رفتن به محتوای اصلی

مهاجرت غیرقانونی به اروپا سخت‌تر می‌شود
09.03.2012 - 15:13
آلمان به همراه شش کشور دیگر اروپایی درصدد مقابله موثرتر با مهاجرت غیرقانونی است. هانس پتر فریدریش، وزیر کشور آلمان، در نشستی در بروکسل در روز پنج‌شنبه (۸ مارس/۱۸ اسفند) تاکید کرد که این موضوع بویژه مربوط به کشورهایی است که به عنوان مقصد دوم مهاجران غیرقانونی انتخاب می‌شوند.

این هفت کشور اتحادیه اروپا (آلمان، فرانسه، بریتانیا، هلند، بلژیک، اتریش و سوئد) با ایجاد ائتلافی از یونان خواستند که مرزهای خود بویژه با ترکیه را بیش از پیش کنترل کند.

وزیر کشور آلمان تصریح کرد که «این ائتلاف کشورهایی را در بر می‌گیرد که ۷۵ درصد از کل مهاجران غیرقانونی را پناه می‌دهند.» به گفته منابع دولتی آلمان آمار مهاجران غیرقانونی در ماه‌های اخیر مستمراَ افزایش داشته که در رشد فزاینده تعداد پناه‌جویان نیز این امر قابل مشاهده است.

در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ تنها تعداد درخواست پناهندگی از ۴۱ هزار نفر به ۴۹ هزار نفر در آلمان افزایش داشته است. مهاجران غیرقانونی که از مرز ترکیه و یونان به آلمان وارد شده‌اند عمدتاَ از کشورهای شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان بود‌ه‌اند. اغلب این مهاجران به کمک باندهای قاچاق به یونان منتقل شده‌اند.

فشار بر یونان افزایش می‌یابد

یوهانا میکل لایتنر، وزیر کشور اتریش در این‌باره گفت: «مرز مشترک یونان و ترکیه در حال حاضر کاملاَ گشوده و بدون نظارت است.» هفت کشور اروپایی سرگرم بررسی میزان کمک‌های مالی‌ای هستند که تا کنون اتحادیه اروپا به یونان برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی داده است. به گفته این کشورها اعطای کمک‌های مالی به یونان باید در آینده در تناسب با اقدامات انجام‌شده باشد.

وزیر کشور اتریش افزود: «اداره‌ی پنا‌ه‌جویان یونان نیز مشمول این بررسی است. زیرا تعداد کارمندان برای این اداره حدود ۳۰۰ نفر در نظر گرفته شده، اما در حال حاضر تنها ۱۱ کارمند در این اداره مشغول به کار هستند.»

 

تظاهرات به حمایت از پناه‌جویان ایرانی در برابر سفارت یونان در برلین

تظاهرات به حمایت از پناه‌جویان ایرانی در برابر سفارت یونان در برلین

هفت کشور اروپایی دولت یونان را در تنظیم امور مهاجران و پناه‌جویان به ناکارآمدی و بی‌ارادگی سیاسی متهم می‌کنند. وزیر کشور آلمان ضمن تایید سخنان همتای اتریشی خود گفت: «ما حال دریافته‌ایم که ساختار موجود در یونان عمل نمی‌کند.» به گفته فریدریش کشورهای اتحادیه اروپا در صدد پاسخ‌گویی به این پرسش هستند که «آیا در حال حاضر برقراری نظارت بر مرزهای یونان با دیگر کشورهای اروپایی ضروری است؟» وزیر کشور آلمان افزود که شاید در این باره بهتر باشد هر کشور اروپایی به تنهایی تصمیم بگیرد و دستور عمومی در این خصوص از سوی اتحادیه اروپا صادر نشود.

کشورهای اروپایی خواهان تنظیم هر چه سریعتر این مشکل هستند تا در صورت لزوم و در شرایط استثنایی بتوانند دوباره کنترل در مرزهای داخلی اتحادیه اروپا را به اجرا گذارند.

کنترل مرزهای داخلی خلاف "پیمان شنگن" است

مانفرد وبر، نماینده پارلمان اروپا در امور مهاجران گفت: «شرایط کنونی غیرقابل تحمل است، زیرا یونان متعهد به اجرای قوانین مشترک نیست و بدل به دروازه‌ای برای ورود مهاجران غیرقانونی شده است.» به گفته وی اتحادیه اروپا باید حق مداخله در این ماجرا را داشته باشد. ائتلاف هفت کشور اروپایی تاکید کرد که درباره برخورد با مهاجرت غیرقانونی خواهان رایزنی با دیگر کشورهای اروپایی است.

کشورهای عضو "پیمان شنگن" از کنترل مرزهای داخلی خود بطور کلی صرف نظر و تنها به نظارت‌های محدود و تصادفی بسنده کرده‌اند. کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرد که بر اساس قوانین موجود، ایده‌ی کنترل داخلی مرزها که از سوی هفت کشور ابراز شده، غیرقابل اجراست.

اما کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که طرحی برای اصلاح قوانین در چارچوب "حوزه شنگن" در ارتباط با مهاجرت غیرقانونی در دستور کار است. اغلب کشورهای اروپایی (در مجموع ۲۷ کشور) کنترل مرزهای داخلی در ابعادی گسترده را مغایر قوانین پایه‌ای اتحادیه اروپا می‌دانند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.