رفتن به محتوای اصلی

نشست پارلمان اروپا با موضوع تنوعهای قومی - عقیدتی در ایران
24.03.2012 - 14:59

 از روز دوشنبه ۵ مارس ۲۰۱۲ میلادی، انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران بمدت یک هفته اقدام به برپایی نمایشگاهی با عنوان تنوعهای قومی - عقیدتی در مقرّ پارلمان اروپا در شهر بروکسل پایتخت بلژیک نمود. 

در این همایش که  بیش از یک هفته به درازا کشید انجمن موسوم به اتحادیه لیبرالها و دموکراتها برای اروپا نیز شرکت داشت.

در این نمایشگاه ۱۶ پوستر بزرگ رنگی در ابعاد ۱ متر در ۲ متر آویخته شده بود که هر یکی از انها به گوشه ای از فرهنگ و تاریخ ، تنوعهای قومی – مذهبی و مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران اختصاص داشت.

این نمایشگاه مورد استقبال وسیع اعضا و میهمانان پارلمان اروپا قرار گرفت.

روز چهارشنبه ۷ مارس ۲۰۱۲ میلادی دو میزگرد با شرکت جمعی از ایرانیان و ایران دوستان و اعضا پارلمان اروپا بر محور گفتگو و تبادل نظر پیرامون مطالبی مانند تنوعهای قومی – مذهبی ، روزنامه نگاران ، جنبش زنان و ارزیابی نگاه مردم ایران برای ساخت آینده ای متفاوت و بهتر برای ایرانیان اختصاص یافت.

دکتر سیدمصطفی آزمایش، مدیرمسئول انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران به عنوان یکی از سخنرانان در نشستی که با تلاش این سازمان حقوق بشری و انجمن موسوم به اتحادیه لیبرالها و دموکراتها برای اروپا تشکیل شده بود با اشاره به آنکه همواره این پرسش مطرح است که چگونه می توانیم به مردم ایران در روند پیشرفت دموکراسی در این کشور کمک کنیم ؟ ضمن قدردانی از حضور شرکت کنندگان در این نشست آگاهی و حساسیت ایرانیان داخل و خارج کشور و تنویر افکار عمومی مردم دنیا نسبت به رخدادهای داخل ایران را موضوعی با اهمیت ارزیابی کرد.

دکتر آزمایش با طرح این پرسش که "چگونه می توانیم به مردم ایران برای دستیابی به دموکراسی تحت سلطه حکومت دینی در ایران کمک کنیم؟ " عنصر آگاهی نسبت به حقیقت رخدادهای جامعه ایرانیان خصوصا ماهیت نظام حاکم بر ایران را موضوعی با اهمیت دانست و یادآور شد : در نبود دموکراسی و عدم آگاهی نسبت به ماهیت نظام حاکم بر ایران و مشاهده حرکت نظام بسوی برنامه اتمی نه تنها برای ایرانیان بلکه برای جامعه جهانی خطری جدی قلمداد میشود.

دکتر آزمایش در ادامه به تبیین واژه «تحمل و مدارا» و ارائه تعریفی جدید از این واژگان پرداخت.

وی با بیان آنگه آنچه برای مردم ایران اهمیت دارد آنست که مردم در بیان نقطه نظراتشان نسبت به یکدیگر تحمل داشته باشند و با یکدیگر با مدارا رفتار کنند اظهار داشت : پیشتر برداشت مردم از واژه تحمل و مدارا اینگونه بود که هر کسی تصور می کرد که حق با اوست و دیگران اشتباه می کنند اما علی رغم اشتباه دیگران از روی مدارا به سرکوب آنها نباید پرداخت و آنها را باید تحمل کرد ، این شیوه برداشت یعنی پذیرش عقیده مخالف علی رغم نادرست شمردن آن تعریف جامعی برای واژه مدارا تلقی میشد. امروز ما می خواهیم واژه مدارا را بر مبنای معیارهای جدیدی معنی کنیم ، یعنی بجای آنکه هر کسی تصور کند که حق با خودش است و دیگران اشتباه می کنند ، اینگونه تصور کند که همه حق دارند آنطور که میخواهند جهان را ببینند و اختلاف نظر داشته باشند و با یکدیگر با صلح و صفا زندگی کنند. با حرکت از این جهان بینی جدید ، تنوع و وجود عقاید و سلیقه ها و نظریات مختلف در موازات همدیگر ، پایه مدارا بشمار خواهد رفت.

بدین ترتیب ما یاد می گیریم تا به یکدیگر احترام بگذاریم و حقوق یکدیگر را برسمیت بشناسیم.

دکتر آزمایش در ادامه خاطر نشان می سازد : "ایران موزائیکی متشکل از تنوعهای قومی – عقیدتی است . تمام آمارهایی که در مورد ایران ارائه میشود اشتباه است . وقتی می گویند نود درصد جامعه ایران مسلمان شیعه است این درست نیست. هیچ آمار رسمی و درستی در دسترس نیست. حقیقت این است که ایران موزائیکی از باورهای مختلف است ولی مردم از ترس حاکمیت باورهایشان را مخفی می کنند. تا بتوانند در جامعه زندگی کنند. خرده آئینها و باورهای بسیاری در نقاط مختلف ایران وجود دارد ولی ناشناخته مانده برای اینکه مردم مخفی می کنند. علت این امر بر سر کار بودن رژیم مبتنی بر آپارتاید مذهبی در ایران است . این حقیقت ایران است؛ که ما دوست داریم به جهان بشناسانیم . برای اینکه این طرز تلقی و پارادایم تغییر کند . این آغازی برای تغییر آینده خواهد بود. تا اطلاعات درست در زمینه های مختلف در مورد ایران به جامعه جهانی ارائه شود. "

میزگرد نشست پارلمان اروپا به ریاست عضو فعال سازمان عفو بین الملل و نماینده پارلمان اروپا برگزار شد.

این جلسه با حضور جمعی از اعضا پارلمان اروپا و نهادهای مدافع حقوق بشر بین المللی ، بیش از دو ساعت بطور انجامید در پایان ، اعضا پارلمان اروپا از غرفه های مختلف انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران که در مقرّ پارلمان اروپا برگزار شده بود ، بازدید بعمل آوردند.

در حاشیه برگزاری نمایشگاه تنوعهای قومی – عقیدتی در ایران ، مصاحبه هایی با اعضا و نمایندگان پارلمان اروپا انجام شد که از آنجمله نماینده جامعه بهائیان در پارلمان اروپا که به بیان فشارهای وارده بر پیروان آئین بهائیت در ایران اشاره نمود.

در ادامه انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران با همکاری سازمان عفو بین الملل ، ۸ مارس بمناسبت روز جهانی زن ، آکسیون چهره ای برای حقوق بشر و آزادی در ایران را در مقابل ساختمان مرکزی پارلمان اروپا در شهر بروکسل برگزار کرد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار
ایمیل رسیده

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.