رفتن به محتوای اصلی

داستان جابر ابدالی کسی که به صد و هفتاد کاندیدای اصولگرا پول داد!
28.01.2015 - 18:42

"به زندان برو ولی افشا کن!" این تیتر را چهار بهمن پس از آن که حکم زندان محمدرضا رحیمی معاون اول دولت سابق اعلام شد سایت میدان ۷۲ که از جمله سایت های نزدیک به احمدی نژاد است منتشر کرد! آنها از رحیمی خواسته بودند که درباره فساد اصولگرایان افشاگری کند، پس از انتشار نامه افشاگرانه محمدرضا رحیمی علیه محمود احمدی نژاد سایت میدان ۷۲ تیترش را تغییر داد و نوشت: "چه کسانی آقای خاص را تهدید کردند؟"

http://72sq.com/37862/%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D9%88-%D9%88%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B4%D8%A7-%DA%A9%D9%86

آقای خاص کیست؟ این لقب را رسانه ها سه سال پیش مطرح کردند، در جریان رسیدگی پرونده اختلاس در بیمه ایران و استانداری تهران! آقای خاص لقب جابر ابدالی است! در نامه رحیمی به احمدی نژاد درباره جابر ابدالی آمده است: "برای انتخابات مجلس هشتم (اواخر سال ۸۶) بنا شد از کاندیداهای اصولگرا پشتیبانی مالی شود، جابر ابدالی که از سوی برخی نمایندگان مجلس و مقامات قضائی و اجرائی به این جانب معرفی شده بود برای کمک اعلام آمادگی نمود! از طریق حراست دیوان محاسبات از مجاری ذیصلاح در خصوص وی استعلام کردم، در نهایت نامبرده مجموعا یک میلیارد و دویست میلیون تومان را به این امر اختصاص داد که به قریب ۱۷۰ نفر از کاندیداهای مجلس هشتم پرداخت شده است! ....." نام جابر ابدالی نخستین بار اسفند ۸۸ به نام محمدرضا رحیمی گره خورد! الیاس نادران نماینده مجلس ایران در نامه ای به رحیمی نوشت: " ..... در جريان انتخابات مجلس هشتم توسط آقای جابر ابدالی پول هائی را بين نامزدهای مجلس توزيع کرده ايد، آيا ممکن است نسبت به منشأ اين پول ها توضيح بفرمائيد؟ ..... " دومین بار و به طور جدی تر نام ابدالی و رحیمی در ماجرای اختلاس از بیمه ایران به هم گره خورد!

جابر ابدالی اکنون چهل ساله است، اهل خوی، شهرستانی در آذربایجانی غربی، جابر ابدالی تیرماه ۸٤ شرکت "آرمان گستران میهن" را با سرمایه یک میلیارد ریال تشکیل می دهد، این شرکت قرار بود در زمینه خرید و فروش، واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز فعالیت کند ولی به نظر می رسد در طول فعالیتش روی صادرات خشبکار و آجیل متمرکز شده بود، ابدالی ۶ آذر ۸۵ موسسه هنری، فرهنگی، ورزشی، جهانگردی "ستون استوار جهان" را با سرمایه یک میلیارد ریال به ثبت رسانده است، او در این شرکت رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بود و برادرش علی عضو هیأت مدیره بود، بر اساس گزارش های منتشره در رسانه ها شیوه کار این دو با رئیس دیوان محاسبات این طور بوده که رحیمی کمک می کرده این شرکت ها وام بگیرند و در ازای این کمک ۱۰ تا ۱۵ درصد پورسانت گرفته است! در یک مورد از یک وام ۷۰۰ میلیون دلاری رحیمی پنج درصد پورسانت گرفته است!

