته یازدهم اینکه مدیران مسوول روزنامه وطن امروز و ایران، اولی آقای بذرپاش که از معاونان آقای احمدی نژاد بود و از نزدیکان ایشان و دومی روزنامه ای که به آقای مشایی نزدیک است و روزنامه رسمی دولت است یعنی آقای کاوه اشتهاردی دوباره به دادگاه احضار شدند براساس شکایت مجمع تشخیص مصلحت نظام و اینبار به دلیل توهین و افترا، نشر اکاذیب علیه آقای هاشمی رفسنجانی. دادگاه ظاهراً 26 دی ماه تشکیل خواهد شد.

نکته دوازدهم اینکه آقای علیرضا پهلوی فرزند دوم محمدرضا پهلوی شاه سابق ایران در بوستون در سن 44 سالگی خودکشی کرد. روز گذشته در اطلاعیه ای که دفتر آقای رضا پهلوی منتشر کرد گفته شده که به دلیل افسردگی از مرگ پدر و خواهر و مسایل ایران دست به خودکشی زده.

نکته سیزدهم اینکه آقای مرتضی تمدن استاندار تهران خبر از برخورد با پیروان اوانجلیک پروتستان در واقع در ایران داده و اینکه آنها تبلیغ مسیحیت می کنند و به این ترتیب برخورد با هموطنان مسیحی شدت گرفته.

و نکته خبر آخری که خبر جالبی بنظر می رسد این است که به اعضای شورای شهر قم یکی یک قبر جایزه دادند به دلیل اینکه گورستان جدید قم افتتاح شده و این هم تشویق و جایزه در جمهوری اسلامی.

اندکی صبر سحر نزدیک است.

تا فردا شاد، پیروز، موفق و سرافراز باشید.

به امید پیروزی ایران و ایرانی.

سه شنبه چهارده دی ماه 89، 4 ژانویه 2010 میلادی

امروز در مورد دوازده موضوع صحبت می کنیم.

عقب نشینی دولت در برابر اعتصاب

موضوع اول این که دولت در اولین قدم در اجرای طرح حذف یارانه ها در برابر اعتصاب خاموش کامیون داران عقب نشینی کرد. کامیون دار ها که به نرخ جدید گازوئیل اعتراض داشتند، از حمل بار خودداری کردند و خیلی بارها از جمله مواد غذایی در بندعباس به زمین مانده بود . بالاخره دولت عقب نشینی کرد و اعلام کرد نرخ گازوییل همان 150 تومان است به علاوه یک ریال که با نرخ سهمیه ای یک قِران تفاوت دارد. این عقب نشینی دولت نشان داد این طرح تا به چه اندازه نا مطمئن و بی برنامه اجرا شده است و دولت تا چه میزان در این باره آسیب پذیر است.

قابل پیش بینی هم هست که هر جایی که دولت احمدی نژاد احساس کند مردم جلویش ایستاده اند اجرای طرح را رها کند و آن وقت یک کسری بودجه بسیار بزرگ خلق کند که به دلیل پرداخت نقدی بخش از یارانه ها و اضافه کردن نقدینگی یک تورم بزرگ را هم بر دوش کشور و مردم بگذارد.

این درسی است که برای آکسیون های بعدی باید در ذهن داشته باشیم و بدانیم که عدم پرداخت ها و عدم همکاری تا چه اندازه می تواند تاثیرگذار باشد.

بانک مرکزی هم برای اولین بار نرخ تورم را دو رقمی اعلام کرد البته این عدد صحت ندارد و نرخ تورم بسی بیش از 10.5 درصدی است که بانک مرکزی اعلام می کند.

تحولات حقوق بشری

نکته دوم این که مدیر سایت آینا نیوز به چهار ماه حبس محکوم شده رضا رخشا رییس سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه که به شش ماه محکوم شده بود راهی زندان شد. خانواده حبیب الله لطیفی همگی به قید وثیقه آزاد شدند و از زندان اوین خبر می رسد که وزارت اطلاعات مامور و بازجو دربند 350 اوین مستقر کرده که بچه های زندانی سیاسی را در ملاقات ها و تماس ها بیشتر مراقبت کنند و در واقع زندانی را تحویل سازمان زندان ها نداده اند و کماکان وزارت اطلاعات دخالت می کند.

مادر عماد بهاور در مصاحبه ای گفته که دفاعیه عماد را نتوانسته اند بدهند و وکیل عماد بهاور هم نتوانسته با او تماسی داشته باشد.

