رفتن به محتوای اصلی

عمق نفوذ جمهوری اسلامی در اپوزیسیون؛ نفر بعدی کیست؟!
07.06.2018 - 11:34


چندین سال است که این دکور، با مبلمان و چیدمان خاص اثاثیه خود، هنگام پخش از صداوسیمای جمهوری اسلامی، از ضربه و نفوذ دستگاه های اطلاعاتی نظام در بین اپوزیسیون نظام خبر می دهد.

Missing media item.


الماسی برای فریب
اولین بار تصویر این اتاق تحت مستند مصاحبه ای با عنوان «الماسی برای فریب» حول موضوع نفوذ «سردار محمدرضا مدحی» به عنوان عامل وزارت اطلاعات، در میان اپوزیسیون خارج از کشور تنظیم شده بود.

Missing media item.
مدحی عمق نفوذ خود در این پروژه را در سطح، جلسه با هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه وقت آمریکا، جو بایدن معاون اوباما و دنیس راس، نماینده ویژه اوباما در خاورمیانه و نیز نمایندگان سران دولت‌های فرانسه و اسراییل بیان می کند. همچنین علیرضا نوری‌زاده به همراه محسن مخملباف، مهرداد خوانساری، عبدالله مهتدی و امیرحسین جهانشاهی از جمله کسانی هستند که نامشان در مستند ذکر و نشست های مدحی با ایشان نمایش داده شد.


هدیه برگشتی
درست یک سال بعد از پخش مستند مربوط به سردار مدحی، اتاق نفوذ جمهوری اسلامی با همان دکور و اثاثیه، شاهد فرد کمتر شناخته شده ای به نام «سید رضا دنیا دیده شیران» بود.
شیران در این مستند تاکید دارد که نقش واسط جنبش سبز داخل کشور و اپوزیسیون خارج را برای تاسیس روزنامه و تلویزیون «کلمه» در لبنان را بازی می کرده است.

Missing media item.


شیران پس از نفوذ در میان گروه های اپوزیسیون، هدف از تاسیس رسانه های سمعی و بصری در لبنان در حمایت از جنبش سبز داخل کشور را «ایجاد جریان فتنه شیعی- شیعی» با هدایت عربستان سعودی و با هدف «احیای مرکزیت و مدیریت اغتشاش در جمهوری اسلامی» معرفی کرد.


مثلث
اسفند 91، 9 ماه بعد از پخش مستند «هدیه برگشتی»، اتاق نفوذ وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی شاهد حضور محمود زمانی تحت مستندی با نام «مثلث» است که به گفته خودش « بخش مهمي از پروژه‌هاي سياسي- امنيتي و اطلاعاتي غرب و نقطه ثقل سرويس‌هاي اطلاعاتي آمريکا و انگليس » است.

Missing media item.


تلویزیون ایران با انتشار صحبت های محمود زمانی، مدعی شده که تماس با مهدی کروبی «ویژگی مهمی» بوده که آقای زمانی را به «نقطه توجه و ارزش برای ضدانقلاب» تبدیل کرده است. در این مستند نیز نام های افراد مانند علیرضا نوری زاده، امیرحسین جهانشاهی، رامین عسگرد و ... اشاره شده که در مقایسه با نام های ذکر شده در مستندهای قبلی، نکته قابل تاملی است.


آریاسب باوند
بعد از حدود 5 سال، اتاق نفوذ جمهوری اسلامی شاهد حضور فرد دیگری بود. آریاسب باوند که پس از خروج از ایران در سال 94 و تاسیس حزب اتحاد، به یک باره در بهمن 96 برای رهبری «فراخوان های آشوب و اعتراض» وارد ایران می شود. باوند در این مستند مصاحبه، خود را بریده از اپوزیسیونی می نامد که قصد تجزیه ایران را داشته اند.
نکته قابل تامل در این مستند مصاحبه، آن است که برخلاف سه نفر قبلی که تاکید بر هدایت توسط وزارت اطلاعات را داشته اند، باوند همچنان خود را در قالب یک مخالف رژیم معرفی می کند تا بلکه برای فردای بعد از آزادی همچنان کارکرد خود را داشته باشد. همچنین به نظر می رسد پروژه جدید نفوذ جمهوری اسلامی، حول که چهره هایی از میان خود اپوزیسیون شکل گرفته نه چهره های داخلی چون مدحی، شیران و زمانی که سناریوی نفوذ ایشان برای خارج نشینان رو شده است.


نفر بعدی کیست؟!
حدود یک سال پیش بود که یک فایل صوتی «از جلسه محرمانه مقامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی درباره اپوزیسیون» منتشر شد. شهرام همایون، مدیر و برنامه ساز تلویزیون کانال یک، با پخش این صوت در برنامه خود بر «شکست اپوزیسیون» تاکید داشت. اما مهمترین نکته در این فایل صوتی، اشاره به نام هایی از چهره های اپوزیسیون است که «با کمترین تطمیع» در میان مخالفان به ایجاد «شکاف» می پردازند. نیروهایی بعضا ناشناخته که هر لحظه امکان دارد پس از ایجاد اختلال در میان مخالفان خارجی جمهوری اسلامی، به دامن نظام برگردند.


همچنین موضوع مهم دیگری که از این صوت می توان دریافت کرد، نقش سلطنت طلبان در پروژه نفوذ جمهوری اسلامی است. سخنران این جلسه در فایل صوتی لو رفته با تاکید براینکه «سلطنت طلبان بازی خورشان عالی» است مدعی می شود که این گروه اپوزیسیون در «مشت» نیروهای اطلاعاتی است. جالب آنکه در ماه های اخیر، بدنه ضدانقلاب تلاش کرده تا حول شاهزاده رضا پهلوی به عنوان نقطه پرگار، جبهه واحدی را تشکیل دهد ولی جمهوری اسلامی با آگاهی از این موضوع، توانسته گلوگاه های نفوذ از دریچه سلطنت طلبان (به عنوان نزدیک ترین طیف به رضا پهلوی) را شناسایی کرده و نقش فعال بازی کند.


لازم به ذکر است که همین شناسایی و تاثیرگذاری جمهوری اسلامی در سطوح تصمیم سازی، تصمیم گیری، رسانه ای و عملیات های میدانی برای ایرانیان خارج از کشور بوده که نگذاشته در چهل سال اخیر، طیف های مختلف اپوزیسیون حول براندازی نظام با یکدیگر متحد شوند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

بهنام منصوری

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.