رفتن به محتوای اصلی

افسردگیِ پس از انقلاب در تونس
03.08.2011 - 17:25

نشریه آلمانی زبان "نویه تسورشر تسایتونگ" چند روز پیش گزارشی از تونس منتشر کرده بود. طبق مشاهدات نویسنده، جریانات اسلامی در تونس هر روز قدرتمندتر می شوند. این جریانات از امکانات مالی وسیعی برخوردار هستند، به دانشجویان بی بضاعت بورس تحصیلی می دهند، به بیکاران کمک مالی می رسانند و از زنان جوانی که حاضر شوند از شغل شان دست بکشند و خانه دار شوند حمایت مالی می کنند. حدس زده می شود که جریانات اسلامی تونس از طرف عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس حمایت مالی می شوند.

جریانات اسلامی "افراطی" در تونس در حال حاضر در اقلیت هستند، ولی بعد از سقوط دولت سابق فعالیت هایشان شدیدا افزایش یافته است. حمله به زنان سکولار و روشنفکران و هنرمندان جزو اقدامات این جریانات است. حدود یک ماه پیش اسلامیون افراطی به یک سینما حمله کردند و صاحبان آن را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این جریان تبدیل به یک موضوع داغ در رسانه ها شد. دلیل حمله، اکران فیلمی به کارگردانی نادیا الفانی بود که در آن اسلام مورد انتقاد قرار گرفته است. چندی پیش یک کشیش کاتولیک نیز به دست اسلامیون "افراطی" به قتل رسید.

یک استاد زن و فعال حقوق زنان که نمی خواهد نامش فاش شود، می گوید اسلامیون در گفتگو با رسانه های خارجی چهره ای نسبتا لیبرال از خود نشان می دهند، در صورتی که در مساجد و در گردهمایی های احزابشان گفتمانی کاملا متفاوت ارائه می دهند. ناظران همه بر این عقیده اند که در این ماه ها نیروهای اسلامی بیش از سایر نیروها موفق به جذب مردم تونس بوده اند. سخنرانی ها و برنامه های آنان با استقبال مردم روبرو می شود، در صورتی که احزاب دیگر در جذب مردم به طور جدی مشکل دارند.

در این وضعیت، روشنفکران تونسی که صدایشان به جایی نمی رسد، دچار نوعی افسردگی شده اند و امیدشان به آینده ای روشن را از دست داده اند. بسیاری از آنان قصد مهاجرت دارند. نکته ی دیگری که باعث "افسردگیِ پس از انقلاب" شده، این است که در کنار جریانات اسلامی، جریانات و افراد فرصت طلبی که همواره از دولت سابق حمایت می کردند و در کنار آن بودند، پس از سرنگونی آن به عنوان مخالفینش به میدان آمده اند و در جذب مردم موفق تر از نیروهای دیگر (به غیر از جریانات اسلامی البته) هستند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.