رفتن به محتوای اصلی

اختلاف اصول‌گرایان بر سر احمدی‌نژاد
27.02.2009 - 07:12

روز پنج‌شنبه هشتم اسفند ماه جلسه فراگیر اصول‌گرایان برای تعیین نامزد مورد حمایت این گروه تشکیل شد. اخبار منتشر شده در رسانه‌های وابسته به این گروه نشان از بروز اختلاف‌بر سر کاندیداتوری احمدی‌نژاد دارد. حدود دو هفته پیش جلسه مشترک شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری با حضور محمود احمدی‌نژاد برگزار شد. به گفته غفوری‌فرد، عضو شورای مرکزی جامعه مهندسین، این جلسه به کشمکش بین احمدی‌نژاد و حاضران بدل شد به طوری که احمدی‌نژاد این جلسه را به حالت قهر ترک کرد.

غفوری فرد که در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین سخن می‌گفت، گفته است: «در آن جلسه اصول‌گرایان حاضر، احمدی‌نژاد را به بی‌ثباتی مدیریتی، محدود کردن انتخاب وزرا و مقامات بلندپایه دولت به دوستان سابقش در استانداری اردبیل، شهرداری تهران و دانشگاه علم و صنعت، آسیب رساندن به جایگاه مجلس اصول‌گرا و نادیده گرفتن قانون متهم کردند».

به گزارش ایسنا، احمدی‌نژاد هیچیک از انتقادات را نپذیرفته و در مقابل، مجلس را به کارشکنی در کار دولت متهم کرده‌است.

پروژه عبور از احمدی نژاد

«شورای راهبردی ائتلاف حزب‌الله» نیز از چندی پیش پروژه عبور از احمدی‌نژاد را مطرح کرده‌بود. این شورا که اعضای اصلی آن را کسانی چون آيت‌الله محمدباقر خرازی، حسين کنعانی‌‌مقدم و هادی غفاری تشکیل می‌د‌هند در بهمن ماه امسال طرح دولت ائتلافی را ارا‌ئه داد و تاکید کرد که اصول‌گرايی و اصلاح‌طلبی بدون واقع‌گرايی نمی‌‌تواند مسائل و مشکلات مردم را حل کند. این شورا تا کنون از افرادی چون محمد باقر قالیباف، محسن رضایی، حسن روحانی، محمد هاشمی، عزت‌الله ضرغامی، مهدی کروبی، و عبدالله جاسبی دعوت کرده تا برنامه‌های خود را برای اداره کشور ارائه دهند.

کنعانی مقدم دبیر سیاسی ائتلاف حزب‌الله در گفت و گو با پایگاه خبری «جمهوریت» در هفته جاری، دولت نهم را ناکارآمد خواند و گفت بسیاری از نیروهای اصول‌گرا به این نتیجه رسیده‌اند که دولت علاقه‌مند است تا همه امور را به تنهایی انجام دهد و سایر اصول‌گرایان را در مسائل کشور دخالت نمی‌دهد. وی همچنین گفته است که دولت احمدی‌نژاد از روحانیت بی‌بهره بوده و مراجع و علما را به حاشیه رانده است.

امیر محبیان عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت نیز در یادداشتی که هفته جاری منتشر شد موارد انتقادی اصول‌گرایان نسبت به احمدی‌نژاد را برشمرده است. از جمله انتقادات اصول‌گرایان به دولت نهم از دید محبیان تعویض سریع وزرا، بحث بر سر کارشناسی بودن طرح‌ها و لوایح دولت، سرعت بالای دولت در اقدامات سیاسی و اقتصادی که کم دقتی را به همراه دارد و نیز پوشش ندادن تمامی نیروهای صادق اصول‌گراست.

احمدی‌نژاد اصول‌گرا نیست

مصطفی فقیهی مدیر مسئول خبرگزاری انتخاب یکی دیگر از اصول‌گرایانی است که معتقد است احمدی‌نژاد معیارهای اولیه اصول‌گرایی را رعایت نکرده است. او در گفت و گو با رادیو دویچه وله می‌گوید: «در واقع مواضع آقای احمدی نژاد چندان که باید اصول‌گرایانه نیست. در حال حاضر یک سری شخصیت‌هایی هستند مثل جناب آقای مهندس موسوی که با اینکه از سوی جمعی از اصلاح‌طلبان یک اصلاح‌طلب خوانده می‌شوند اما بیشتر تفکرات اصول‌گرایانه دارد. بنابراین تصور می‌کنم که بعید نیست که آقای احمدی نژاد مثل دوره گذشته خودشان را به طور مستقل نامزد کنند چون احزاب، خیلی از ایشان حمایت نمی‌کنند، ضمن اینکه مردم هم حمایت چندانی از ایشان نخواهند کرد».

فقیهی می‌گوید تنها بخش افراطی جریان اصول‌گرا مثل روزنامه کیهان و گروه رایحه خوش خدمت، طرفدار احمدی‌نژاد هستند. وی معتقد است اگر میر حسین موسوی کاندید شود نه تنها گروه عمده‌ای از اصول‌گرایان، که بخش بزرگی از اصلاح‌طلبان نیز از وی حمایت خواهند کرد.

فقیهی در مورد مصداق‌های عدول احمدی‌نژاد از مواضع اصول‌گرایی چنین می‌گوید: «رویکرد خاص ایشان در مباحث سیاست خارجی و اتخاذ یک سری مواضعی که خارج از مواضع اصول‌گرایانه هست و یک نوع افراطی‌گری محض محسوب می‌شود، نوعی از مواضع غیر اصول‌گرایانه ایشان است و اصولا رفتار سیاسی ایشان و نوع برخوردشان با مردم و کلا روش‌شان در خیلی از مسائلی که با آنها برخورد داشتند، اصول‌گرایانه نیست».

هنوز خبری از جلسه روز پنج‌شنبه اصول‌گرایان برای تعیین کاندیدا منتشر نشده است. اما برخی از تحلیلگران معتقدند که حتی اگر اصول‌گرایان، احمدی‌نژاد را به عنوان نامزد ریاست جمهوری این جبهه اعلام نکنند همان اتفاقی می‌افتد که چهار سال پیش افتاد. مصطفی فقیهی مدیر مسئول پایگاه خبری انتخاب در مورد رفتار چهار سال پیش احمدی نژاد چنین می‌گوید: « من یادم میآید که ایشان در همان ایام انتخابات، شورای هماهنگی اصول‌گرایان را تهدید کردند که اگر من را انتخاب نکنید خودم شخصا وارد می‌شوم. این آدم نشان می‌دهد که چندان اعتقادی به حزب چه در دایره اصول‌گرایی باشد چه نباشد، ندارد. بنابراین نمی‌شود گفت که ایشان اعتقاد خاصی به نوع اصول‌گرایی‌ای که مد نظر این جبهه هست داشته باشد».

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال
برگرفته از:
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.