رفتن به محتوای اصلی

نمی توانم بيايم اما می نويسم
به "کنگرهء سکولار دموکرات های ايران»
01.07.2015 - 08:45

دوستان گرامی 

         از دعوت شما برای شرکت به «کنگره» صمیمانه تشکرمی کنم. 

سومین کنگره سکولار دمکراتهای ایران که قصد داردبه  این پرسش  که "چرا سکولار دموکرات ها هنوز متحد نشده اند؟" وگره پراکندگی و تفرقه در اپوزیسیون ایرانی کجاست و چگونه باز میشود؟  بزودی برگزار می شود ؛ بسیار علاقمند بودم درآن شرکت نمایم که  ضمن پوشش خبری؛ نظرات خود را برای دوستان بیان کنم  ولی بنا بر مشکل مالی  این دیدار ممکن نخواهد شد. از این رو نکاتی در باره اهداف گنگره بطور مختصر بیان می کنم:

1_قبل از هر چیز از اینکه گنگره سعی دارد که فراحزبی عمل نماید و به همین خاطر، فعالان سیاسی سکولاراز چپ تا راست را به گنگره دعوت کرده است و دعوت شدگان با هزینه شخصی به گنگره خواهند آمد و تلاش این نخبگان برای پاسخگویی  به  یکی از آرزوهای دیرینه  مخالفین  سکولار از جنبه های مثبت این نشست محسوب می شود 2 پسوند «انحلال طلب »؟ به  دنباله سکولار _ دمکرات؛  پسوندی سکتاریستی است ؛ بعبارت دیگر گنگره قصد دارد  تنها سکولار دمکراتهای سرنگون طلب را در این گنگره متحد نماید . در حالی با اضافه شدن این  پسوند، نه تنها  کمکی به اتحاد عمل سکولار_دمکراتها نمی کند ؛ برعکس با چنین طرز تفکری بخش بزرگی از مخالفین و منتقدین نظام؛ کنار گذاشته می شوند، درست این بود که خواستهای گنگره عمومی ترمی شد  .3_  در رابطه  با مسایل اتنیکی  و رفع تبعیض قومی ــ ملی منهم  با این دوستان موافقم (1) که تنها شاخص"عدم تمرکز" در سیستم آیندهءایران نمی تواند پاسخگوی موزائیک قومی ــ ملی کشورمان ایران باشد. برای جلوگیری از تمرکز قدرت و پیشگیری از استبداد مرکز، شاید شاخص "عدم تمرکز" برای کشوری هائی که مردمان اش به یک زبان و یا یک فرهنگ تعلق دارند، کافی باشد. اما تجربهءتمامی کشورهای مشابه ایران نشان می دهد که، از جمله برای رفع تبعیض و استبداد مرکزی، نوعی خودمختاری در عرصه های اداری، فرهنگی و اقتصادی ضروری می باشد. برنامه های شما اما در این زمینه متأسفانه دارای کاستی می باشد. 4_تلاش برای اتحاد سکولار _ دمکراتها  نافی تلاش برای جیهه ها فراگیرتر آزادی و مبارزه با دیکتاتوری خامنه ای نیست

تغییر در ژئوپلیتک منطقه _«ایران » بر سر دو راهی 

خاورمیانه درآستانه دگرگونی ژئوپلیتک قرار گرفته است؛ چند روز پیش شاهد حمله همزمان داعش در تونس ، کویت ، فرانسه و کوبانی بودیم. عربستان با پشتیبانی نسبی غرب و با ایجاد اتئلافی؛ یمن فقیر را بمباران می کند و منطقه پرواز ممنوع ایجاد کرده است .از سوی دیگرترکیه و اردن قصد دخالت مستقیم در سوریه را دارند تا ضمن جلو گیری از پیشروی کردها بسوی اب های بین الملی ؛ نقش مهم تری در حوداث منطقه بازی نمایند. مردم ایران بی صبرانه منتظر نتیجه مذاکرات هسته ای اند ؛چشم های مردم و دولت روحانی به « وین » دوخته شده است .موضوع جانشینی دیکتاتور ایران، «انتخابات» مجلس و اینکه استراتزی جمهوری اسلامی بکدام سو هدایت شود ؛ موضوع در گیری درهرم قدرت نظام اسلامی است .جنگ داخلی ، گسترش کشورهای بدون دولت  نه تنها منطقه بلکه جهان را تهدید می کند .  داعش و دیگر بازیگران محلی آلت دست دولت های قدرت مند منطقه اند . کشور ما از جمله محدود کشورهای« امن» منطقه اند که حداقل از امنیت نسبی برخوردار می باشد .بنظر می رسد که  تغییرات  سیاسی در ایران حتمی است ولی دقیقا چگونه و با کدام خط مشی بر کسی روشن نیست..

سئوال اساسی این است اگر فردا ؛ رزیم ؛با یک انقلاب قهر آمیز سرنگون شود و بجای امنیت نسبی کنونی ، یک لیبی و سوریه و عراق جایگزین آن شود و در بهترین حالت کشور به شش بخش در حال جنگ و گریز د ائم مبدل شود ، ان وقت شما از همین امروز چه خواهید کرد که چنین ایند ه  شومی برای ایران رقم نخورد؟

با امید موفقیت برای گنگره شما

کیانوش توکلی 

زیرنویس:

1_از نامه ماشاالله سلیمی . منوچهر مقصودنیا به گنگره

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.