رفتن به محتوای اصلی

بازداشت دو دانشجوی مقیم بلژیک هنگام بازگشت به ایران - تکذیب شد
22.04.2012 - 12:27

 بازداشت دو دانشجوی مقیم بلژیک هنگام بازگشت به ایران

 بهزاد طالبی و میترا رستمی گرجی دو دانشجوی ایرانی مقیم بلژیک هنگام ورود به کشور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهزاد طالبی و میترا رستمی گرجی هردو دانشجوی ارشد معماری در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ از مرز هوایی وارد خاک ایران شدند. مامورین امنیتی در‌‌ فرودگاه پاسپورت ایشان را ضبط و هردو را به اداره اطلاعات در خیابان پاسداران و سپس دادسرا ارجاع دادند.

در دادسرا بهزاد طالبی به اتهام اهانت به رهبری و شرکت در تجمعات سال ۸۸ و۸۹  و همکاری در برگزاری تجمع اعتراضی به قصد خدشه به چهره جمهوری اسلامی بازداشت شدند و همچنین نامزد ایشان میترا رستمی گرجی به اتهام توهین به رهبری و شرکت در مراسم یادبود محمد مختاری تحت بازجویی قرار گرفتند.

میترا رستمی گنجی پس از چندی با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد ولی بهزاد طالبی همچنان بلاتکلیف در بازداشت بسر می‌برد.

شایان ذکر است هر دو این دوستان از هم دانشگاهی‌های محمد مختاری در دانشگاه شاهرود بودند.

بهزاد طالبی از فعالین دانشجویی و بازداشتی‌های سال ۸۸ است که در آن سال به حبس تعلیقی و شلاق محکوم می‌شود که پس از اجرای حکم شلاق آزاد می‌گردد.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

  • بند ۱ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هرکس حق آزادی و امنیت شخصی دارد. هیچ کس را نمیتوان خودسرانه دستگیر یا بازداشت کرد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
بازداشت یک شهروند سقزی توسط نیروهای امنیتی
یک شهروند  سقزی به اتهام امنیتی حدود روز پیش توسط نیروهای امنیتی رژیم ایران بازداشت شد.
به‌ گزارش اعضای کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، فرزاد منصوری شهروند کرد اهل روستای باشماخ سقز در استان کردستان حدود چند روز پیش در هنگام بازگشت از کردستان عراق توسط نیروهای امنیتی رژیم بازداشت و تا کنون هیچ گونه خبری از سرنوشت وی در دست نمی باشد.
براساس این گزارش، این شهروند کرد برای دیدار به کردستان عراق رفته بود. 
 کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی 
 

 نگهداری احمد کریمی در بد‌ترین بند زندان گنبد کاووس

 خبرگزاری هرانا - احمد کریمی فعال سیاسی که به پانزده سال و سه ماه حبس در تبعید به زندان گنبد کاووس محکوم شده است هم اکنون در بد‌ترین بند این زندان بسر می‌برد.

خواهر احمد کریمی در گفتگو با گزارشگر هرانا گفت: "احمد کریمی" هم اکنون در زندان گنبد کاووس در بند ۲ با زندانیان عادی و قاچاقچیان مواد مخدر و قاتلین هم بند می‌باشد و در شرایط بهداشتی بسیار بدی بسر می‌برد.

خواهر احمد کریمی از اینکه مسئولین زندان گنبد کاووس علی رغم آیین نامه سازمان زندان‌ها از تحویل کتاب برای زندانیان خود داری می‌کنند گلایه کرد و گفت: «ما تقاضا کردیم احمد کریمی به زندانهای تهران منتقل شود تا بتوانیم به ملاقاتش برویم و پرونده قضاییش را پیگیری کنیم. به همین دلیل یک وکیل جدید برای احمد اختیار کردیم.»

وی در خصوص پیگیری‌های باقری وکیل این زندانی به هرانا گفت: "متاسفانه وکیل جدید ایشان تا کنون امکان مطالعه پرونده را پیدا نکرده است و وکیل قبلی نیز هیچ حکمی از دادگاه مبنی بر محکومیت وی در دست ندارد."

گفتنی است، احمد کریمی و هادی قائمی تنها زندانیان سیاسی هستند که در زندان گنبد کاووس بصورت غیر قانونی و بدون رعایت اصل تفکیک جرایم نگهداری می‌شوند.

 

موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

ماده ۸ کنوانسیون حقوق زندانیان: دسته های مختلف از زندانیان باید در زندانهای جداگانه و یا بخش های متفاوت از زندان نگهداری شوند.

 

 محکومیت داریوش جلالی، فعال دانشجویی به یک‌ترم محرومیت از تحصیل

  کمیته انضباطی دانشگاه یاسوج طی حکمی داریوش جلالی فعال دانشجوئی این دانشگاه را به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم کرد. 

