رفتن به محتوای اصلی

هشت بند از منشور آزربايجان در خصوص وقايع فعلى ايران
01.01.2018 - 06:20

١- جغرافياى سياسى و فرهنگى آزربايجان بايد محترم و رها شمرده شود. جغرافياى آزربايجان بر طبق تقسيم بندى دولت قاجار و مضمون " ممالك محروسه " مشخص است. احتياج نيست كه زياد به دنبال سند و مدرك در قعر تاريخ باشيد. دوره ى قاجار نزديكترين سند است. جغرافياى سياسى آزربايجان و حدود و مرزهاى آن كه آريايى ها و حكومت دينى با تكه پاره كردنش، و تجزيه ى آن به استانهاى مختلف سعى در ترويج " ابهام تاريخى " نموده اند بايد محترم شمرده شود. تركهاى تهران و ديگر ترك هاى كوچ داده شده به ساير نقاط ايران مربوط به جغرافياى فرهنگى آزربايجان هستند و طبيعى است كه ما از جغرافياى فرهنگى خويش غافل نيستيم.

٢- اشكال مديريت شهرى، مديريت فرهنگى، تعليم و تربيت و بسيارى از نهادها و مراكز و اماكن و جلوه هاى سياسى و فرهنگى در آزربايجان، شكل اشغال سياسى دارد. ستيز ما با اين اشكال سلطه است.

٣- خواسته هاى جنبش جديد و نوپاى ايران جز در دو مورد كه يكى تغيير حكومت و ديگرى بهبود اقتصاد است در بقيه ى موارد با خواسته هاى ما در تضاد كامل مى باشد. بازگشت به باستانگرايى آريايى و كوروش، بازگشت به پهلوى ها با آن سبقه ى آزربايجان ستيزيشان دقيقاً به مفهوم افزايش سركوبگرى خواهد بود.
٤- انسان ستيزى و ديگرى ستيزى در شعارهاى خيزش جديد ايرانى - آريايى بيداد مى كند. جنگ آزربايجان با ديگرى ستيزان است. شعارهاى ما برخاسته از متن آزربايجانچيليق و توركچولوك مى باشد و ربطى به ايرانيت آريايى ندارد.

٥- آزربايجان با آرامش و به دور از القاى هيجانات كاذب آريايى گرى و حكومت دينى، تصميم گرفته است كه گزينه ها و درخواست ها را روى ميز بچيند و سبك و سنگين كند، و بعد از آن وارد مذاكرات درخواستى درون و بيرون، جهت انجام هر نوع تغييرى باشد. طبيعى است كه از منظر ما شيوه هاى تغيير در منطقه مبتنى بر مبانى و منافع آزربايجانچيليق و توركچولوك مى باشد و لاغير.

٦- از نحوه ى خواسته هاى اعتراض كنندگان ايرانى چنين به نظر مى آيد كه دوباره شاهد زورآزمايى آمريكا با روسيه و چين بر سر حكومت ايران هستيم. در اين بين آنچه ما را نگران مى سازد ميل حكومت آمريكا به اپوزيسيون آريايى است. متغير آزربايجانچيليق و گفتمان توركچولوك هنوز آنچنان كه بايد، در اتاق هاى فكرى سياست خارجى آمريكا جا باز نكرده است. طبيعى است كه نحوه ى رابطه ى آمريكا با تركيه بر اين تمايل فكرى تاثير دارد. از جانبى روسيه و چين به اين ايران دينى چندان بى ميل نيستند و خواهيد ديد كه اين قصه سر دراز دارد.

٧- اشتباه ما در مشروطه را قبلاً توضيح داده ام. اشتباهاتى هم در شكل گيرى انقلاب ٥٧ داشتيم. براى مثال، تشيع شعوبى فارس ها شريعتمدارى را در منگنه ى ولايتمدارى قرار داد و به بهانه ى همراهى نكردن شريعتمدارى با ولايت، بلايى بر سر او آورد كه آزربايجانِ دينى مجبور شد قبله ى فقاهتش را از قم به سمت نجف و آيت الله خويى برگرداند. آزربايجان را از وجود مجتهدان بزرگ خالى كردند تا به مرور زمان ولايت فقاهت خود را بر آزربايجان مسلط سازند. مشروطه و انقلاب در خدمت ايرانيت اند. توضيحات لازم در مقالات بعدى و بندهاى آتى داده خواهد شد.

٨- تقويم اعتراض و قيام ما بر اساس تقويم آزربايجان مى باشد. هر گونه همراهى ما با تقويم اعتراض و جنبش ها و جناح ها و اپوزيسيون فارسى يك اشتباه محض است. براى مثال اگر ما در اعتراض هاى خيابانى با فارس ها و مخالفانمان كه در اكثريت هستند بيانيه ى مشترك و همسو چاپ كنيم حتى در صورت تغاير و تضاد خواست هاى ما با آنها اين همسويى به پاى آنها نوشته خواهد شد و اعتراضات ما عقيم خواهد ماند. حتى اگر بناى ما بر برپايى اعتراضات خيابانى باشد بايد تقسيم بندى زمانى و مكانى آن را خودمان رقم بزنيم نه اينكه دنبال اپوزيسيون تُرك ستيز و آزربايجان ستيز بيفتيم.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

محمدرضا لوایی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.