رفتن به محتوای اصلی

آیا چریک های فدایی ازابتدا رهبری خمینی را پذیرفته بودند؟
ایرج مصداقی در تلویزیون نوروزادعا نمود
21.02.2015 - 15:46

 

 

کیانوش توکلی

ايرج مصداقي ادعا مي كند كه چريك هاي فدائي از ابتدأ رهبري خميني را قبول كرده بودند،او فراموش مي كند كه اين مجاهدين بودند كه خميني را پدر خطاب مي كردند، در حالي كه چريك هاي فدائي اولين سازمان سياسي بود كه در گرما گرم انقلاب ، در نامه اي سر گشاده خميني را مورد انتقاد قرار مي دهد،كاري كه ان زمان شجاعت مي خواست،

پس از انقلاب اين چريك هاي فدايي بودند كه در تركمن صحرا، كردستان، جنوب ايران و در همه ي مدارس و دانشگاه هاي ايران و كارخانه ها به مخالفت با حكومت اسلامي مي بردازند، جالب اينكه اين مجاهدين خلق بودند كه در ان زمان به چريك فدايي خرده مي گرفتند كه چریک های فدایی را إفراطي و تندرو قلمداد مي كردند ، هر چند اين روند درست در مقطع تابستان ٥٩ تغيير مسير داد. ولي اينكه گفته شود ،چريك هاي فدايي از ابتدأ، رهبري خميني را قبول كرده بودند، دروغ محض است، كافي است كه روزنامه هاي يك سال و نيم پس از انقلاب را ورق بزنيد، همه جا در گيري چريك ها با مزدوران رژيم خميني ...و به همين دليل مخالفت با حكومت اسلامي بودكه هزار ان نفر از زنان مدرن و اقشارميانه جامعه بسوي چريك ها مي أيند، و با انحراف اين سازمان در خرداد ٥٩ ،سمت گيري اقشارميانه بسوي مجاهدين اغاز مي شود.
واقعيت اين است كه ،دربحبوحه قیام سال 57درپایگیری جمهوری اسلامی ، هیج نیروی چپی از خمینی دفاع نکرد و حتی توده ای ها هم پس از انقلاب به دفاع از خمینی برخواستند . نیروی اصلی چپ ، چریک های فدایی خلق بودند که انها نه تنها در جریان انقلاب از خمینی دفاع نکردند و در اعتراض به برخوردهای فاشیست مابانه هواداران خميني بود كه در «نامه سرگشاده به آیت اله خمینی » به افشاگري عليه عملكرد انحصار طلبانه پي روان مي پردازند. در شش ماه پس از تاسیس جمهوری اسلامی ، هوادران چریک در همه جای ایران به ویژه در ترکمنستان و کردستان مسلحانه از خود دفاع کردند در بقیه نقاط ایران مبارزه سیاسی در اشکال دیگر با حکومتیان ادامه داشت.

مهدي سامع 

"فکر می کنم در فاصله بین ۲۶ دی تا ۱۲ بهمن که خمینی به ایران برگشت سازمان چريك هاي فدايي يک نامه سزگشاده به خمینی نوشت که در آن نگاه نقادانه به بعضی از گفتار و رفتار او و طرفدارانش داشت"

عالیزاده 

جناب آقای ایرج مصداقی علاوه براینکه پرونده کل زندانهای جمهوری اسلامی را درزیر بغل دارد ودر باره فیزیک هسته ای تا ورزش ، فوتبال و...کله و پارچه نظر کارشناسی می دهد ، در این مصاحبه ادعا می کند که چریک های فدایی خلق از همان ابتدا رهبری خمینی را پذیرفته بودند. لطفا_ خواهشا در این یک مورد خاص ، سند تاریخی ارائه نمائید وگرنه از دست مجری تلویزیون نورزو شکایت خواهم برد . ایرج خان که در زمان انقلاب کثیف چیزی بین 16 تا 18 سال داشت حر ف های گنده گنده می زند و حالا که مردم حالشان ازهر چه انقلاب و اسلام بهم می خورد و روزی صد بار از خاندان پهلوی عذر خواهی می نمایند و هر چه علیه انقلابیون بگویند را چشم بسته باور می فرمایند .طبیعتا این اظهار نظر نادرست مصداقی ، خوراک تبلیغی این هفته امید دانا وشعبده بازی « رو دست» این دلقک افراطی را فراهم نموده است.

اژدر بهنام 

چریکهای فدائی خلق ایران نه رهبری خمینی را پذیرفتند و نه جمهوری اسلامی را.
این سازمان رهبری خمینی را نپذیرفت، اگرچه این رهبری، عملا به جامعه تحمیل شده بود.
من هیچ اعلامیه و نوشته ای از چریکهای فدایی سراغ ندارم که رهبری خمینی را پذیرفته باشد.
در رفراندوم جمهوری اسلامی، چریکهای فدایی یک نه بزرگ به آن گفتند. پس از انقلاب هم در سرتاسر ایران با رژیم خمینی درافتادند و حتی مسلحانه با آن جنگیدند.
با انشعاب در سازمان چریکهای فدایی و تقسیم آن به اکثریت و اقلیت، بخش اکثریت به تدریج به حمایت از خمینی و جمهوری اسلامی روی آورد.
سازمان مجاهدین خلق ایران، برخلاف چریکها عمل کرد. از همان پیش از انقلاب، رهبری خمینی را پذیرفت، گرچه خمینی، این پذیرش رهبری آنها را نپذیرفت.
مجاهدین تا اواسط 1359 تمام تلاش خود را انجام دادند تا از سوی خمینی به رسمیت شناخته شوند و پس از آن با رژیم درگیر شدند.

دوستان می توانند برای اطلاع از مواضع آن زمان سازمان چریکهای فدایی خلق ایران و مجاهدین خلق ایران به آدرسهای زیر مراجعه کنند:
http://iran-archive.com/start/2

http://iran-archive.com/start/3

http://iran-archive.com/start/1

http://iran-archive.com/start/47

درویش 

 وقتی مجری از ایرج مصداقی سئوال می کند که بجز چریک های فدایی خلق بقیه احزاب رهبری خمینی را پذیرفته بودند، می گوید نه چریک های فدایی خلق از ابتدا رهبری خمینی را پذیرفته بودند. ...

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.