رفتن به محتوای اصلی

کامنتهای برگزیده : من تجزیه طلب نیستم
13.04.2012 - 19:23

انصافعلی هدایت

سلام به نویسنده گرامی و خوانندگانی که با ادب و احترام به بررسی موضوع نشسته اند لطفا به نوشته های من توجه فرمایید. من در بخشی از نوشته ام به صراحت گفته ام که تجزیه طلب نیستم*و تنها دلیلم هم احتمال خون و خونریزی است که مخالفم. اگر این احتمال را می توانستم نادیده بگیرم، بدون شک و شبهه، تجزیه طلب می شدم. به این بخش از آن مقاله من هم توجه فرمایید: پس چرا آذربایجان، کردستان، بلوچستان، عربستان (خوزستان) و ... تجزیه نشوند؟ ایران چه شاخه گلی را بر سر این مناطق زده است که با جدایی از ایران، آن نعمت ها و مزایا را از دست خواهند داد؟ از کدام مزایای اقتصادی، زبانی، آموزشی، تاریخی، حقوقی، اداری، فرهنگی، سیاسی، برابری حقوقی، برابری اخلاقی، رفاه اجتماعی، بهداشتی، کاری، شغلی، امنیتی، موسیقی، رقص و بقیه هنرها و ... سخن می توانید بگویید که جدایی از ایران باعث از دست دادن آن ها.
----
* (اما این باعث نشده که من تجزیه طلب شوم. هنوز هم تجزیه طلب نیستم ولی ...) چرا اگر ایران تجزیه شود، برای ایران و مناطق تجزیه شده، سودی نخواهد داشت؟ اتفاقا، و من به تازگی به این نتیجه رسیده ام که راه ایران به سوی دموکراسی، حقوق بشر، و ترقی سیاسی و اقتصادی از درون شعله های تجزیه می گذرد...[نقل شده از مقاله انصافعلی هدایت]

اژدر بهنام
 
آقای هدایت با درود بر شما و تشکر از اینکه وقت گذاشته و توضیح لازم را داده اید. اول از همه اینکه تجزیه طلبی از نظر من جرم نیست. یک حق است. حقی به رسمیت شناخته شده و هیچ ایرادی ندارد که کسی تجزیه طلب باشد و در راه اشاعه آن بکوشد، اندیشه اش را عمومی کند و در نهایت آنجه را که می خواهد از صندوق های رای بیرون آورد. گرچه من جدایی را بعنوان آخرین و دردناکترین راه می دانم همواره از حق جدایی دفاع کرده و خواهم کرد. دوم اینکه به نظر من در شرایط فعلی و با توجه به سطح رشد فرهنگی جامعه ما، جدایی بخشی از ایران بدون کشت و کشتار و خونریزی و ویرانی و بی خانمانی ممکن نیست. در شرایط حاضر، جدایی از میان دریایی از خون خواهد گذشت. نکته سوم این است که برداشت من از مقاله شما این است کهعلیرغم بهای سنگینی که باید در این راه پرداخت، باید همگان را تشویق به تجزیه و جدایی کنیم. من بخشی از مقاله شما را همینجا می آورم تا برای شما روشن شود که چرا چنین برداشتی داشته ام: "اگر عاقل باشیم، عرب ها و خوزستانی ها را به تجزیه ترغیب می کنیم تا حقوق انسانی خودمان را بدست بیاوریم. آزادی هایمان را بدست بیاوریم. دموکراسی و حقوق بشر را بدست بیاوریم. از منجلاب و عقب ماندگی که به نام ایرانی و آریایی به ما تحمیل می شود، رهایی یابیم. انسانیتمان را باز یابیم. انسانیتی که ما از آن دفاع می کنیم، عین وحشیگری است اما خودمان را به نادانی و پردانی زده ایم. آزادی بهایی دارد و باید آن را پرداخت. روشنفکری هم بهایی دارد که باید پرداخت. مناطق عقب مانده ایران که خواهان جدایی هستند و می خواهند حقوق و مزایایی انسانی و اجتماعی خودشان را بدست بیاورند هم باید بهایی بپردازند." با تشکر از شما و امید گفت و گوهایی سازنده و روشنگرانه.
 
آ.ائلیار
 
آقای انصافعلی هدایت، به شما پیشنهاد میکنم روی مقوله حق« انتخاب» اندیشه کنید. و بکوشید که هر کس و هر مردم و ملتی حق انتخاب داشته باشد. اگر این حق برای فرد و ملت به رسمت شناخته شود آن وقت باقی مسایل میتواند با صلح و دوستی و آزادی حل بشود. باز توصیه میکنم سعی کنید آخرین دستاوردهای اندیشه بشری را در مورد همه مقولات مهمی که در نوشته هایتان استعمال میکنید مطالعه کرده بعد آنها را بر اساس منابع معتبر مثل دانشنامه های زبانهای جهانی به کار ببرید. متأسفانه نوشته شما مثل بسیاری از دوستان آذربایجانی فاقد چنین کیفیتی ست. در مورد مقولات استعمار و مستعمره و غیره دقیق بیندیشید. این چیزها مقولاتی نیستند که هرکس بنا به سلیقه خود معنی و مفهومی به آنها بدهد. بدون اینکه رد مفاهیم کلاسیک آنها را اثبات کند.
از سوی دوستان آذربایجانی و حتی شما« پرچم یاد آوری کشتارهای تاریخی» برافراشته شده است. به این دام نیفتید. راه ساختن آینده ی صلح آمیز بر اساس دوستی و همزیستی فرهنگهای ملتهای مختلف نگاه به آینده است نه به گذشته . نه زنده کردن کینه و نفرت و انتقام کشی از یکدیگر. مردم آذربایجان از جنگ جهانی اول تا کنون بارها قربانی دسته داشناکها - که یک جریان فاشیستی ست شده است. راه مقابله با آن دموکراتیزه کردن آذربایجان و ایران است که بتواند خود ارمنستان را به این راه سوق بدهد. آنوقت داشناکها بازنده اند و دیگر خطری محسوب نخواهند شد. دیگر امکان تکرار کشتارهای تاریخی وجود نخواهد داشت. راه دموکراتیزه کردن نیز از حل مسئله ملی و اجرای خود دموکراسی میگذرد . من در مقالاتم که در همین سایت موجود است آن را توضیح داده ام.
 اشکال نوشته شما اینست که مسئله تجزیه - منظره سود مندی - را  بدون توجه به جهانی سازی، ترسیم میکنید که یک تصور محض است. در شرایط جهان حاضر بدون محاسبه ی پامترهای جهانی سازی و جهانی شدن تحلیل درست مسایلی مثل تجزیه و استقلال و تغییر حکومت ممکن نیست و تحلیلگر به دام تصورگرایی افتاده و از پروسه عینی پدیده ها دور میشود. نوشته شما نمونه بارز این حرکت است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس
برگرفته از:
کامنتها
ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.