رفتن به محتوای اصلی

پژوهشگران: انسان دو بار گرگ را اهلی کرد
04.06.2016 - 21:31

 

دویچه وله نوشت:

این که سگ بهترین دوست انسان، زیرگونه اهلی گرگ است روشن است. آن چه روشن نیست این است که گرگ چگونه اهلی شد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که اهلی شدن گرگ در دو منطقه صورت گرفته است.

از مدت‌ها پیش این موضوع که سگ در اروپا اهلی شده یا در آسیای شرقی مورد مناقشه بوده است. اینک تیمی تحقیقاتی در دانشگاه آکسفورد بریتانیا با بررسی‌های ژنتیکی به این نتیجه دست یافته که سگ در هر دوی این مناطق اهلی شده است.

بر اساس این کار مطالعاتی، سگ‌های امروزین از گرگ‌هایی منشاء گرفته‌اند که در دو منطقه اروپا و خاور نزدیک جدا از هم زندگی ‌می‌کرده‌اند.

تا کنون بسیاری از دانشمندان تصور می‌کردند که سگ تنها یک بار اهلی شده و بعد از اهلی شدن در زیستگاه‌های انسان‌ها گسترش یافته است.

تیم پژوهشی بین‌المللی فوق به ریاست گرگر لارسون ژن‌های حدود ۶۰ سگ را که بین ۱۲هزار تا هزار سال پیش می‌زیسته‌اند، با ژن‌های حدود ۲۵۰۰ سگ امروزین مقایسه کرده است. نتیجه این قیاس که در مجله علمی ساینس به چاپ رسیده این است که نیاکان اولیه سگ‌های دوران معاصر اروپا و آسیا پیش از این در مناطقی منفک از یکدیگر می‌زیسته‌ و جداگانه تکامل پیدا کرده‌اند.

رانده شدن گونه اروپایی

بررسی‌ها بر روی بقایای سگی که حدود ۲۸۰۰ سال پیش در ایرلند می‌زیسته نتیجه برجسته‌ای در این تحقیقات به دست داده است. مقایسه ژن‌های این سگ با سگ‌های اروپایی امروزین نشان می‌دهد که سگ‌های اروپا و آسیا در آن زمان با یکدیگر تفاوت بارزی داشته‌اند.

ترکیب این دو زمانی آغاز شد که سگ‌های آسیایی همراه انسان‌ها به اروپا مهاجرت کرده و در برخی مناطق سگ‌هایی که پیش از این در آن جا زیست می‌کرده‌اند را رانده‌اند. این نتیجه با یافته‌های باستان‌شناسی نیز مطابقت دارد.

هر دوی این بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۰ هزار سال پیش هم در اروپا و هم در آسیا سگ‌ها می‌زیسته‌اند. تنها در آسیای مرکزی است که تا کنون وجود سگ‌ها در ۶ هزار سال قبل ثابت شده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اقبال اقبالی
برگرفته از:
http://www.dw.com/fa-ir/%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%DA%AF%D8%B1%DA%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%87%D9%84%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF/a-19305328

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.