رفتن به محتوای اصلی

رسوایی "روغن پالم": از بیت خامنه ای تا برادر حسن روحانی، همه آلوده اند
13.08.2014 - 01:31

 

بحران آلودگی مواد خوراکی، بویژه  لبنیات، به روغن پالم  جناح های رقیب رژیم را به متهم کردن یکدیگر و پرده برداری از فسادهای کلان تازه ای وا داشته است. روغن پالم، که اساساً نوعی چربی صنعتی است و در ساخت صابون، پودر ظرفشویی و روان کننده های ماشین آلات کاربرد دارد، تنها با محدودیت ها و احتیاط های خاصی قابل استفاده در برخی  از مواد خوراکی می باشد. به دنبال شایعاتی که از مدتها پیش در باره ی مصرف بی روبه ی این روغن در تولید مواد غذایی داخلی در جامعه در گردش بود،  سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز 12 مرداد گفت: "مصرف کنندگان روغن پالم در شیر و ماست از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده اند و به همین دلیل بزودی اسامی آنها اعلام می شود.  وزارت بهداشت به هیچ کارخانه لبنی مجوز استفاده از روغن پالم نداده، روغن پالم به دلیل سودآوری بالا در لبنیات استفاده می شود و این تخلفات بسیار بارز بوده است. ". [1]

مصرف خوراکی غیر مجاز روغن پالم خطر بیماری های قلبی و عروقی را افزایش داده، می تواند به سرطان بینجامد.  واردات این روغن در 10 سال گذشته 15 برابر شده است! [2]

 روغن پالم عمدتاً از مالزی وارد می شود و بازرگانان وابسته به رژیم، که غالباً به جناح اصول گرای آن تعلق دارند، همچون دیگر شاخه های تجاری انحصار این تجارت پرسود، اما ضد انسانی را در دست دارند. شاید به همین دلیل است که جناح اصول گرا بلافاصله پس از این رسوایی به میدان آمد تا جلوی تهاجم جناح رقیب را سد کند. مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت رژیم و از اعضای قدیمی حزب مؤتلفه ی اسلامی، اساساً زیان آور بودن روغن پالم را نفی کرد و گفت: "  جنجال پالم (روغن نخل) بیشتر سیاسی است تا غذائی" [3].  میر سلیم  حتی از افشای این جنایت اجتماعی ابراز ناراحتی نموده، افزود: " وزارت محترم بهداشت باید مراقب باشد گرفتار مسائل حاشیه ای نشود و بنوعی مسائل را مطرح نکند که احساس عدم امنیت در جامعه شکل گیرد.".  این گفته  در حالی بیان می شود که کارشناسان غذایی و حتی مقامات دولتی جمهوری اسلامی به زیان آور بودن و خطر مصرف خوراکی این روغن اذعان کرده اند، چنانکه اصغر نعمتي، رئيس هيئت مديره انجمن حمايت از مصرف‌ كنندگان اظهار داشته : "با توجه به تأييد كارشناسان تغذيه، روغن پالم اسيد چرب اشباع شده بالايي داراست كه حداقل زيان آن انسداد و تنگي عروق و بيماري‌هاي قلبي عروقي است كه در حال حاضر مهم‌ترين علت مرگ و مير كشور به شمار مي‌رود. " [4].

از سویی حسین چمنی، مشاور انجمن صنایع لبنی، کوشیده است توپ را به زمین جناح اعتدالی طرفدار دولت بیندازد . وی میگوید: "سؤالی که من به عنوان یک شهروند و نه یک کارشناس از وزارت بهداشت دارم این است که اگر استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی و شیر تا این اندازه برای سلامتی مردم مضر است پس چرا جلوی واردات آن که خودشان مجوز وارداتش را می‌دهند، گرفته نمی‌شود؟ " [5]    یادآوری می شود که اصول گرایان مرید بیت رهبری سهم مهمی در مالکیت و اداره ی صنایع لبنی ایران دارند، چنانکه برای نمونه سالهاست از علی اکبر ناطق نوری، آخوند محافظه کاری که پس از سالها مشاغل کلیدی در رژیم جمهوری اسلامی هم اکنون نیز عنوان ریاست دفتر بازرسی بیت رهبری را یدک می کشد، به عنوان یکی از مالکان بزرگ  این صنایع نام برده می شود.

اما رویارویی جناح اصول گرا با فشارهای ناشی از رسوایی "پالم " صورت گزنده تری نیز دارد و آن افشای نقش جناح های اعتدالی و اصلاح طلب رقیب در این رسوایی و رسوایی های همانند است. تارنمای اصول گرای جهان نیوز فاش کرده که حسین فریدون، برادر حسن روحانی، خود در واردات روغن پالم دست دارد. [6] این تارنما همچنین قضیه ی واردات بنزین توسط سید محمد هاشمی ، همسر معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست دولت روحانی، و فساد و رانت خواری شرکت "تبت" متعلق به این زن و شوهر[7]  را یادآوری نموده است .

در هیاهوی درگیری ها و گریبان پاره کردن های جناح های تبهکار رژیم جمهوری اسلامی بر سر افتضاح " پالم" ، آنچه که از نظر حکومتگران پشیزی نمی ارزد، بهداشت و سلامت مردم ایران است که با اینگونه سودجویی های تبهکارانه  به ویرانی کشیده می شود.

22 مرداد 1393 خورشیدی

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

[1]  http://aftabnews.ir/fa/news/256092

[2]  همانجا

[3]    http://vista.ir/news/16546587

[4]   http://javanonline.ir/fa/news/629416

[5]  http://jamnews.ir/detail/News/381150

[6]  http://jahannews.com/vdcb5abfsrhbzfp.uiur.html

[7]  http://www.ammarname.ir/node/54288


دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کاوه جویا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.