رفتن به محتوای اصلی

گرایش راسیستی علی دیوید و تبعیض دیدگی تاریخی در ایران
24.07.2016 - 00:43

«عامل  حمله جمعه ۲۲ ژوئیه (۱ مرداد) در مرکز خرید المپیا در شهر مونیخ ۹ نفر را کشت، ۲۷ نفر را زخمی کرد و سپس خود را کشت. حال ده نفر از زخمی‌ها وخیم است.

به گفته دادستانی آلمان، این حمله هدف سیاسی نداشته و به نظر می‌رسد که فرد مورد نظر به قصد کشتار بی‌هدف و جنون‌آسا به مردم اطراف خود شلیک کرده است.

اکثر قربانیان جوان و نوجوان بودند. سه نفر از آن‌ها ۱۴، دو نفر ۱۵ و بقیه ۱۷، ۱۹، ۲۰ و ۴۵ ساله بودند. سه نفر از قربانیان زن هستند.

اغلب کشته‌شدگان غیرآلمانی یا مهاجرتبار بوده‌اند. به گفته رسانه‌های آلمان دست‌کم سه تن از کشته‌شدگان ترک یا ترک‌تبار بوده‌اند و سه تن دیگر نیز از کوسوو بوده‌اند. یک یونانی نیز در میان کشته‌شدگان است.

به گزارش اشپیگل آنلاین در زمانی که ماموران پلیس با "داوید علی س." در حال گفت‌وگو بوده‌اند او با شلیک گلوله به سر خود دست به خودکشی زده است.

همسایه‌ها "داوید علی س." را فردی آرام توصیف می‌کنند. به گفته برخی رسانه‌های آلمان او در مدرسه مورد آزار و اذیت هم‌کلاسی‌هایش قرار گرفته بود.»DW
او « فریاد می‌زد "من آلمانی‌ام"»BBC
و فحشی هم به ترکها داده است. 

Missing media item.

علی دیوید گرایشات راسیستی پیدا کرده بود. 
 آلمانی-ایرانی بود. در واقع آلمانی ، چون در آن جامعه متولد و بزرگ شده بود. خانواده تا حدودی در تربیت او نقش دارد ولی معمولا نقش اصلی را جامعه و محیط دوستانه تعیین میکند.
 از قرار معلوم خانواده اش ایرانی ست.
 آیا خانواده و محیط ایرانی او موجب گرایش راسیستی اش بودند؟ یا این گرایشات را از جامعه ی آلمان گرفته است؟  یا از همه ی این عوامل؟
آنچه مشخص است وضع گرایش خانواده و محیط ایرانیش برای ما معلوم نیست.  اما او در همین جامعه بزرگ شده و گرایش نادرست پیدا کرده بود. این روشن است.
او پرورده ی همین محیط آلمانی ست. با فشارهایی که تحمل کرده، به طوری که از سلامتی روحی نیز برخوردار نبود و تحت درمان بوده است.
آیا آسیمیلاسیون موجود تاریخی خلقها در ایران،  ربطی به گرایش این جوان دارد؟  

اگر چه آسیمیلاسیون جامعه ی ایران ، به راسیسم موجود در حکومتها و جامعه ی  سیاسی -روشنفکری طرفدار تبعیض عمیقاً مربوط است، ولی گرایش راسیستی
این جوان آلمانی-ایرانی، که دستاورد همین جامعه است ، و فاجعه ی خود را نیز تولید کرد، ربطی به  تبعیض تاریخی در ایران ندارد. چه او  مخالف راسیسم می بود و چه موافق آن.
گرایش غلط  این جوان ملاک قضاوت درمورد مردم فارسی زبان، و اعمال  تبعیض موجود در ایران ندارد. ملاک قضاوت، چگونگی عمل حکومتها و 
جامعه ی « سیاسی-روشنفکری» طرفدار تبعیض است. یا مخالف آن.
نمیشود گفت ای حکومت ایران ، ای بخش موافق تبعیض و راسیسم جامعه ی « سیاسی-روشنفکری» فارسی زبان ایران ، عمل و گرایش این جوان ، نتیجه ی گرایش راسیستی شماهاست!
نه این ساده نگری ست. چه علی دیوید مثبت بود و چه حالا که  منفی ست ، ربطی به  حامیان تبعیض و راسیسم ندارد. مگر اینکه « تحت تعلیم مستقیم آنها بوده باشد». 
مثل جوانان داعش که تحت تعلیم مساجدت داعشی اند.
کار این جوان تا جایی که اکنون روشن شده، به خودش،  و تأثیر جامعه آلمان مربوط است. و تا حدوی هم به  چگونگی تأثیر خانواده . که از آن نیز بیخبریم. و از محیط دوستانش.
اما تأثیر راسیستی محیط روشن است.

