رفتن به محتوای اصلی

انتخاب خوب
21.05.2017 - 05:24

-دید گاه و عمل حاکمان ایران امروز  در "انتخابات" این است که « حاکمیت از آن خداست . ما نمایندگان خدا هستیم . حاکمیت از آن ماست(بخواهید نخواهید). مردم از میان ما کس و کسانی را انتخاب کنند( که ژست و مشروعیت ظاهری ما دردنیا حفظ شود». 

- دیدگاه و عمل مردم، « انتخاب بین بد و بدتر از میان همان حاکمان» است. و با توجه به این قاعده، میتوان گمان برد که بیشترشان «بدی» حاکمان را قبول دارند.
 مردم « عوامان اند»، و از « شناخت کاذب عوام گرایی» پیروی میکنند. دیدگاه عوام گرایی، شناختی سطحی و ساده و کاذب است که نمی تواند « عمق» مسایل را ببیند. (غیر علمی).
در اصلِ « انتخاب بد و بدتر» چهار انتخاب وجود دارد اما «ذهن عوام» تنها دو انتخاب می بیند: 1-انتخاب حاکم، 2-انتخاب بد، 3-انتخاب بدتر، 4-انتخاب خوب. او نخست حاکمان(حاکمیت) را ناخود آگاه برمیگزیند.  
بعد در داخل آنان به دنبال بد و بدتر میگردد. و از انتخاب خوب ، که دیده نمیشود بی خبر است. راه رسیدن به انتخاب خوب را پیشرو دنبال میکند. و عوام قدرت درک و عمل در آنرا ندارند.او به بدی حاکمیت، حاکمان اذعان دارد، اما آنها را انتخاب می کند، بعد هم دو انتخاب دیگر انجام میدهد. 
و در زندگی اجتماعی خود «ضربات سه انتخاب» را متحمل شده  می نالد. بهای بیکاری، اعتیاد،اعدام،زندان،فساد مالی، تبعیض، دیکتاتوری، بی عدالتی و دهها مشکل دیگررا با « خرابی زندگی»
خود می پردازد. اینان حدوداً 70 تا 80 در صد رأی دهندگان را تشکیل میدهند. و همیشه هم حاکمان با رأی و شرکت اینان « پیروز مشروعیت»اند. این قصه تراژیک عوامان و عوام گرایی ست.

- دیدگاه و عمل فعال پیشرو : او روشنگر است. و یاور . یاورخودسازمان یابی و مستقل و آگانه ی اقشار تحت تبعیض واستثمارو ستم . و «راه مستقلی» را نشان میدهد. 
حاکمیت و حاکمان «بد» یا غیردموکراتیک را « انتخاب نمی کند» و در« انتخابهای بد و بدتر» گیر نمیکند. چون هر دو و سه را بد میداند. «استراتژی تغییر مترقی کل نظام» را دنبال میکند.
و راه انتخاب خوب را هموار میکند. او خود انتخاب خوب را برگزیده است. و برای پیروزی آنهم تلاش میکند. پیشنهادش برای مردم « انتخاب خوب» است.

- تغییر نظام دیکتاتوری حاکم: این تغییر می تواند نتیجه ی « بد یا خوب»، مترقی یا ارتجاعی( مثل خود نظام موجود،  یا بدتر و یا بهتر) داشته باشد. بستگی به این دارد که نیروی مردم و مردمان را « چه نیروها یا نیرویی» رهبری کند.  در برهه و برهه هایی حاکمان نمی توانند مثل سابق حکومت کنند(از درون تضادهایشان بیرون میزند و نظم و ساختار اقتدار و کنترول و تسلط برمردم می شکند و کم کم از دستشان خارج میگردد. دو قطبی و چند قطبی میشوند و در جهت خنثی سازی نیروی همدیگر میکوشند). اینجا «نیرو یا نیروهای پیشرو » که خواهان تغییر مترقی و نه ارتجاعی هستند، در صورت« آمادگی قبلی و کافی سازمانی»، و در صورتی که « مردم» هم نخواهند مثل سابق زندگی کنند ( ودر حالت مترقی بخواهند خودشان به خودشان حکومت کنند) ، وارد عمل آشکار میشوند. جامعه را « بحران برای تغییر نظام» فرامیگیرد. یا «وضع انقلابی و فروپاشی» فضای جامعه را تسخیر میکند. 
تفاوت زیاد بین ماهیت« فروپاشی و انقلاب» وجود ندارد. در هردو حالت « فروپاشی سلطه از درون و حرکت مردم از برون» یعنی «وضع انقلابی و فروپاشی» وجود دارد.

