رفتن به محتوای اصلی

جامعه ایرانی و انتخابات در "اقلیم کردستان"
25.09.2017 - 01:59

همه پرسی در باشور کردستان، دست های دشمنان آزادی و دمکراسی و نیز دمکرات نما ها را در منطقه رو کرد. اکثر کشورهای منطقه از خاستگاه منافع اسلام سیاسی شیعه، سنی، احیاء امپراتوری عثمانی و پان عربیسم، به کردهای باشور (جنوب کردستان) مدافع استقلال چنگ و دندان نشان می دهند.

 از سوی دیگر واقعیت این است که در مورد خاستگاه سیاسی برگزارکنندگان همه پرسی استقلال باشور کردستان، تردیدهای جدی وجود دارد. با وجود همه تردیدها در مورد سازمان دهندگان همه پرسی، در یک مسئله نمی توان تردید کرد، که این اقدام بلحاظ تاریخی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی گامی به پیش و سکوی پرشی بسوی آزادی، دمکراسی، لائیسیته و دادگری برای کردهای باشور است.

منطق دفاع از استقلال کردستان بعنوان فردی از خانواده جامعه ایرانی چیست؟ 39 سال است که حکومت اسلامی (اسلام سیاسی) تارو پود جامعه ایرانی را در هیزم اسلام سیاسی می سوزاند. دیر زمانی ست که جریان دادخواهی و قتل عام دهه 60 مطرح گشته تا روزی جانیان حاکم بر ایران در دادگاههای مردمی محاکمه شوند. اما انچه نادیده گرفته شده و کمتر مورد بحث قرار گرفته، تهاجم ائینی، دینی، فرهنگی – سیاسی و نفی هویت جامعغه ایرانی است. جامعه ایرانی نتوانست در محدوده مرزهای خود جنبشی سیاسی، فرهنگی و ملی برای برون رفت از زیر سللطه اسلام سیاسی سازمان دهد. اما این اتفاق در باشور کردستان افتاد! 

کردهای باشور بخشی از خانواده فرهنگی - تاریخی ایرانی هستند که می خواهند از زیر بار اسلام سیاسی و حکومت های نژادی رها شوند. این سمتگیری مبتنی بر ارزش های انسانمدارانه و سکولار دمکراتیک است. ما بعنوان ایرانیان دادخواه، آزادیخواه و لائیک دمکرات که کشورمان تاریخ خونبار حکومت های تباری و دینی را تجربه کرده، نتنها نمی توانیم از ازادی گروهی از خانواده ایرانی خرسند نباشیم، بلکه در کنار انها خواهیم ایستاد و مطالبات آزادیخواهانه، سوسیال و سکولار دمکراتیک آنها را مطالبات خود می دانیم.

گوهر سمت گیری کردهای باشور، بیرون جستن از دایره حکومت های تباری – اسلامی است و این هدف بیواسطه همه ایرانیان است. جامعه ایرانی نمی تواند با آزادی کردها از زیر سلطه تاریخی – سیاسی حاکمان جامعه عرب و حاکمان جامعه ترک موافق نباشد. ما ایرانیان در سرزمین خود، فاقد نمایندگی ارگانیک سیاسی، فرهنگی، تاریخی و ملی هستیم و حکومت اسلامی از خاستگاه اسلامگرایان شیعه، و در ستیز با فرهنگ، تاریخ، هویت و منافع ملی ما ایجاد شد. درد جامعه کرد برای ما آشناست. سیاست حکومت اسلامی جهت تباهی تاریخ، فرهنگ و هستی جامعه ایرانی، نتنها به ویرانی کشور ما انجامیده، بلکه ضربات بزرگی بر روندهای تکوین دمکراسی در منطقه وارد کرده است. اکنون فاشیست های پان اسلامیست حاکم بر ایران در کنار حکومت جنایتکار ترکیه و حکومت لرزان عراق، از ایجاد یک سنگر مستقل از خانواده فرهنگی - تاریخی ایرانی به هراس افتاده اند.

برخی از واکنش های ترکیه، عراق و اسلامگرایان ایران در هفته های گذشته چنین بود: "دولت ترکیه نسبت به اقدام شورای استانداری کرکوک در خصوص برافراشتن پرچم کردستان در کنار پرچم عراق بر فراز ساختمان های دولتی انتقاد کرد. بنعالی یلدیریم، نخست وزیر ترکیه در گفت وگو با شبکه ان تی وی عنوان داشت: این کار نادرست است و بر خلاف قانون اساسی عراق صورت گرفته است. همچنین، نخست‌وزیر ترکیه به دنبال دیدار با رئیس جبهه ترکمن‌های عراق، اظهارات اخیر سران کرد عراقی را که برای برگزاری همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق، فراخوان داده‌اند، غیرقابل قبول دانست. نخست وزیر ترکیه از ترکمن های عراق خواسته است تا در صف واحد در برابر چالش های پیش رو بایستند.