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، داریوش جلالی متولد سال ۱۳۶۸ دانشجوی رشته مهندسی مواد در دانشگاه یاسوج پس از احضار در فروردین ماه امسال به کمیته انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده است.

حکم انضباطی این فعال دانشجوئی در حالی صادر شده که استناد کمیته انضباطی برای صدور این حکم اقدام اعتراضی و تحصن یک نفره وی در اثر فشار مسئولین دانشگاه یاسوج در روز ۲۵ بهمن ماه ۹۰ که اقدام به دوختن لب‌ها و آویزان کردن زنجیر به خود کرده بود، بوده است. این در حالی است که وی پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در آن روز و تحمل ۱۹ روز زندان، با قرار وثیقه ۲۰ میلیون تومانی آزاد و هنوز حکمی از سوی دادگاه در این باره برای وی صادر نشده است. ولی کمیته انضباطی به چنین دلیلی استناد و وی را به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم کرده است.

گفتنی است این فعال دانشجوئی پیش از این نیز دو بار از سوی مسئولین دانشگاه تعلیق و یک بار نیز از سوی دادگاه انقلاب یاسوج به ده ماه حبس محکوم شده بود. وی در سال ۸۸ و در جریان اتفاقات پس از انتخابات به یک ترم و در مهرماه سال ۹۰ نیز به یک ترم محرومیت از تحصیل از سوی کمیته انضباطی دانشگاه یاسوج محکوم شده بود. و همچنین در خارج از دانشگاه نیز در ۲۶ بهمن ماه سال ۸۸ (به اتهام شرکت در راهپیمائی ۲۵ بهمن در تهران) در یاسوج توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات این شهر دستگیر و پس از تحمل سه ماه زندان به ۵ ماه حبس تعزیری و ۵ ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود.

 

موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.

بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.

ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.

خواست انسانی و قانونی شهروندان بوکانی مورد توجه قرار گیرد

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان با انتشار بیانیه ای از مسئولان قضایی و انتظامی خواست، مطالبات و خواست انسانی و قانونی شهروندان بوکانی مورد توجه قرار گیرد. متن کامل این بیانیه به این شرح است:

خواست انسانی و قانونی شهروندان بوکانی مورد توجه قرار گیرد

حوادث ناگوار روبایش و قتل و تجاوز به کودکان در بوکان به ویژه قتل سمیه فیض اله پور هر وجدان انسان دوستی را جریحه دار کرد. تجمع اعتراضی مردم نیز به این حوادث نشان از حساسیت و توجه افکار عمومی به حق حیات و امنیت است که به درستی در ماده سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر بدان تصریح شده است.

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ضمن اظهار همدردی با  خانواده های قربانیان این حوادث از مسئولان قضایی وانتظامی می خواهد تا عاملان این جنایت را به افکار عمومی معرفی نمایند و خواست انسانی و قانونی شهروندان بوکانی مورد توجه قرار گیرد.

 

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

سوم اردیبهشت 1391


اعلام اسامی بازداشتی های عرب در انتفاضه آوریل  2012

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران نام بیست و شش تن از دستگیرشدگان چند هفته اخیر در اهواز وشهرهای تابعه را اعلام کرد. این دستگیری ها از اواخر مارس آغاز و تا ۱۵ آوریل که مصادف با سالگرد قیام مردم عرب در سال ۲۰۰۵ است، ادامه یافت. در روزهای گذشته نیروهای امنیتی و پلیس، تظاهرات صدها تن از جوانان عرب را در محله های مختلف شهر اهواز،حمیدیه،شوش،عبادان ،خلف اباد،محمره ومعشور را سرکوب کرده و دست کم ۲۶ تن از آنان را قبل از آغاز تظاهرات دستگیر نموده است. 
در بیانیه کمپین بین المللی حقوق بشر آمده است: در ۱۵ آوریل ۲۰۰۵ تظاهرات گسترده ای در شهرهای مختلف استان خوزستان انجام گرفت که در اعتراض به سیاست های رژیم ایران برای تغییر جمعیت بومیان عرب و علیه فقر وتبعیض نژادی بود. در آن هنگام، نیروهای امنیتی صدها معترض را دستگیر کرده و ده ها نفر را کشتند. 
کمپین بین المللی حقوق بشر که مقرش در واشنگتن است در این بیانیه خواستار آزادی فوری همه بازداشت شدگان عرب شده که یک زن نیز در میان آنان دیده می شود. هم چنین طی سال های بعد از قیام ۲۰۰۵، رژیم ایران در برابر نارضایتی بومیان عرب با مشت آهنین سرکوب، بازداشت، شکنجه وحتی اعدام برخورد کرده است. 
طبق گفته کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، نام دستگیرشدگان به شرح زیر است: 

