رفتن به محتوای اصلی

سانسور و محدودیت های آزادی بیان در ایران+فایل صوتی
سخنرانی دراجلاس جانبی شورای حقوق بشر سازمان ملل (ژنو)
17.06.2015 - 14:15

جمهوری اسلامی ایران یکی از شدیدترین و سخت ترین  سانسور اینترنت در دنیا را وضع کرده‌است . آن‌ها میلیون‌ها وب سایت از جمله سایت‌های خبری و اجتماعی را مسدود کرده اند. ایران از نظر سانسور رسانه‌ها و اعمال محدودیت علیه روزنامه نگاران، در دنیا مقام هفتم را دارد.روزنامه نگاری و گردش آزاد اطلاعات در ایران ممنوع است. هم اکنون دهها روزنامه نگار و وبلاگ نویس و فعال مطبوعاتی، همچنان در زندان بسر می برند .

 

محدودیت‌های رسانه‌ای در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی تغییری نکرده است و رئیس جمهوری موفق نشده است که به یکی از وعده‌های انتخاباتی خود که  بازگشایی مجدد انجمن صنفی روزنامه نگاران بود که شش سال پیش تعطیل شد_عمل نماید.

در این رابطه بد نیست که بدانید :اصل 24 قانون اساسی جمهوری اسلامی می گوید: «نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد. تفصیل آن را قانون معین می‌کند. » با چنین تفسیری از قانون هزاران خبرنگار بازداشت و یا اعدام شده اند و ایران به  بزرگترین زندان روزنامه نگاران جهان بدل شده است.

بنابراین مشکل اصلی در قانون اساسی است که تعریف مشخصی ارائه نمی کند و دست مجریان را برای تفاسیر متفاوت و دلخواه کاملا بازگذاشته است_ بایستی دید.

  گفتن در باره سانسور و آزادی بیان تکراری خواهد بود اگر به جنبه ها و ویژیگی ها خاص هر کشوری در آن اشاره ای نشود.

1_ خود سانسوری

 در جامعه خبری ایران ؛بسیاری از نویسندگان ور وزنامه نگاران ایرانی از ترس سانسور خود را دواطلبانه  سانسور می کنند تا بتوانند از حذف کل مطلب در امان باشند وا لبته این روش  تا حدودی می تواند موثر واقع شود . بشرط اینکه کسانی در خارج از کشور بخش سانسور شده  داخل کشوری را بر طرف نمایند.

 

2_تابو  و تابو شکنی 

متاسفانه در جوامع خاورمیانه ای از جمله کشور ما ؛ بخاطر اعتقادات مذهبی ویا تعلق اتنیکی ، قومی و ملی ...  شرایطی را بر جامعه  تحمیل کرده است که نسبت به  حقوق اقلیت های مذهبی و اتنیکی  واکنش مناسبی  از خود نشان نمی دهد 

3_فیلترینگ اینترنت در ایران

فیلترینگ در ایران بر اساس قوانین مصوب در مجلس شورای اسلامی عمال می‌گردد و طیف گسترده‌ای ازسایت های  اینترنتی فرهنگی ، اجتماعی ، علمی و سیاسی را در بر می‌گیرد. گرچه مسدود کردن دسترسی به سایت ها در ایران جنبهٔ قانونی دارد،

یکی از مقامات جمهوری اسلامی ؛ تعداد سایت های  فیلتر شده را  تا 7 میلیون تخمین زده است. با این وجود هزاران جوان ایرانی از طریق فیلتر شکن ها به سایت های مورد علاقه خود با سختی دسترسی می یابند.

موضوع بعدی ؛پهنای باند اندکی که به کشور وارد می‌شود برابر با پهنای باند دو دانشگاه در کشور سوئد می باشد، بنابراین اشکال اصلی این است که شرکت ارتباطات زیرساخت انحصار را در دست خود گرفته و به میزان کمی پهنای باند وارد کشور می‌کند.در حالی ‌که یک دانشگاه در یکی‌ از روستاهای سوئد دارای حداقل یک ترابیت پهنای ‌باند اینترنت است، دانشجویان ما حتی در بهترین دانشگاه‌ها به دلیل سرعت پایین به زحمت می‌توانند از امکانات آموزش مجازی و الکترونیکی استفاده کنند.

 Missing media item.

 با امید به روزی که شاهد سانسوردر کشورمان نباشیم

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.