نگاهی به نوشته آقای کرمی و مراجعه به نوشته های قبلی ایشان به وضوح نشان می دهد که ایشان، آذربایجانی ها و به قول خودشان "ترک تباران" را اساسا ایرانی نمی شناسند. نوشته های ایشان مملو است از کینه کور نسبت به ترکان. ایشان که هر از گاهی داد سخن در مورد حقوق بشر و جامعه مدنی و دمکراسی هم سر می دهند، یا اعتقادی به آنها ندارند و قصدشان از علم کردن این موارد عوامفریبی و گرفتن ژست متمدنانه است و یا اینکه درک درستی از حقوق بشر و جامعه مدنی و دمکراسی ندارند و با وجود سالیان دراز زندگی در غرب، چیزی از روابط اجتماعی و مدنی و دمکراتیک در این بخش از جهان نیاموخته اند.
نگاهی به ماده 976 قانون مدنی مصوب 1313 شمسی در ایران (با وجود روح مردسالارانه حاکم بر آن) نشان می دهد که درک نیاکان ما چقدر از سطح فکر آقای کرمی بالاتر و مدنی تر بوده است.
ماده 976 قانون مدنی اشخاص زیر را تبعه ایران می شناسد و کلیه حقوق یک شهروند ایرانی را برایشان در نظر می گیرد، دقیقا آنچه را که آقای کرمی از "ترک تباران" دریغ می دارد.
ماده 976 قانون مدنی ایران:
1- کلیه ساکنین ایران به استثنای اشخاصی که تبعیت خارجی آنها مسلم باشد. تبعیت خارجی کسانی مسلم است که مدارک تابعیت آنها مورد اعتراض دولت ایران نباشد.
2- کسانی که پدر آنها ایرانی است اعم از اینکه در ایران یا در خارجه متولد شده باشند.
3- کسانی که در ایران متولد شده و پدر و مادر آنان غیرمعلوم باشند.
4- کسانی که در ایران از پدر و مادر خارجی که یکی از آنها در ایران متولد شده بوجود آمده اند.
5- کسانی که در ایران از پدری که تبعه خارجه است به وجود آمده و بلافاصله بعد از رسیدن به هجده سال تمام لااقل یکسال دیگر در ایران اقامت کرده باشند والا قبول شدن آنها به تابعیت ایران برطبق مقرراتی خواهد بود که مطابق قانون برای تحصیل تابعیت ایران است.
6 هر زن تبعه خارجی که شوهر ایرانی اختیار کند.
7- هر تبعه خارجی که تابعیت ایران را تحصیل کرده باشد...
مسلما آقای کرمی خواهند گفت که این ماده مربوط به تابعیت است. باید بگویم که دقیقا چنین است ولی آنچه که آقای کرمی از درک آن عاجز هستند این است که در جامعه متمدن امروزی، نه مردم و نه قوانین مدنی برای کسی به دلیل "تبار"ش امتیازی قائل نمی شود و یا امتیازی را و حقی را از او ذایل نمی کند. در این جوامع هر کسی که تابعیت دارد، شهروند است و از تمامی حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مدنی و... برخوردار است و این شهروندان هیچ فرقی باهم ندارند و از کلیه امتیازاتی که شایسته شان انسانی است، برخوردارند و حتا اگر در گذشته حقی از آنها ذایل شده باشد، آنرا جبران می کنند. و نکته ای که آقای کرمی را از این جوامع متمایز می کند، دقیقا همین است.
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمیکند.
افزودن دیدگاه جدید