رفتن به محتوای اصلی

اتحاد احزاب اسرائیل با نتانیاهو زنگ‌ها را برای جمهوری اسلامی بصدا در آورد
13.05.2012 - 06:51

بسیاری از صاحب نظران سیاسی اعتقاد دارند امکان حملات نظامی یک سویه از طرف اسرائیل کم است چون قادر به از کار انداختن جمهوری اسلامی نشده و در عوض عواقبی برای اسرائیل در پی‌ خواهد داشت. در حالیکه گمانه زنی در مورد معاملات احتمالی غرب با ایران بر سر موضوع هسته‌ای در سطح گسترده‌ای ادامه دارد ائتلاف احزاب رقیب در اسرائیل و منتفی شدن انتخابات زودرس در این کشور محافل و تحلیلگران ناظر بر بحران هسته‌ای ایران را با مباحث تازه‌ای روبرو ساخته است.

 پس از ظهور و تبدیل شدن حزب میانه روی "کادیما" در دهسال گذشته به یکی‌ از مدعیان اصلی‌ قدرت در اسرائیل، واگرایی شدیدی بین این حزب که مواضع معتدل و صلح جویانه‌ای را دنبال میکرد با حزب تند روی "لیکود" برهبری بنیامین نتانیاهو جریان داشت. کادیما همواره مخالف افزایش تعارضات سیاسی با اعراب و ایران بود و از تبدیل شدن خصومت با جمهوری اسلامی به رویارویی نظامی اجتناب میکرد. در مقابل نتانیاهو نخست وزیر فعلی‌ تمایلات شدید خود را برای سرکوب تهدیدات هسته‌ای ایران پنهان نمی کرد. اختلاف این دو حزب اصلی‌ اسرائیل بقدری عمیق می ‌‌نمود که خبر ائتلاف و اتحاد آنان در این شرایط بحرانی موضوع هسته‌ای ایران، حیرت بزرگی در میان صاحبنظران و سیاستمداران بر انگیخت .سخنگوی کنست (پارلمان اسرائیل) نیز این همسویی و اتحاد را امری بی‌ سابقه دانست. خبر این بود : که به دلیل اتحاد و اتفاق احزاب لیکود و کادیما انتخابات پارلمانی که قرار بود چهار ماه دیگر یعنی چهارم سپتامبر برای تشکیل دولت تازه در اسرائیل برگزار شود منتفی شده است. به این ترتیب بنیامین نتانیاهو نخست وزیر تندرو و سازش ناپذیر اسرائیل در قدرت باقی‌ می‌‌ماند و این یعنی صف آرایی بی‌ سابقه در اسرائیل برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی و ارسال پیامی روشن به طرفین مذاکرات سوم خرداد بغداد بر سر موضوع هسته‌ای ایران.

 جمهوری اسلامی به قدری از حزب حاکم اسرائیل و نتانیاهو وحشت دارد که حتا ادعا می‌‌کند کاترین اشتون در سفر اخیر به اسرائیل نسخه وظایفخود در رابطه با نشست پیش روی بغداد را از نتانیاهو دریافت کرده است! از قضا اینبار به نکته مهمی اشاره کرده اند و آن پیامیست که این دو حادثه یعنی سفر کاترین اشتون به اسرائیل و همبستگی و اتحاد بی‌ سابقه احزاب اسرائیل در حمایت از نخست وزیر سازش ناپذیر خود به دنیا ارسال کردند و آن اینکه ۶ کشور غربی طرف مذاکره با ایران بر سر مسائل هسته‌ای نمی توانند نگرانی اسرائیل را از ادامه غنی‌ سازی در ایران ندیده بگیرند. در پایان سفر مهم کاترین اشتون رئیس گروه پنج به علاوه یک و مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به اسرائیل مقامات اسراییلیسه‌ شرط اصلی‌ برای کاهش نگرانی خود از بابت ایران را به خانم اشتون تکرار کردند. این سه شرط عبارتند از: توقف غنی سازی اورانیوم در ایران، خروج همه اورانیوم غنی شده از ایران و تعطیلی و تخلیه تأسیسات غنی سازی زیرزمینی در "فردو" . ابقای نتانیاهو در نخست وزیری به روشنی حامل این پیام است که اکنون اسراییلی‌ها بر سر این شروط متحد و یکپارچه اند و این یعنی بصدا در آمدن زنگ‌ها و شاید ناقوس‌ها برای جمهوری اسلامی که به اختلافات داخلی‌ در اسرائیل امید بسته بود.

