رفتن به محتوای اصلی

نقد یک نظر و پاسخ به یک دوست
اختلاف اصلی، مسئله بمباران ترکیه علیه کردهای سوریه است
24.02.2016 - 07:37

نامه دوستی بنام علی :

سلام کيانوش گرامي

بر اساس چيزي که در فيسبوک ديدم و باور نکردم، (بعداز يک فاصله زماني) سري به ايران گلوبال زدم. از چند نکته در نظرات شما يکه خوردم و بخصوص از خواندن اين ادعا که "مبارزه مسلحانه، حقی به رسمیت شناخته شده در سازمان ملل است." !

آيا واقعا اينطور است؟ شما خودتان چنين چيزي را اطلاع دست اول داريد؟
الفباي زندگي متمدنانه (خواه در دمکراسي ها يا در ديکتاتوري) تسلط انحصاري دولت بر اعمال خشونت است.

اهالي و ارتش کشور قانوني رسميت يافته در سازمان ملل که از سوي نيروي نظامي دولتي يا غير دولتي اشغال شده است، حق دفاع مسلحانه (و نه ترور عليه اهداف غير نظامي يا نظامياني که تسليم و خلع سلاح شده اند) را دارند.
اگر کشوري کنترل بر گوشه اي از کشور خود را از دست بدهد يا چنين ادعايي را بکند و آن گوشه به مکاني براي عمليات نظامي عليه کشور ثالثي تبديل شود، کشور مورد هجوم، حق پاسخ متناسب براي بي اثر کردن آن تهديد يا هجوم را خواهد داشت.
آيا به غير از اينها واقعا "مبارزه مسلحانه، حقی به رسمیت شناخته شده در سازمان ملل است."؟ مثلا مبارزه مسلحانه چريکها و مجاهدين در زمان شاه (يا فاراباندو مارتي، ساندرو لومنسو و...) از نظر سازمان ملل قانوني بود؟

خوش و خرم باش

پاسخ به دوستم علی:

علی گرامی / با تشکر از نقد تان  _اول از همه این جمله "مبارزه مسلحانه، حقی به رسمیت شناخته شده در سازمان ملل است." که بشکل کامنت نوشته بودم؛ عبارت کامل و درستی نیست . اینجانب با مبارزه مسحانه چریکی  جدا از توده در همان مقطع سال 57 واع کرده ام و بعد ها هم در یادداشت های متعدد همواره یاد اوری کرده ام و طبعا  با «مبارزه مسلحانه چريکها و مجاهدين در زمان شاه» هم مخالفم  اما در تاریخ مقاطعی بود که ملت ها دست به مقاومت مسلحانه و یا دفاع مسلحانه زدند بطور مثال وقتی مورد تهاجم  فاشیسم هیتلری و یا حمله تجاوز گرانه کشور بیگانه قرار گرفته اند. مگر غیر از این است که مقاومت و مبارزه مسلحانه  مردم سوریه علیه دیکتاتوری بشار اسد مورد تائید سازمان ملل ا ست ؟مگر غیر از این است  که هم اکنون بجز داعش و جبهه النصرت بقیه گروههای مسلح سوری یک طرف مذاکره سازمان ملل اند؟

 Missing media item.

بنابراین «کتابی» قضاوت نکنیم وقتی ملتی نه تنها انکار می شود بلکه مورد تهاجم و تجاوزمسلحانه قرار می گیرد، حق دارد از خود دفاع نماید. «سازمان ملل » سازمان مقدسی نیست و زیر تاثیر مستقیم تصمیمات ابر قدرت ها قرار دارد و بیانیه ها ، اعلامیه ها و تصمیمات اش، همیشه درست و عادلانه نیست .این سازمان تصممیات ظالمانه بسیاری در 70 سال گذشته گرفته است. با این وجود، سازمان ملل هم اکنون، مناسبات دولت ها را تنظیم کرده و در جهت حل مشکلات و بحرانهای کره خاکی ما ، کوشش می نماید ؛ هر چند «حق وتو» چند قدرت اتمی در سازمان ملل، دقیقا نقص حقوق بشرو منشا نا عدالتی های فراوان در تاریخ این سازمان بوده است.2- ولی دوست عزیز موضوع اینها نیست و اختلاف اصلی ، مسئله بمباران ارتش ترکیه علیه مواضع کردهای سوریه است که به گفته مقامات امریکا موثرترین نیرو در مبارزه علیه داعش هستند( جبهه سکولار ها و دمکراتهای سوریه شامل 40 هزار نیرو که بطور رسمی متحد اتئلاف ضد داعش در سوریه است) . چرا در این باره نظر نمی دهید؟ . 3_ بنده بارها نوشته ام که با ایدئولوژی و شیوه های مبارزاتی پ پ ک مشکل دارم ولی با این وجود مشکل اتنیکی ترکیه را نمی شود با حقوق شهروندی پاسخ داد 4_ بنظر من دولت اردوغان استراتژی غلطی در مورد داعش و سازمانهای افراطی اسلامی سوریه و همچنین قطع مذاکرات صلح با پ پ ک داشته است. من بعدا خواهم نوشت که اردوغان می توانست راه دیگری را طی می کرد که ترکیه اینچنین مورد نقد جهانیاان قرار نمی گرفت. ترکیه ای که تنها مدل دمکراتیک در بین کشورهای مسلمان خاورمیانه بود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.