۱- جبار یباری ۴۵ ساله، فعال حقوق مردم اهواز وپدر شش فرزند، در اواخر مارس در خیابان دستگیر شد. 
۲- فوازحمود جبرا الشمری، ۴۵ ساله، پدر چهار فرزند، روحانی سنی مذهب در ۱۶ آوریل دستگیر شد. 
٣- احمد سواری، ۲۵ ساله فرزند عبدالواحد در ۹ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۴- صادق شرهانی، ٣۰ ساله فرزند عبادی در ۹ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۵- حمود سواری، ۲۵ ساله فرزند رحیم در ۹ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۶- نبی سواری، ۴۲ ساله فرزند حسن در ۹ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۷- عقیل سواری، ٣۰ ساله فرزند رحیم در ۹ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
٨- حمود صیاحی، ٣۰ ساله در ۹ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۹- سید نبی موسوی ۲۶ ساله فرزند سید جاسم در ۹ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۱۰- فاضل سواری فرزند حاج عبد، کاسب، در ۱٣ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۱۱- یوسف منبوهی فرزند زایر در ۱۲ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۱۲- قاسم مروانی ۲۵ ساله فرزند حمید کاظم 
۱٣- سید محمد موسوی ۲٨ ساله 
۱۴- سید علی موسوی 
۱۵- شهاب بیت صیاح 
۱۶- سید محمد موسوی فرزند قاسم 
۱۷- علی کعبی فرزند اغلام، در ۱۲ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد ( برادر و دامادش قبلا در ایران اعدام شده بودند). 
۱٨- محمد ساعدی فرزند عبدالساده، در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۱۹- احمد مشعلی در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۲۰- ماهر موسوی در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۲۱- خدیجه آلبوشوکه همسر ماهر موسوی، در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۲۲- محسن عبیات در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۲٣- ناصر مسلم زاده در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۲۴- سلمان صیاحی در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد. 
۲۵- سجاد دحیمی، در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ بازداشت شد. 
۲۶- صادق فرج الله کعب، در ۱۴ آوریل ۲۰۱۲ دستگیر شد.

 

هرانا؛ فرشید فتحی، شهروند مسیحی به شش سال حبس محکوم شد

يكشنبه 03 ارديبهشت 1391 ساعت 21:28 |

خبرگزاری هرانا - فرشید فتحی از بازداشت شدگان نوکیش مسیحی توسط دادگاه انقلاب اسلامی به تحمل شش سال حبس محکوم گردید.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرشید فتحی از بازداشت شدگان نوکیش مسیحی که بیش از ۱۵ ماه است بدون حق مرخصی در زندان اوین بسر می‌برد، توسط دادگاه انقلاب به۶ سال حبس محکوم گردید.

دادگاه فرشید فتحی به بهانه‌های مختلف چندین بار به تعویق افتاده بود و سرانجام پس از گذشت بیش از یکسال بلاتکلیفی پس از انجام امور بازپرسی و تشکیل پرونده در محل دادسرای مستقر در زندان اوین، دادگاه ایشان در دی ماه سال ۱۳۹۰ (ژانویه ۲۰۱۲) برگزار گردید.

در حالی که گزارشی از جزئیات برگزاری این دادگاه منتشر نشده اما به نقل از یک منبع آگاه، و بر اساس حکم صادره گفته می‌شود دادگاه اتهام وی را اقدام علیه امنیت ملی، ارتباط با سازمان‌های خارجی و تبلیغ مذهبی، عنوان نموده است.

این حکم در حالی برای این هموطن مسیحی صادر می‌شود که در ۱۵ ماه بازداشت غیر قانونی، وی به صورت بلاتکلیف در زندان بسر برده است.

گفتنی ست فرشید فتحی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می‌شود.

بررسی موارد حقوق نقض شده در این گزارش:

  • اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
  • بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
  • بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.
  • ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
  • ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
  • بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می باشد.
  • بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
  • بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

تبعید یکی از زندانی سیاسی کرد به زندان گوهردشت کرج

تبعید زندانی سیاسی هموطن کرد هوشنگ رضایی از اوین به زندان گوهردشت کرج

روز یکشنبه 3 اردیبهشت ماه زندانی سیاسی محکوم به اعدام هوشنگ رضایی 26 ساله از بند 350 زندان اوین به سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت کرج تبعید گردید.

زندانی سیاسی هموطن کرد هوشنگ رضایی سال 89 با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به بند 209  زندان اوین شکنجه گاه وزارت اطلاعات منتقل گردید و برای مدت طولانی تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار داشت.او سپس به بند 350 زندان اوین منتقل شد.

بازجویان وزارت اطلاعات علیه این زندانی سیاسی اقدام به پرونده سازی نمودند و آنرا به شعبۀ 15 دادگاه انقلاب فرستادند. صلواتی معروف به قاضی مرگ و رئیس این شعبه  او را مورد محاکمه قرار داد و گفته می شود این زندانی سیاسی را به اعدام محکوم کرده است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، دستگیری ،شکنجه،پرونده سازی ،محکومیت و تبعید این زندانی سیاسی به زندان گوهردشت کرج را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار
برگرفته از:
ایمیل رسیده

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.