 یکی‌ از تازه‌ترین اظهارات مقامات نظامی ایران نیز حاکیست که طرح رهبرجمهوری اسلامی برای غلبه در مذاکرات هسته‌ای با شکست روبرو شده است. پاسدار حمیدرضا مقدّم فر معاون فرهنگی‌ سپاه اعتراف کرده که جمهوری اسلامی در مذاکرات استانبول در دام جنگ روانی دشمن افتاده است. وی صدا و سیما را بدلیل بزرگ نمایی بی‌ مورد عامل اصلی‌ این شکست دانست و افزود: "با وجود تلاش‌های مقام رهبری در خصوص پیروزی ما در تحریم‌ها، این بزرگ نمایی‌ها توسط رسانه‌های غربی و برخی از رسانه‌های ما صورت گرفت و جوری جا افتاد که ما به آنها نیازمندیم و این نگران کننده است و زخم به افکار عمومی ما وارد شد."  این اظهارات مقدّم فر که انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی‌ و خارجی داشت یکی‌ از اولین اعترافات رژیم در نوع خود است که نشان میدهد خوش بینی‌‌های اولیه چیزی جز تبلیغات که مصرف داخلی‌ داشتند نبوده است

 در شرایطی که شاهد اتفاق نظر و صف آرایی مردم و احزاب اسرائیل در برابر ایران هستیم و دنیا نیز قدم به قدم حلقه محاصره رژیم ایران را تنگتر می‌کند جمهوری اسلامی هم پیمانان خود را نیز به واسطه تحولات جهان عربی‌ از دست داده است. لیبی اکنون به یک کشور همسو با غرب تبدیل شده و ضعف و احتضار رژیم سوریه را که حتا قادر به دفاع از خود نیست فرا گرفته و تروریستهای حماس نیز که با دلارهای نفتی‌ ایران زنده اند آرام آرام پیام می‌‌دهند که در صورت وقوع جنگ بین جمهوری اسلامی و اسرائیل بی‌ طرف خواهند ماند. در همین رابطه اسماعیل هنیه گفته استسازمان او در برابر اسرائیل موضعی مستقل دارد که تابع مناسبات با ایران نیست. او در برخورد با بحران سوریه نیز مرزبندی خود را با جمهوری اسلامی اعلام داشته واز قیام مبارزان سوری علیه رژیم بشار اسد پشتیبانی کرد. 

رهبر حماس اشاره کرده است که نخست وزیر اسرائیل با تشکیل ائتلاف بزرگ دولتی، به زودی اکثریت (کنست (پارلمان اسرائیل را با خود همراه خواهد کرد. این امر ظاهرا برای امور داخلی کشور صورت گرفته است، اما "انگیزه‌های خارجی" آن نیز انکارناپذیر است. او گفت که مناقشه با ایران می‌تواند از انگیزه‌های اصلی تحولات در اسرائیل باشد. بی‌ گمان ریزش همدستان داخلی‌ و خارجی‌ جمهوری اسلامی در این حد باقی‌ نخواهد ماند و با بحرانی تر شدن شرایط رژیم در عرصه‌های داخلی‌ بین المللی ابعاد وسیع تری به خود خواهد گرفت.

هرچند باید منتظر ماند تا مرز بندیهای جدید دنیا پس از مذاکرات پیش روی هسته‌ای با ایران را دید و در فضای شفاف تری به قضاوت نشست ولی‌ آنچه با قاطعیت میتوان اظهار داشت این است که حتا اگر دنیای آزاد و غرب فرصتهای تازه‌ای در اختیار رژیم ایران قرار دهند ماهیت این حکومت وطن برباد ده چنان است که هر فرصتی را به ضد فرصت تبدیل می‌کند و این از بدیهی‌‌ترین شناسه‌های جمهوری اسلامیست و درست به همین دلیل است که دیرباورترین کشورهای دنیا باور کرده اند: جمهوری اسلامی غیر قابل اعتماد‌ترین کشور در نوع خود است.

دفترسياسی نهاد مردمی

 

انتشار از: امین موحدی

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.