رفتن به محتوای اصلی

رابطه دولت حسن روحانی با نرمش قهرمانانه ولی فقیه
15.08.2015 - 16:55

همانطورکه در مقاله پیشین اشاره شد* رژیم ولایی با همه تلاش و کوشش مستمر خود برای پاک کردن  حافظه تاریخی جامعه از رویدادهای سال ۸۸ و جنبش سبز موفق نبود, زیرا واقعیتها  و حقایق عریان در زیر پوست جامعه ما و اگاهی اجتماعی نسبت به لزوم تغییرات اساسی و رشد روزافزون خواسته ها و مطالبات اجتماعی و سیاسی و اقتصادی خصوصا در اقشار و طبقه اسیب پذیر جامعه انچنان نضج یافته بود که می بایست چاره ای برای ان می اندیشید .

بنابراین به دستور مقام عظمای ولایت مبنی بر تغییرات ظاهری در سیاستهای کلان نظام در پشت درهای بسته همراه با جناهای دیگر قدرت در نظام ولایی صرفا برای مهار و جلوگیری از رشد و باز سازی بدنه اجتماعی جنبش مردمی ۸۸ و پیوند ان با لایه های گوناگون جامعه اعم از طبقه کارگر و زحمتکش و متوسط با اتخاذ تاکتیک نرمش قهرمانانه و راه اندازی کاروان اعتدال برای به انحراف کشیدن و تفرقه در میان نیروهای اصلاح طلب و دیگر نیروهای ترقی خواه منتج گردید .

نرمش قهرمانانه ولی فقیه تنها در مقابل جهان سرمایه داری و امپریالیسم است نه درمقابل مردم . رژیم برای تعیین نقش خود در نقشه جدید خاورمیانه و تامین امنیت لازم برای خود و نیز امنیت برای سرمایه گذاری شرکتهای فراملیتی با انان تحت عنوان مذاکرات هسته ای به بحث و گفتگو نشست . لازم به یاد اوری است که این مذاکرات پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و قبل از راه اندازی کاروان تدبیرو امید توسط ولی فقیه استارت خورده بود ولیکن به دلایل گوناگون اعم از نداشتن مشروعیت مردمی وعدم همیاری دیگر جناحهای قدرت در حاکمیت جمهوری اسلامی نمیتوانست کلیدی برای باز کردن قفل بسته شده نظام ولایی باشد.

به سخنان اخیر رفسنجانی در ۱۳ مرداد توجه کنید او میگوید : مذاکرات پیش از انتخابات با نامه ای که سلطان قابوس برای ایران اورد بانظر مثبت رهبری اغاز شد و یک تیم در سطح پا یین با امریکایی ها مذاکره کرد ولی چون تیم قوی نبود و حمایت مردمی نیز پشتوانه ان قرار نداشت بی ثمر بود .

چه تعبیرو تفسیری میتوان از اظهارات این استوانه نظام و سیاست مداری خبره و کهنه کار داشت ؟ واقعیت این  است که رژیم ولایت فقیه در طول حیات ۳۷ ساله خود با سیاست به مرگ گرفتن مردم  ستم کشیده ما تا به تب رضا یت دادن انها توانست به حیات ننگین خود ادامه دهد.ولی فقیه و رژیم او بعد از کودتای انتخاباتی ۸۸ و ایستادن در مقابل خواسته های به حق مردم و به خاک وخون کشید راهپیمایی های سکوت و صلح امیز مردم و با حمایتهای بی دریغ از دولت کودتایی احمدی نژاد و تأیید سیاستهای خانمان سوز و ویران کننده او ( بخوان سیاستهای ولی فقیه که نظر احمدی نژاد را به نظر و ارای خود خیلی نزدیک میدید) و تعیین تیمی به قول رفسنجانی ضعیف و بدون پشتوانه مردمی در مذاکرات هسته ای با طرفهای مذاکره کننده و از جانب دیگر اعمال تحریم های فلج کننده از طرف کشورهای امپریالیستی و صدور پنج قطعنامه بر علیه ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل و فلج کردن اقتصاد و معیشت مردم زجر کشیده کشورمان عملا مردم را در کوچه ای بن بست قرار داد و انها را وادار نمود میان گزینه جنگ و رژیم در انتخاباتی نمایشی یکی را انتخاب کنند.

از این رو بود که در دیپلماسی مخفی و مذاکرات جناحهای گوناگون در حاکمییت، ولی فقیه تن به نرمش قهرمانانه و کنترل شده از طرف خود داد . در این مذاکرات داخل حکومت و بده و بستانی که قبل از انتخابات ۹۲ بین جناحهای حکومت صورت پذیرفت حفظ رژیم ولایت فقیه به عنوان مهمترین اصل وتوافق به حساب امد و دود خارج شده از سیاستهای تدوین شده پشت درها ی  بسته، تطهیر رهبری و از زیر ضرب خارج کردن او به عنوان مقصر اصلی در فاجعه هشت ساله  دوران احمدی نژاد به هر طریق ممکن اجرا میگردید .

سیاست تدبیر و اعتدال اقای روحانی را در این چهارچوب باید معنی و مفهوم بخشید . برای اجرایی کردن این سیاست ابتدا دولت تدبیروامید و روش اعتدالی رفسنجانی و احزابی نزدیک به این دیدگاه ، می با یست تعریفی جدیدی از اصلاح طلبی ارائه و انرا توسط نظریه پردازان خود در میان اصلاح طلبان و هواداران این تفکر ،خصوصا طبقه متوسط و دانشگاهی القا و ترویج می کردند .

برای پیش برد این تفکر با توجه به شناختی که از بعضی نیروهای اصلاح طلب هم چون کارگزاران به عنوان بازوان اجرایی رفسنجانی و خانه کارگر و حزب اعتدال و توسعه و حزب مردم سالاری وغیرو... و شرکت دادن این نیروها در قوه مجریه و دولت و مرز قرار دادن فتنه و رهبران ان تحت عنوان اینکه انها از خطوط قرمز نظام عبور کرده اند و تنها راه بازگشت برای همه فتنه گران اعلام برائت از رهبران جنبش سبز و فتنه اعلام کردن ان میباشد.

خامنه ای در دیدار با اسحاق جهانگیری قبل از انتخابات سال ۹۲ به نقل از سهام نیوز ۱۶ اردیبهشت میگوید : من با اصلاح طلبان مشکلی ندارم و از حضور انان در انتخابات استقبال میکنم ، اما با فتنه گران مشکل دارم و کسانی که حوادث سال ۸۸ را بوجود اوردند را نمیشود در چهارچوب نظام پذیرفت ، از فتنه گران فاصله گرفته و با اصلاح طلبان درون حکومت به انتخابات ورود کنید .

برای افشا وچگونگی اجرإ این شیوه توجه شما را درمقالات بعدی جلب  مینمایم.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.