رفتن به محتوای اصلی

چهارمین زیردریایی آلمان در خدمت ارتش اسرائیل قرار گرفت
04.05.2012 - 12:14

روز پنجشنبه (۳ مه /۱۴ اردیبهشت) اهود باراک، وزیردفاع اسرائیل گفت که زیردریایی خریداری شده از آلمان، توان و قابلیت‌های نظامی اسرائیل را در مواجهه با چالش‌های در حال رشد منطقه‌ای افزایش خواهد داد.

به خبرگزاری آسوشیتدپرس از بیت المقدس (اورشلیم)، زیردریایی دلفین که کارکرد نظامی دارد یکی از شش زیردریایی است که اسرائیل سفارش ساخت آن‌ها را به آلمان داده بود. قیمت هر یک از این زیردریایی‌ها در حدود نیم میلیارد دلار است.

این زیردریایی روز پنج‌شنبه در بندر هامبورگ آلمان به مقامات رسمی اسرائیلی تحویل داده شد. انتظار می‌رود که زیردریایی دلفین پس از آزمایش‌های نهایی در سال ۲۰۱۳ به اسرائیل برسد.

اسرائیل در حال حاضر سه فروند دیگر از زیردریایی آلمانی نوع دلفین را در اختیار دارد که قابلیت شلیک موشک‌های حامل کلاهک هسته‌ای را دارند. با این حال هیچ مدرکی مبتنی بر مسلح شدن این زیردریایی‌ها توسط اسرائیل به سلاح هسته‌ای وجود ندارد.

گرچه از سوی رسانه‌های مختلف و برخی دانشمندان سابق اسرائیل گزارش‌هایی در مورد زرادخانه‌ی سلاح‌های هسته‌ای این کشور منتشر شده، اما این گزارش‌ها تاکنون رسما به تایید مقامات اسرائیلی نرسیده است.

اسرائیل معتقد است که ایران در پوشش برنامه هسته‌ای خود در حال ساخت سلاح اتمی است. دولت این کشور می‌گوید برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای، ممکن است از نیروی نظامی استفاده کند. با این وجود ایران این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید برنامه‌ی هسته‌ای‌اش اهداف صلح آمیز دارد.

حکومت ایران و جامعه جهانی تا چند هفته‌ی دیگر در بغداد مذاکرات خود را در مورد پرونده مناقشه برانگیز فعالیت‌های هسته‌ای این کشور ادامه خواهند داد. اسرائیل با استقبال از تلاش‌های دیپلماتیک می‌گوید که حاضر نیست استفاده از زور را نادیده بگیرد و همه گزینه‌های روی میز خواهد بود.

کار‌شناسان نظامی می‌گویند «دلفین‌ها» می‌توانند به عنوان سلاحی موثر در برنامه‌ی حمله‌ی احتمالی اسرائیل به ایران در خلیج فارس بکار گرفته شوند.

شاعر آلمانی، منتقد دلفین‌های جنجالی

چندی پیش، فروش این زیردریایی‌ها به اسرائیل با انتقاد گونتر گراس، نویسنده آلمانی دارنده جایزه نوبل ادبی روبرو شد. وی در این باره و همچنین اعتقاد وی در مورد سیاست‌های «جنگ طلبانه‌ی» اسرائیل شعری با عنوان «آنچه باید گفت» را سرود که با انتقادهای بسیاری در آلمان و اسرائیل روبرو شد.

وی در شعرش با اشاراتی طنز به اینکه آلمان قرار است یک زیردریائی جدید به اسرائیل بدهد، نوشت که این زیردریائی «باید کلاهک‌های نابودکننده همه‌چیز را به جائی هدایت کند که وجود حتی یک بمب اتمی در آن ثابت نشده است، اما نگرانی از وجود آن خود به سند تبدیل شده است. پس من می‌گویم، آنچه را که باید گفته شود.»

در مقابل نخست‌وزیر اسرائیل در مصاحبه با روزنامه آلمانی «ولت‌ام زونتاگ» از گونترگراس، به خاطر این شعر و تأکیدش بر اینکه اسرائیل به جای ایران تهدیدکننده صلح جهانی است به شدت انتقاد کرد و کلمات گراس را «رسوایی محض» نامید.

بنیامین نتانیاهو در این مصاحبه تصریح کرد: «اینکه این شعر از سوی یک دارنده جایزه نوبل آلمانی منتشر می‌شود و نه از سوی نوجوانی از حزب نئونازی، خشم انسان را بیشتر برمی‌انگیزد.»

نتانیاهو گفت، موضوع بر سر انتقاد از اسرائیل نیست بلکه موضوع بر سر «وارونه جلوه دادن حقایق اساسی» است، چرا که اسرائیل به جای ایران «با ماهیت تهاجمی‌اش» تهدیدی برای دنیا قلمداد می‌شود.

گونتر گراس، نویسنده و دارنده جایزه نوبل ادبی سال ۱۹۹۹، در شعر خود همچنین از محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور ایران، که اسرائیل را به محو از نقشه جهان تهدید کرده به عنوان «پهلوان‌پنبه» نام می‌برد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

لاله موذن
دویچه وله

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.