رفتن به محتوای اصلی

سیروس نهاوندی، اسبِ تراوایِ ساواک(+ویدیو)
07.04.2012 - 14:14

در خدمت به ساواک و ضربه زدن به مبارزین میهن‌مان، جدا از حسین یزدی (فرزند دکتر مرتضی یزدی از رهبران حزب توده) و امثال مسعود بطحایی و محمد توکلی خواه ، نقش عباس شهریاری و سیروس نهاوندی بسیار برجسته است.

متاسفّانه آنچه از زبان آقای پرویز ثابتی در کتاب «در دامگه حادثه» (صفحه ۲۶۳ به بعد) آمده، نکته تازه ای ندارد.

عضدی (محمد حسن ناصری) سربازجوی ساواک هم،  که از ریز جریان سیروس نهاوندی باخبر بود، رفت و اسرار زیادی را با خود به زیر خاک برد و امثال حسین زاده (رضا عطار پور) و رسولی (ناصر نوذری) هم تاکنون در مورد سیروس نهاوندی و موارد مشابه، چیزی ننوشته اند.

 جدا از مقاله خوب آقای محمد حسین خسروپناه (در مجله نگاه نو)، آقای باقر مرتضوی نویسنده کتاب سیاوشان، تحقیق مفصّلی در مورد سیروس نهاوندی، نموده اند. با تلاشهایی این چنین، از حلقات مفقوده تاریخ معاصر ایران رازگشایی می‌شود و براستی جای قدردانی دارد.

***

روایت من نارسا و ناچیز است چون تشریح دقیق اینگونه مسائل از عهده کسانی برمی‌آید که کار سازمانی و تشکیلاتی نموده اند و بطور خاص با سازمان انقلابی حزب توده ایران در خارج از کشور و نیز سازمان رهایی‌بخش خلقهای ایران آشنا و نزدیک بوده اند.

سازمان رهایی بخش خلقهای ایران که حمله به بانک ایران و انگلیس - در خیابان تخت جمشید(طالقانی) ۲۳ تیر سال ۱۳۴۸ - و اقدام برای ربودن «داگلاس مک آرتور دوم» سفیر ایالات متحده ( ۹ آذر ۱۳۴۹)... را در پرونده خود داشت، با تشکل ساواک ساخته «سازمان آزادیبخش خلقهای ایران» که به شکار مبارزان و فعالان سیاسی می‌پرداخت، یکی نیست.

سازمان رهایی بخش خلق های ایران در شمار تشکل های مبارز و انقلابی ایران بود و داستان پر رمز و راز سیروس نهاوندی که درآغاز شور آزادیخواهی و مردم دوستی داشت، براستی عبرت انگیز است.


پانویس

اسب تراوا

اسب تراوا اشاره به اسبی چوبین است که با استفاده از آن، قلعه‌ شکست‌ناپذیری که با محاصره و جنگ سقوط نمی‌کرد، درهم شکست. دشمن دوز و کلک چید و با اسبی چوبینی که نفرات خودش درون آن قایم شده بود، به قلعه نفوذ کرد و همه رشته ها را پنبه کرد.

........................

عباس شهریاری

در مورد شهریاری جدا از مقاله ویکیپدیا،  ویدیوی عباس شهریاری، جاسوس ۱۰۰۰ چهره ساواک را هم ارائه داده ام که در یوتیوب موجود است.

http://www.youtube.com/watch?v=fAQMwl485TQ

........................

ویکیپدیا و داگلاس مک آرتور Douglas MacArthur II

بعضی منابع به اصطلاح دانشگاهی و حتی ویکیپدیای انگلیسی، در مقاله مربوط به مجاهدین خلق People's Mujahedin of Iran  تلاش برای ربودن داگلاس مک آرتور را به مجاهدین نسبت داده اند که غلط است.

........................

سیروس نهاوندی در قید حیات است.

خوشبختانه آقای سیروس نهاوندی در قید حیات است و ای کاش خودشان حلقه‌های مفقوده زندان شاه و ماجرای آن به اصطلاح فرار را تمام و کمال به رشته تحریر درآورَند تا با ارزیابی به قول ایشان ناروا، بد، بدتر دیده نشود.

فراموش نکنیم که ما خودمان گل بی‌عیب نیستیم. کبر و غرور در کمین ما است و می‌توانیم عاقبت به خیر نباشیم. هر کسی (قهرمان قهرمانان نیز) بالقوه استعداد سقوط دارد. کافی است هوا برَش دارد.

***

از شما دعوت می‌کنم  ویدیوی زیر را ببینید:

سیروس نهاوندی، اسبِ تراوایِ ساواک

http://www.youtube.com/watch?v=-r3M3ePxIFI

***

همنشین بهار

hamneshine_bahar@yahoo.com

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.