درباره سابقه فعالیت های اقتصادی جابر ابدالی اطلاعات زیادی در دست نیست، به گفته الیاس نادران او به علت حمل و فروش مواد مخدر محکومیت داشته و به علت تخلفات متعدد از بیمه ایران اخراج می شود، با این وجود در سال های حضور محمدرضا رحیمی به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور، به عنوان نماینده دیوان محاسبات در بیمه ایران انتخاب می شود! علاوه بر اتهام محکومیت مواد مخدر به نظر می رسد او سوابق دیگری هم دارد! خواهر جابر ابدالی در پرونده بیمه ایران (خرداد ۹۱) یکی از متهمان پرونده بود با اتهام پولشوئی! او از جابر به عنوان افتخار خانواده یاد کرد و گفت: "..... جابر ابدالی به عنوان برادر من و نور چشم پدرم بود، ایشان فعالیت اقتصادی داشتند، همچنین زمانی که به زندان افتاده بودند پدرم وی را پشتیبانی می کرد، ما برای جابر وثیقه جیرفت را گذاشتیم تا از زندان بیرون بیاید ....." درباره این دوران زندان جابر ابدالی اطلاعات دقیقی در دست نیست!

بازگردیم به رابطه رحیمی و ابدالی، با این که رحیمی در نامه اش به احمدی نژاد نوشته اصولگرایان جابر ابدالی را به او معرفی کرده اند به نظر می رسد سابقه آشنائی او و جابر ابدالی در کانال های دیگری جریان داشته است، خرداد ۹۱ یکی از متهمان پرونده بیمه ایران در دادگاه گفت: "..... سال ۸۶ پس از آشنایی با جابر ابدالی، ابدالی او را به محمدرضا رحیمی که رئیس دیوان محاسبات کشور بود معرفی کرد! ....." به گفته این متهم، رحیمی و ابدالی برای حل یک مشکل حقوقی دو میلیارد تومان از او گرفتند و کاری برایش نکردند! او تأکید کرد پس از درگیری با این افراد برای او پرونده ای در مجتمع اقتصادی قوه قضائیه تشکیل شده و بارها از او اخاذی شده است! نفوذ جابر ابدالی در دولت احمدی نژاد قابل توجه بوده است، در دادگاه پرونده بیمه ایران معاون مالی استانداری تهران نفود او را چنین شرح می دهد: "..... جابر ابدالی یک روز با یکی از معاونین وزرا به دیدار من آمد و گفت اگر استانداری نیاز به پول داشت من می دهم و یک ماه بعد پس می گیرم! ....."

یک متهم دیگر پرونده بیمه ایران نیز در دفاعیات خویش با پیچیده توصیف کردن جابر ابدالی گفت: "..... تمام کارهای محمدرضا رحیمی در خارج از دیوان محاسبات را جابر ابدالی انجام می داد! مثلا اگر قرار بود وزیری استیضاح شود ابدالی به مجلس می رفت و با نمایندگان استیضاح کننده گفتگو می کرد! یک بار با پسر احمدی نژاد به دفترم آمد، مرتضی تمدن قبل از این که استاندار تهران شود همراه با جابر ابدالی به دفتر من می آمد، او همیشه پشت ماشینش پر از اسلحه بود و حتی یک بار به همراه یک کلیدساز و با اسلحه وارد خانه من در اختیاریه شده بود! هر بار که به من زنگ می زد کنار محمدرضا رحیمی بود ولی پیش آمده بود که به همراه مرتضی تمدن، استاندار تهران  به دفتر من آمده بود ....."

این متهم در تشریح گفتگوی خویش با محمدرضا رحیمی در نهاد ریاست جمهوری هم نکات جالبی از روابط ابدالی و رحیمی و دامنه فعالیت های اقتصادی این دو بازگو می کند: "..... به رحیمی گفتم که ابدالی از سوی او از من پول گرفته و حتی با همسرت به خانه من می آمده است! همچنین جابر ابدالی به قدری خود را نزدیک به این خانواده می دانست که وقتی فرزندان محمدرضا رحیمی از دوبی می آمدند با ماشین من به فرودگاه می رفت تا آنها را به خانه بیاورد ..... بیش از ۱۲ میلیارد تومان از طریق چک، ۲ میلیارد تومان نقد و یک ماشین لندکروز به نام مرتضی تمدن، استاندار تهران از من گرفت! همچنین یک خانه ۵ میلیارد تومانی در ولنجک نیز از من گرفت! جابر ابدالی گفته ۲۵ میلیارد تومان تخمه به من فروخته، این ادعا صحت ندارد! ....."