عقب نیشنی قوه قضاییه

نکته سوم این که آقای محسنی اژه ای دادستان کل کشور از حرف های دادستان تهران جعفری دولت آبادی عقب نشینی کرد و گفت که منظور او این نبوده که به زودی رهبران جنبش دستگیر می شوند او گفته که دستگیری و یا محاکمه سران جنبش "اقتضائاتی" دارد و آن ها باید تامین شود. خیلی ها معقداند منظور او دستور آقای خامنه ای است اما خود آقای اژه ای گفته که جنبش عقبه ای در آمریکا و اسراییل دارد و آن ها باید حل شود و بعد به محاکمه رهبران جنبش و یا به قول ایشان فتنه رسید. خلاصه این که بعد از نامه آقای کروبی که خواستار یک محاکمه علنی شده بود آقایان عقب نشینی کردند.

آقای اژه ای همین طور اظهار آقای رحیمی را که به جرم اختلاس و فساد در پرونده ای که چند نفر هم در آن کشته شده اند تکذیب کرد.

فشار بر بهاییان، اظهار رسایی و اخراج کریمی

نکته چهارم این که در شهر رفسنجان نهمین مغازه هموطنان بهایی ما آتش زده شد و اظهار نامه را داه اند و واقها عرق شرم بر پیشانی می نشاند و در واقع هموطنان ما را از حقوق شهروندی شان محروم کرده اند.

نکته پنجم این که آقای رسایی از نمایندگان مجلس پشتیبان کودتا به دادگاه ویژه روحانیت اظهار شده که البته از اتهامات اش صحبتی نیست اما خیلی ها معقداند به شکایت آقای مهدی هاشمی به دادگاه اظهار شده است.

بازپرس دادگاه کارکنان دولت هم اظهار مدیر مسوول روزنامه جوان را که شکایت از فایزه هاشمی منتفی دانسته و گفته که یک اشتباه اداری بوده است به هر حال این دو خبر در کنار هم نشان می دهد که در دستگاه قضایی بسیاری هستند که همکاری با کودناچی ها ندارند و از اختیاراتی که دارند گاهی استفاده می کنند.

نکته ششم این که آقای علی کریمی از همراهان جنبش سبز به بهانه غیبت و سفر به دوبی از تیم استیل آذین اخراج شده در حالی که بازی در برابر آث میلان با اجازه باشگاه بوده و بسیاری معتقد اند این اخراج در راستای ایستادن او در کنار مردم و مواضع سیاسی او بوده است.

دولت بی پول و بی دقت

نکته هفتم این که سندیکای صنعت برق اعلام کرده که بدهی شش هزار میلیارد تومانی دولت به بخش های مختلف این صنعت پرداخت نشده و بیش از 900 هزار نفر در معرض خطر خواهد بود.

آقای صالحی رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرده که نیروگاه اتمی بوشهر در اواخر بهمن ماه با یک یا دو هفته عقب یا جلو افتتاح می شود. دقت رییس سازمان انرژی اتمی در امری مثل راه انداختن نیروگاه خیلی جالب است. در ضمن ایشان درباره ویروس استاکس نت گفته که این ویروس صدمه ای به نیروگاه نزده است.

نکته هشتم این که آقایان چمران و دانش جعفری گفته اند که جز مشاوران آقای احمد نژاد نبوده اند که بخواهند برکنار شوند، درست هم گفته اند و این دقت در دفتر آقای احمدی نژاد را نشان می دهد که نمی دانند کی مشاور هست و کی نیست. آقای اعتمادیان از موتلفه که مشاور اصناف از زمان آقای رفسنجانی بوده است و به زور آقای خامنه ای مانده بود شاید مهمترین کسی باشد که از مشاوره آقای احمدی نژاد برکنار شده است.

اظهارات مختلف

نکته نهم این که آقای رفسنجانی گفته دانشگاه آزاد آن قدر ریشه دوانده که کسی نمی تواند جلو اش را بگیرد و البته آقای الهام که به عنوان رییس این دانشگاه مطرح بود به آقای رفسنجانی حمله کرده است.

نکته دهم این که شهرزاد نیوز به نقل ازحسن موسوی بخشدار خسرو شهر تبریز گفته که در اطراف این بخش داری سن ازدواج دختران به هشت سال رسیده که باید از فقر و نداری این خانواده ها نالید.

نکته یازدهم این که خانم دیلما رسوف رییس جمهور جدید برزیل در اولین قدم در مراسم تحلیف خوداش نگرانی خوداش را نسبت به نقض حقوق بشر در ایران اعلام کرد و هشدار داد.

خواص با بصیرت

نکته آخر این که سازمان دانش آموختگان عدالت که وابسته به کودتاچی هاست 72 تن از یاران آقای خامنه ای را به عنوان خواص با بصیرت اعلام کرده که از آقای نوری همدانی تا علیرضا افتخاری در آن هستند.

اندکی صبر سحر نزدیک است

تا فردا شاد پیروز موفق و سرافراز باشید

به امید پیروزی ایران و ایرانی

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.