روز دوشنبه هفته گذشته، یک هیأت از ترکمن های عراق به ریاست ارشدالصالحی در پی بالا گرفتن بحث ها پیرامون نصب پرچم کردی بر فراز ساختمان های اداری استان کرکوک، راهی آنکارا شد و با نخست وزیر ترکیه دیدار کرد و بنعالی یلدیریم، خواهان مقابله با هرگونه تحرک کردها برای برگزاری همه پرسی و کسب استقلال شد. به گزارش ایلنا به نقل از آناتولی، «بن‌علی ییلدریم» نخست‌وزیر ترکیه، شنبه گفت: "همه‌پرسی، که دولت اقلیم در شمال عراق قصد برگزاری آن را دارد مساله امنیت ملی ماست".

ییلدریم افزود: بی‌شک، ما تمامی تدابیر را در این‌خصوص اتخاذ خواهیم کرد.

«حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق، شنبه در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس نیز گفته است: اگر تهدیدی خشونت‌بار به صورت غیرقانونی متوجه مردم عراق شود، در آن صورت ما مداخله نظامی خواهیم کرد.

حکومت اقلیم خودمختار کردستان عراق درصدد است تا همه‌پرسی استقلال را در روز سوم مهرماه، ۲۵ سپتامبر برگزار کند. این در حالی است که آمریکا، ترکیه و ایران خواهان لغو این همه‌پرسی شده‌اند. اما «مسعود بارزانی» رئیس دولت اقلیم خودمختار کردستان عراق اعلام کرده است که این همه‌پرسی در موعد مقرر برگزار خواهد شد."

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه آخوندهای حاکم بر ایران در خصوص تحولات اخیر در استان کرکوک عراق و برافراشتن پرچم اقلیم کردستان بر فراز ساختمان های اداری کرکوک گفت: "ایران یکی از همسایگان عراق است که قطعا با هرگونه تمایلات جدایی طلبانه از سوی اقلیم مخالفت و مقابله خواهد کرد".

رسانه ها گزارش دادند که: "قرار است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارم اکتبر به تهران سفر کند و درباره موضوعات مختلف به ویژه موضوع کردستان عراق با مقامات جمهوری اسلامی گفت‌وگو کند".

از سوی دیگر مانورهای حکومت اسلامی علیه کردهای باشور اغاز شده است.

اقدام کردهای باشور از جنس سمتگیری دولت تاجیکستان، از جنس حرکت ملی شکوهمند سال گذشته مردم در پاسارگارد و اقدامی برای رهائی از زیر آوار اسلام سیاسی و جولاندهی حکومت های تباری است. واقعیت این است که بدون آزادی ایران (ایرانی شدن ایران) و استقرار یک نظام دادگرانه و لائیک دمکراتیک، کردهای باشور با شرایط بشدت بغرنجی روبرو خواهند شد.

جلال طالبانی در گفتگوئی به موضوع مهمی اشاره کرد که: "کردها به آب راه ندارند و اگر اعلام استقلال کنیم چون تمامی کشورهای پیرامونی ما با استقلال ما مخالفند، نمی‌توانیم سرپا بمانیم."

آری شاید همه پرسی زودرس باشد، اما هنگامی مردم اراده کنند تا از زیر بار ستم رها شوند، ما بعنوان انسان های آزادیخواه و نیز اعضاء خانواده ایرانی، موظف به دفاع همه جانبه از کردهای باشور کردستان هستیم.

امروز کردهای باشور کردستان به پرسش انتخاب حکومت ایرانی (کردی) یا تداوم سلطه حکومت تباری – دینی پاسخ خواهند داد؟

پرسش من از شهروندان ایران اینست که اگر در ایران همه پرسی برای تداوم حکومت اسلامی ویا برقراری جمهوری ایرانی برگزار گردد، پاسخ شما چیست؟

اگر پاسخ شما نفی حکومت دینی - تباری است، اگر خواهان گذر از حکومت دینی – تباری در ایران هستند و ایجاد جامعه ای مدرن، متمدن، آزاد و سکولار را در چشم انداز دارید، بخشی از خانواده فرهنگی - تاریخی ما در باشور کردستان برای همین اهداف بپا خاسته اند و با تعرض اسلامگرایان روبرو شده اند. ما نباید اجازه دهیم تا حکومت اسلامی لشکرکشی دیگری به کردستان و تحقق اهداف کردستیزانه (ایرانی ستیزانه) را در دستور کار بگذارد.

ما پشتیبانی خود از همه پرسی مردم باشور کردستان را با دفاع از ارزش های لائیک دمکراتیک و سوسیال آن و تشدید مبارزه جهت فلج نمودن حکومت اسلامی و برقراری جمهوری ایرانی- جمهوی لائیک (سکولار) دمکرات- پی می گیریم. چنین باد!

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اقبال اقبالی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.