سازمان نیروی پیشرو، ضرورت دارد وجود مستقل خود را حفظ کرده، گشترش داده، و بهنگام لازم (وضع انقلابی)، مردم را برای تغییر مترقی نظام ارتجاعی حاکم( بهمراه نیروهای مترقی دیگر)
راهنمایی کند. « خیل توده های بی سازمان به حرکت در آمده » را سازمانهای متشکل و گسترده بین زحمتکشان و تبعیض دیدگان، و ستمکشان، میتوانند برای تغییر مثبت رهبری کنند. وگرنه « عوام گرایان» آنان را به خدمت خواهند گرفت. عوامیست ها عوامان را برای تغییر ارتجاعی مثل خمینی، بهارعربی، حرکات مردم عراق و افغانستان و غیره رهبری خواهند کرد. در ایران مجاهدین، شاه چیها، ناسیونالیستهای مختلف برای بدست گرفت رهبری عوامان تلاش میکنند. و رقابت نشان میدهند.

اصلِ « انتخاب بد و بدتر»  دارای سه لبه برنده است. هم موجب استحکام و طول عمر حکومت است و هم میتواند موجب فروپاشی آن شود. یعنی این اصل در دراز مدت میتواند به فروپاشی یا تغییر سطحی حاکمیت یا استحکام دیکتاتوری بیانجامد. فرصتی پیش میاید که نیروی مترقی وارد میدان آشکار شود.

هرسه حالت ممکن است. اما فروپاشی به خودی خود نمی تواند نتیجه خوب بدهد باید نیروی مترقی در فروپاشی یا انقلاب ، یا در فضای تغییر سطحی حضور و رهبری داشته باشد. در غیر این صورت رهبری نیروی ارتجاعی پیروز میشود.

راه نیروی پیشرو رسیدن به« انتخاب خوب» است. رهبری خیزش عمومی برای استقرار دموکراسی. اما بخش اعظم مردم طبق فرمول خود عمل خواهند کرد تا وضع انقلابی آنان را به دنبال نیروی مترقی یا ارتجاعی بکشد. و تکلیف نظام و مردم را روشن کند.

آیا « صندوق رای یک نشانه از دمکراسی ست؟» 
-صندوق رأی فقط یک صندوق است. چیز دیگری نیست. شئی یی خنثی ست. و قتی « عملکرد» اش به آن افزوده میشود جنبه ی مثبت یا منفی می یابد. عملکرد صندوق تعیین میکند نشانه ی دموکراسی ست یا نشانه ی نفی دموکراسی. 
این صندوق فعلا شئ ایست برای نفی دموکراسی، و اثبات دیکتاتوری. صندوق را دیکتاتور گذاشته آنجا ، صندوق اوست. مردم صندوق ندارند. بی صندوق اند. شما ی نوعی مجبورید پای ضندوق بروید تا شناسنامه یتان مهر بخورد و کنترول برایتان مشکل ایجاد نکند. شما در رفتن و نرفتن آزاد نیستید. تابع اراده ی دیکتاتور هستید. آزادی اراده ی شما سلب و نقض شده است.
 
شما تحت اجبارید. و این هم خلاف «آزادی و برابری»، یعنی دموکراسی ست.
-شما با آقا برابر نیستید.
- شما آزاد نیستید.
-اما آقا صاحب آزادی ست. و آزاد است.
نشانه ی دموکراسی وقتی موجود است که آزادی و برابری برای هر دو طرف باشد. نه؟
بین شمای نوعی و آقا، نابرابری و بی آزادی حاکم است. 
 
- صندوق وقتی نشانه ی دموکراسی ست که مردم در عملکرد آن موافقت داشته باشند. وقتی موافقت دارند که حق انتخاب نماینده ی خود را داشته باشند. آقا صندوق را برای نماینده خود گذاشته و عملکرد صندوق هم خواست آقاست. نه خواست شما.
شما و آقا هر دو نماینده داشته باشید بلی صندوق نشانه ی دموکراسی ست. اما حالا صندوق تنها نشانه ی آقاست. نه شما و نه دموکراسی.
صندوق آقا نشانه ی دیکتاتوریست. 
*
رای به حکومت ظالم جرم است
هر جنایت و فساد و ظلمی که حکومت میکند رای دهندگان نیز شریک جرم اند.
مسئولیت دارند و باید مسئولیت خودشان را به عهده گیرند.
رای به افراد حکومت ظالم جرم است. 
رای دهندگان جزو عاملان همه بدبختی های داخل و خارج هستند و نمی توانند یقه خود را کنار بکشند.
قبول زندگی اجتماعی، قبول نظام ستمگر ، مسئولیت پذیری دارد. 
باید این رای دهندگان مسئولیت ناپذیر در قبال اعمال خود و وضع غیر انسانی جامعه ، مسئول شناخته شوند و بدانند که شریک جرم اند.
اینان باید بدانند که اخلاقاً مجرم اند.
نباید در هیچ انتصابات سراسری شرکت کرد.
سازماندهی تحریم سراسری تا شکست قدرت حاکم. 
استراتژی لازم چنین است و ضروریست پیش برده شود.
 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.