او فریاد زده « من آلمانی هستم. » دانش روانشناسی میداند  این جمله  دو خبر دارد. 1- من متولد اینجا هستم. 2- من هرگز آلمانی نبودم.  و جمله دوم است که
خبر سوم را میدهد: 3- من ویرانم. 
و ویرانگری آغاز شد. دردا و دریغا. هم دیگران را نابود کرد و هم خود را. 
او نیاز به دوستان خوب و آگاه داشت. نیاز داشت خانواده او را درک کند و در حل مشکلاتش یاری نماید. به سئوالات محیط و جهان شناسی اش جوابهای انسانی بیابد.
او نیاز به دوستی  آموزگاران و  آگاهی انسانی آنها  داشت. او نیاز داشت جامعه راه پیشرفت و اشتغالش را آسان نماید. برایش هفت خوان رستم نسازد.
میدانیم که به دست آوردن اینها برای  کودکان و جوانان چقدر مشکل است.  و امکانات تنها برای زیست درجه سه  آماده است .آنهم  با محرومیتهای زیاد، در این وضعیت
جوان به خوبی  آماده میشود به راه داعش و راسیسم برود. 
چنین است که با تربیت بهتر یک جوان زندگی خیلی ها و امنیت و آسایش جامعه را میتوان نجات داد. و عکس آن، همان است که دیدیم.
اما دنیای پول و بهره کشی، سیستم جهانی برده داری نوین این چیزها سرش نمیشود. آنچه برایش مهم است تنها و تنها سود و بهره کشی ست. به درک که میلیونها انسان  به علتهای گوناگون نابود می شوند.

درست نیست با واکنش جنایتکارانه ی یک جوان بی تجربه ( علی دوید) ، هزاران فشار روحی و مادی و تربیتی او ، با عمل زشت یک قربانی، که موجب قربانیان زیادی شده، اتهام زنی به یکدیگر و دعوای « فارس-ترک» راه بیاندازیم. 
هم حادثه ی کشته شدگان موجب درد جانگاهی ست و هم مرگ خود علی. و در عین حال عملش شدیدا محکوم است.
اجازه بدهید به خاطر کل حادثه غمناک و همدرد باشیم. این حادثه هیچ ربطی به فارس و غیر فارس ندارد.
متأسفم که دید ها به دنبال « اصل و نسب» اند. حادثه ای ست بسیار غمناک که در آن جان انسانها نابود شد. و علتش شرایط خود جامعه است. و نه چیز دیگر. اصل و نسب علی هز چیز میخواهد باشد؛ او قربانی ست مثل قربانیان دیگر. 
 
این جوان ایرانی نیست. در اروپا و آلمان به دنیا آمده و بزرگ شده و بچه ی خود همین جامعه است. او درست گفته یک آلمانی ست. اما آلمانی قربانی شده که قربانیان زیادی را با خود برد. حادثه در کل بسیار غم انگیر و طاقت فرساست.اجازه بدهید به خاطر همه ی انسانهای قربانی شده سوگوارباشیم.
کوته فکری از این بدتر نمیشود که اینجا از « فارس و ترک» حرف بزنیم. براستی این طرز برخورد و فکر شرم آور است.
این کوته فکریها شایسته ی هیچ روشنفکری نیست.
 
علی دیوید سنبلی عقاید راسیستی پیدا کرده بود، درست. طبیعی ست که وقتی جوان نتوانست عقاید درستی بیابد تحت فشار محیط و زندگی به عقاید نادرست گرایش پیدا میکند. در جوان 18 ساله ایکه تازه نوجوانی را طی کرده ، گرایش به عقاید مختلف و چه بسا راسیستی چیز عجیبی نیست. او با بی تجربگی و تحت فشارهای نابودگرانه ، عقاید راسیستی یافته بود. روحا وضع عادی نداشت، و گرایش به بیراهه ها نیز تنها امکانش بود. خانواده در جامعه تنها ده بیست در صد تأثیر دارد باقی از آن جامعه است.
گرایش راسیستی جوان کم سن و سالی را که دچار مشکلات روحی ست به خانواده اش و وطن پدر مادرش ربط دادن خود یک گرایش راسیستی ست. و طرح مسایل فارس و ترک. 
آیا شماها با این سن و سال و تجربه در همین سایت دید نسب گرایانه جست و جو میکنید ، که نوعی برخورد راسیستی ست، عقاید درستی دارید؟ که آن قربانی جامعه داشته باشد؟
حادثه ی اجتماعی را جامعه شناسانه تحلیل میکنند نه با دید نسب جویانه و در ارتباط با آسیمیلاسیون خود. این رخداد هیچ ربطی 
به تبعیض دیدگی ما ندارد. طرح غلط اینگونه مسایل در خدمت تبعیض دیدگی ماست نه در جهت رهایی ما.
 
سخنان علی با فرد ناشناس:
Missing media item.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.