اما اختلاس بیمه ایران از کجا هدایت می شد؟ در همان سال ها پس از گسترش دایره فعالیت های جابر ابدالی او به راه اندازی یک دفتر مرکزی تلاش می کند! محلی که از سوی الیاس نادران به عنوان "حلقه فساد فاطمی" معرفی شد، این دفتر در واقع خانه دختر خواهر ناتنی جابر ابدالی بود، واقع در خیابان فاطمی تهران، دیگر عضو این خانه فساد الیاس محمودی بود، او رئیس ستاد حفاظت اطلاعات و رئیس مجتمع قضائی مبارزه با مفاسد اقتصادی قوه قضائیه در دوران ریاست هاشمی شاهرودی بود و به گفته خودش در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز با رحیمی همکاری کرده است، سومین عضو مهم این خانه نیز اسماعیل مسعودی معاون پشتیبانی و توسعه استانداری تهران بود.

محمدرضا رحیمی فرمانده کل این خانه بوده و به گفته الیاس نادران دسته چکی که برای مفاسد اقتصادی استفاده شده متعلق به جابر ابدالی بوده ولی چک ها را محمدرضا رحیمی می نوشته است! جابر ابدالی در دادگاه بیمه اعتراف کرد در انتخابات مجلس هشتم دسته چکش را به محمدرضا رحیمی داده بود اما این رابطه یک طرفه نبوده است! بر اساس گزارش سایت جهان نیوز که مهرماه ۸۹ منتشر شده ابدالی "..... دو چک به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان و دو میلیارد تومان از حساب محمدرضا رحیمی برداشت کرده! جابر ابدالی فقط از محمدرضا رحیمی دستور می گرفته و برای اجرای دستورات رحیمی حتی از ماشین شخصی وی استفاده می کرده است! ....."

اما در خانه فساد فاطمی برنامه ریزی برای اختلاس بیمه ایران انجام می شود! این اختلاس در شعب فاطمی و کرج بیمه ایران صورت گرفت، دامنه فساد خانه فاطمی به استانداری تهران هم کشیده شد و مقامات این اداره دولتی رشوه های متعددی دریافت کردند، رشوه هائی که به گفته متهمان پرونده بیمه ایران کامران دانشجو و مرتضی تمدن دو استاندار دوران احمدی نژاد به طور کامل در جریان آن بودند! یک میلیارد و دویست میلیون تومانی که به نمایندگان اصولگرای مجلس هشتم کمک شد نیز از محل اختلاس و جا به جائی پول در بیمه ایران تأمین شد! روزنامه ایران خرداد ۹۱ در گزارشی نوشت: "..... اکثر کاندیداهای اصولگرا از این کمک ها استفاده کردند! ....." به نوشته این روزنامه جابر ابدالی توسط محمدرضا باهنر نایب رئیس کنونی مجلس به رحیمی معرفی شد! برخی رسانه های دیگر خبر داده اند که باهنر در مجموع ۶۰ میلیون تومان کمک دریافت کرده بود! روزنامه ایران همچنین باهنر را متهم کرد در جریان رد و بدل پول بین رحیمی و ابدالی در دفتر رحیمی شنود گذاشته است!

جابر ابدالی در پرونده بیمه ایران علاوه بر اختلاس به غصب عنوان مأمور وزارت اطلاعات هم متهم شده بود! درباره کارهای او در این بخش نیز اطلاع رسانی نشد! در دادگاه جابر ابدالی همچنین اعلام شد: "..... او سیم کارت های سوئدی با پیش شماره های ۰۰٤۶ و ۰۰٤۷ داشت و با نقاط مختلف تهران و شهرهای دیگر تماس می گرفت ....." درباره علت چنین اقداماتی نیز اطلاع رسانی نشده است! جابر ابدالی ۳۰ مرداد ۹۲ به اتهام تشکیل شبکه اختلاس توأم با جعل از بیمه ایران به ۱۵ سال حبس، رد وجوه تحصیلی به مبلغ ۱۸ میلیارد و پانصد میلیون ریال و جریمه نقدی به مبلغ ۳۷ میلیارد ریالی محکوم شد، او از سال ۸۸ در زندان به سر می برد، با احتساب سال های گذشته جابر ابدالی ده سال دیگر از زندان آزاد می شود، در این ده سال او با ده ها جابر ابدالی دیگر در زندان آشنا می شود و وقتی بازگردد پرونده صدها جابر ابدالی را می تواند مرور کند!

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تبریزی
http://iranwire.com/features/7082

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.