رفتن به محتوای اصلی

چند کلام در باره انشعاب در محفل موسوم به «کنگره ملیت های ایران»
15.10.2016 - 22:49

 

واقعیت اینست که مشکل نه در افراد و شخصیت ها، بلکه در فلسفه وجودی چنین تشکل های عقب مانده سیاسی نهفته است.

این تشکل ها فاقد پیوند ارگانیگ با جامعه ایران بوده و در دنیای خود و متحدان جهانی شان دلمشغول اند. پیمان های محفلی بنام شهروندان آذربایجانی، بلوچ و .. در جامعه ایران پشتوانه سیاسی- اجتماعی و مابازاء اجرائی ندارند.

در ایران امروز شهروندان کشور خود را با هویت های دینی و قومی و نژادی تعریف نمی کنند و عقب ماندگی و خرافات ارتجاع دینی حاکم و ارتجاع قومی و نژادی را پشت سر گذاشته اند.

شهروند ایرانی پشت دروازه نظامی شکوهمند و مبتنی بر آزادی، دمکراسی، سکولاریسم و دادگری (سوسیال) ایستاده، اما ارتجاع مذهبی (شیعه و سنی)، قومی و نژادی منتظر هستند تا با گشوده شدن در، نخست جامعه را بر اساس تعلقات قومی، مذهبی و نژادی تقسیم کنند (که باید پیه جنگ های صد ساله را بخود بمالند) و سپس مدینه های فاضله خود را بمردم غربال شده از مذاهب ناخودی و اقوام و نژادهای ناهمخون عرضه کنند.

این سیاست دین محورانه، قومگرایانه و نژادپرستانه به فاشیسم می انجامد و کمونیست های دو آتشه برای تحمیل تز بلشویکی "حق تعیین سرنوشت تا حد جدائی"، آرم شنل دیکتاتوری پرولتاریا را بر شنل فاشیسم  قومی می دوزند و صد البته فرمایشاتی نظیر "ما جدائی را به ملیت ها توصیه نمی کنیم" و .. برای تزئینات متون و سخنان فراموش نمیشود.

اما به اصل موضوع و بررسی مشخص تر درآمدن جنبش فدرال دمکرات آذربایجان بپردازیم.

 این محفل در بیانیه ای زیر عنوان "چرا پیوستیم و چرا درآمدیم؟" همچنان بر پلاتفرم هویتی متناقض و پوپولیستی خود افتخار کرده که  "...ما مسئله ملی جدا از مسائل بنیادی جامعه، یعنی مسائل طبقاتی و جنسیتی و دموکراسی تفکیک ناپذیر دانسته و میدانیم. ... پروژه تحقق آنرا در چارچوب تحقق همبستگی خلق ها در ایران در یک الگوی سیاسی فدراتیو میسر میدانستیم".

پرسش اینست که نظام سیاسی فدراتیو که بر ستون "خلق"ها قرار دارد، چگونه ماهیتی دارد؟ پوپولیسم خلق پرستانه در فردای برافراشته شدن پرچم های فاشیستی حزب الله، جندالله، داعش، پان ترک ها و پان عربها توسط  "خلق ها" چه خواهد کرد؟

باز هم می خواهید فاشیست ها را به سلاح های سنگین مسلح کنید (اشاره به شعار طیف توده ای در آغاز قدرتگیری اسلامگرایان)؟!

عصر همپیمانی های پوپولیستی بسر امده و بجای توجیه سیاست ها، باید ریشه یابی سیاسی را در دستور کار گذاشت. حداقل از افراد سیاسی و با تجربه جنبش فدرال دمکرات آذربایجان انتظار برخورد عمیق تر وجود دارد و موضوع را نمی توان تا سطح  توجیهاتی نظیر سفر پژوهشی حج و بلیط و هتل ارزان تقلیل داد.

انشعاب در محفل موسوم به  «کنگره ملیت های ایران» به دلیل تنافضات ماهوی آن اجتناب پذیر بوده و هست. توافقی که بر سر فدرالیسم قومی صورت گرفته ، یک تاکتیک است و اقای بنی طرف در سخنان پالتاکی خود با آقای محمد آزادگر بصراحت اعلام کرد که فدرالیسم برای 5 سال باشد و بعد از 5 سال رای گیری شود.

اقای بنی طرف بعد از 5 سال می خواهد دیوارهای خیالی خود را با بختیاری ها و .. بکشد و اقای ازادگر با آقای هجری و ..

این پرسش پاسخ صادقانه می طلبد که؛ جنگ تعیین مرزها از هم اکنون اغاز نشده است؟

نیروهای موجود در محفل «کنگره ملیت ها» بر اساس شعار تاکتیکی آلترناتیو "فدرالیسم"  متشکل شده و هر کدام اهداف بومی خود را تعقیب می کنند.

تاکتیک استفاده از سکوی پرش "فدرالیسم" به جهت ماهیت قومگرایانه و تملک گرایانه ارضی از هم اکنون بشکست انجامیده و بنظر میرسد که انشعاب کنونی، یکی از جلوه های آن است.

جنگی که پس از 5 سال باید اغاز شود، اکنون در اتاق های فکر قومپرستان بحث آن داغ شده است. اتحاد قبیله ای، دینی و نژادی نمی تواند آزادیخواهانه وسکولار دمکراتیک باشد و شکست، خفت و خواری سیاسی در برابر آن دهان گشوده است.

پیکار راستین و صادقانه برای آزادی ایران و ایرانیان، نه از کانال جعل تاریخ و "فارس ستیزی" (در ادبیات قومپرستان منظور از فارس، ایران است)، بلکه از کانال باور به انسان ایرانی و هدف مشترک ساختن ایران عبور می کند.

آرزوی ما ایرانی آزاد، سکولار، دمکرات و سوسیال برای همه ایرانیان است.

آرزوی ما ساختن ایرانی است که تنوع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ملی، قومی، نژادی، زبانی .. را سرمایه گرانقدر کشور بداند و راه اعتلاء همه جانبه مردمان را فراهم کند.

آرزوی ما دمکراتیزاسیون فزاینده (بیوقفه) جامعه و خودمدیریتی سکولار دمکراتیک در همه سطوح، از محیط کار، زیست، منطقه، شهر، استان .. تا هدایت سیاسی کشور است.

آری باید تغییر ریل داد و در شرایط نوین با اندیشه های نو برای رهائی انسان ایرانی (که آزادی و سربلندی اش هدف مشترک ماست) همپیمان شویم! 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اقبال اقبالی
ایرانگلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.