رفتن به محتوای اصلی

حسن روحانی کاسه ای داغ تر ازآش
امریکا در خاورمیانه به دنبال چیست؟
24.09.2014 - 05:21

 

حسن روحانی کاسه ای داغ تر ازآش 

Missing media item.

حسن روحانی در مصاحبه با خبرگزاری ها ؛ از این‌که حمله امریکا به مواضع داعش در سوریه بدون همکاری دولت سوریه صورت گرفته، انتقاد کرد. او سیاست آمریکا در قبال داعش را "مغشوش" توصیف کرد. اما ولید معلم، وزیر خارجه‌ی سوریه بلافاصله بعد از آغاز حملات هوایی آمریکا به مواضع داعش با انتشار بیانیه کوتاهی اعلام کرد که دولت سوریه در جریان حمله قرار گرفته بود و جان کری، همتای آمریکایی وی در نامه‌ای برای او از حملات پیش‌رو خبر داده بود.حسن روحانی که برخلاف« رهبر» سه روز پس از انتخاب مجدد بشاز به وی تبریک گفته بود ؛ نشان از آن داشت که رئیس جمهور ایران در این مورد با رهبر جمهوری اسلامی زاویه دارد .اما با این موضع گیری ناشیانه «کاسه ای داغ تر از آش» شد.

امریکا در خاورمیانه به دنبال چیست؟

Missing media item.

بنابر نوشته بی بی سی :باراک اوباما ساعاتی پس از نخستین حمله‌‌های آمریکا و هم‌‌پیمانان عرب به مواضع "داعش" در سوریه سخن می‌‌گفت.او تایید کرد که عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اردن، بحرین و قطر در این حمله‌‌ها مشارکت داشته‌‌اند یا به نحوی از آن پشتیبانی کرده‌‌اند.گزارش شده است که دست‌‌کم ۷۰ نیروی "داعش" و ۵۰ جنگ‌‌جوی دیگر وابسته به القاعده در این حملات کشته شده‌‌اند.آمریکا می‌‌گوید پیش از این حملات، به مقام‌‌های سوریه در این باره خبر داده بود. دمشق نیز این را کلیک تایید کرده است.طبق گزارش‌ها، آمریکا در این باره به ایران هم خبر داده بود.با این حال وزارت خارجه آمریکا می‌‌گوید در این باره از سوریه "اجازه" نگرفته و زمان حمله‌‌ها را هم خبر نداده است.

سیر رویدادهای اخیر در خاورمیانه آشکارا نشان از آن دارد که نقش توطئه از پیش طراحی شده دیگر کاربرد چندانی در سیاست ندارد ، هوشمند ترین سیاستمدارکسی است که به  حوادث و در گیری های سیاسی جاری سمت وسویی دلخواه دهد .این شدنی نیست مگر این که  قدرت سیاسی دارای اراده  نسبتا واحدی باشد. در حالی که در امریکا و ایران یگانگی واحدی درقدرت سیاسی وجود ندارد .اوباما زیر فشار گنگره و راست های افرطی قرار دارد و در جمهوری اسلامی جنگلی از قدرت سیاسی بدور خامنه ای حلقه زده اند .در حالی که گروه‌های فاشیستهای اسلامی بنام "دلواپسان" (که در واقع دلواپس رفع تحریم ها هستند ) در ایران تهدید کرده‌اند که در صورت دیدار روحانی با اوباما، طرح عدم کفایت او را به مجلس خواهند برد،  علی‌اکبر ولایتیمشاور ارشد خامنه‌ای می‌گوید هر آنچه روحانی انجام می‌دهد در راستای دیدگاه‌های رهبری است. برخی تحیلیل گران بر این نظر هستند که خامنه  و روحانی در رفع تحریم ها هم نظرهستند ؛ اما آنان درمسایل حقوق بشری و باز شدن فضای سیاسی اختلافات زیادی با هم دارند.

اوباما ؛ از یک طرف با  گنگره و جمهوریخواهان تند رو که همواره او را بخاطر کوتاهی در سوریه سرزنش کرده اند و از سوی دیگر کشورهای عربی که رابطه حسنه ای با امریکا دارند، اما این کشورها خود مهد سلفی گری و زادگاه داعش و القاعده اند . ضئیت القاعده و داعش با ایران و امریکا بر کسی پوشیده نیست. نقشه اوباما این است که کار جرج بوش را با همکاری ایران و برخی کشورهای عربی به پایان برساند و بتواند حداقل در سوریه یک دولت موازی میانه رو هوادار عربستان ایجاد نماید .اما  ناظران سیاسی چندان به این نقشه اوباما خوش بین نیستند . هدف مهمتر اوباما این است که با کشیدن دندان اتمی ایران، این کشور را به بازی بگیرد ؛ توازان سنی و شیعه بگونه ای باشد  که در مبارزه با تروریسم سنی ؛ ایران را در کنار خود داشته باشد . اما با این وجود پرونده  پروژه تغییر و یا سرنگونی جمهوری اسلامی فعلا در زیرکشوی مذاکرات هسته ای قرار دارد. 

اوباما با اینکه تحت فشار از دو سو قرار داشت توانست با ظهور و گسترش داعش در منطقه که غیر قابل پیش بینی بود، تواسنت رهبری مبارزه با دعش  را بدست گیرد از یکسو با دادن امتیازات به کشور های عربی ؛ حمایت انان را بدست آورد و از سوی دیگر با حمله به سوریه و حمایت از اپوزیسیون میانه رو، حمایت گنگره و جمهوریخواهان را کسب نماید ؛ اما  کنار گذاشتن ایران  و  حمله به سوریه  و حمایت از مواضع اپوزیسیون میانه رو؛ دلخوری جمهوری اسلامی را بر انگیخت.  در واقع اوباما کار نا تمام جرج بوش پدر و پسر را با کمک کشورهای منطقه به انجام می رساند

روسای جمهور ایران و فرانسه در نیویورک با هم ملاقات کردند

Missing media item.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران که برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی به نیویورک سفر کرده، در آغاز برنامه دیدار با رهبران غربی، با فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه ملاقات کرده است.بر اساس گزارش ها رئیس جمهور فرانسه هم گفته توافق جامع اتمی با ایران "می‌تواند روابط دو طرف را در سایه اعتماد به سطحی بالاتر از گذشته برساند."آقای اولاند به رئیس جمهور ایران گفته "پاریس همانند تهران تصمیم گرفته است در برابر تروریسم از دولت عراق حمایت کند." فراسنه ای  که تا چند ماه پیش بشدت ضد ایران  و در کنار عربستان سعودی عمل می کرد ؛ اکنون با گرفتن امتیازات اقتصادی در بخش صعنت خود رو سازی و گسترش روابط اقتصادی با ایران ،  مواضع بسیار دو ستانه ای با جمهوری اسلامی برقرار کرده است. بحران  اقتصادی فراسنه بسیار جدی است.


دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.