رفتن به محتوای اصلی

آمران و سازمان دهندگان حمله را معرفی و محاکمه کنيد!
15.01.2016 - 07:28

اتحادیه عرب در نشست فوق العاده خود در روز يکشنبه ١٠ ژانويه، بيانيه  تندی عليه ایران صادر کرد. همه کشورهای عضو اتحادیه به جز لبنان به آن رای دادند. متحد نزديک جمهوری اسلامی يعنی دولت عراق هم به آن رای داد. دبیر کل اتحادیه عرب در اين نشست ایران را به انجام "اقدامات تحریک آمیز" متهم کرد. شش کشور شورای همکاری خلیج فارس هم يک روز قبل از آن در جریان نشست اضطراری در رياض، "دخالت ایران در امورداخلی عربستان و منطقه را محکوم کردند".

 

به آتش کشيدن سفارت و کنسولگری عربستان، به منافع ملی کشور ضربه جدی زد، دولت سعودی را که به خاطر اعدام ٤٧ تن با اعتراض جهانی روبرو بود، از زير ضرب خارج ساخت، کشور را در معرض اعتراض جهانی قرار داد و به اعتبار ايران در بين دولت ها و افکار عمومی جهان لطمه زد. اين اقدام نابخردانه، به دولت عربستان بهانه داد که بيشترين بهره را از آن ببرد و تعداد قابل توجهی از کشورهای عربی را به قطع رابطه و يا کاهش سطح روابط با ايران متقاعد سازد. اکنون صف کشورهای منطقه که در مقابل کشور ما قرار گرفته اند، درازتر شده است.

 

با اين وجود، رژيم ايران به دستگيری عده ای از عاملين و برکناری معاون امنيتی استاندار تهران اکتفا کرده است. تاکنون آمران و ارگان های سازمانگر اين اقدام معرفی نشده اند. مهمتر از همه سکوت رهبر جمهوری اسلامی  است. او بعد از اين اقدام فضاحت بار، سه بار سخنرانی کرده ولی از کنار موضوع به اين مهمی گذشته است.

 

اين پنجمين حمله به سفارتخانه های کشورهای ديگر در دوره حيات جمهوری اسلامی است. قبل از اين مورد،  حمله به سفارت انگليس بود که به قطع مناسبات دو کشور انجاميد. در آنزمان هم حمله به سفارت به "نيروهای خودسر" نسبت داده شد. در حالی که تصميم حمله به سفارتخانه ها در جمهوری اسلامی نه توسط "نيروهای خودسر"، بلکه توسط برخی مراکز قدرت اتخاذ می شود. برای آن ها، مبنا منافع ملی نيست، بلکه منافع گروهی است.  

 

دستگيری عاملين به آتش کشيدن سفارت عربستان، به سريال حمله به سفارتخانه پايان نخواهد داد. بايد آمران و سازمانگران حمله به پای ميز محاکمه کشيده شوند. بايد مشخص شود که چه ارگانی پشت حمله به سفارتخانه ها است. نیروهای مهاجم به سفارت عربستان از شهرک محلاتی در تهران به محل سفارت عربستان اعزام شده‌ و توسط ناحیه مقاومت بسیج این شهرک برای این حمله سازماندهی شده بودند. شهرک محلاتی، منطقه‌ای مسکونی در بلوار ارتش تهران است که خانواده‌های فرماندهان ارشد نظامی سپاه و خانواده برخی از جانباختگان جنگ هشت ساله در آن زندگی می‌کنند و عبور و مرور در آن تحت کنترل شديد قرار دارد. خانه داماد سیدحسن نصرالله، پدر و خواهر احمدی‌نژاد و بیش از ۲۶۰۰ سردار سپاه و سردار قاسم سلیمانی در این شهرک قرار دارند. اغلب مهاجمينی که در اين شهرک سازماندهی شده بودند، سلاح‌های مخصوص "پرتاب نارنجک‌های آتش زا و دودزا" در اختیار داشتند که با یکی از این نارنجک‌ها ساختمان محل سفارت عربستان به آتش کشیده شده است. اين امر نقش فرماندهان سپاه در حمله به سفارت را مشخص می کند.

 

حسن روحانی حمله را به نيروهای "خودسر" نسبت داده است. نيروهای "خودسر" همان نيروهای راست افراطی و بسيج اند که در بسياری از مراکز قدرت نفوذ دارند. "خودسر"ها نيروی واکنش سريع و چماق خامنه ای اند، از بطن جمهوری اسلامی برخاسته اند و توسط سازمان بسيج و سپاه حمايت و سازماندهی می شوند. سکوت خامنه ای به اين معنی است که نمی خواهد اين نيرو را تضعيف کند و يا کنار بگذارد. بين ولی فقيه و راست افراطی پيوند نزديک وجود دارد. 

 

به آتش کشيدن سفارت عربستان، اقدام علیه صلح منطقه و منافع ملی است. تا زمانی که نيروهای افراطی يکه تاز ميدان بوده و خامنه ای و سپاه از آن ها حمايت کنند، حمله به سفارتخانه ها و بحران آفرينی ها ادامه خواهد يافت. اين نيرو به کشور ما خسارت فراوانی زده است. اگر روحانی قصد مبارزه با نيروهای به اصطلاح خودسر را دارد برای او اين فرصت فراهم آمده است که موضوع را با مردم در ميان بگذارد، عملکرد به شدت مخرب راست افراطی و نقش آن در ايجاد مانع برای حل پروژه هسته ای را بازگو کند و خامنه ای را برای طرد اين نيرو از دستگاه حکومت تحت فشار بگذارد. اولين گام، نه صرفأ بازداشت عاملان، بلکه معرفی آمران و سازمان  دهندگان به آتش کشيدن سفارت عربستان است. دومين گام، دستگيری و محاکمه آن ها است. لازم است نقش بسيج، سپاه و سازمان اطلاعات سپاه در بحران آفرينی ها، سازماندهی حمله به سفارتخانه ها، سخنرانی ها و تجمعات آشکار گردد، آن عده از فرماندهان که مستقيمأ در حملات نقش دارند، به دادگاه کشيده شوند.

 

بايد راست افراطی را مهار و طرد کرد، دست سپاه را از سياست و به نحو عاجلی از سياست منطقه ای قطع نمود و تدوين و پيشبرد سياست منطقه ای را به دست کسانی سپرد که برای کاهش تنش و تامين صلح در منطقه تلاش کنند. امروز کاهش تنش در منطقه و گفتگو و مذاکره بين دو کشور ايران و عربستان به امر ضرور تبديل شده است.

 

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

٢٣ دیماه ١٣٩٤ (١٣ ژانويه ٢٠١٦)

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اکرم هاشمی
کارآنلاین

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.