رفتن به محتوای اصلی

تعطیلی کارخانجات آب معدنی
01.08.2018 - 14:16

به نقل از تسنیم، پیمان فروهر دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی کشور با گلایه از اینکه قیمت مواد اولیه واحدهای آب معدنی رشد ۱۰۰ درصدی داشته است، اظهارداشت: در سال گذشته قیمت هر کیلو مواد اولیه واحدهای آب معدنی ۴۴۵۰ تومان بود اما امسال قیمت به کیلویی ۲۶ هزار تومان رسیده است یعنی بیش از پنج برابر یا پانصد درصد افزایش قیمت!
وی با بیان اینکه برخی از واحدهای تولیدی آب معدنی افزایش قیمت را اعمال و تعدادی دیگر هم فعالیت خود را تعطیل کرده‌اند، افزود: مابقی واحدها هم نیمه تعطیل به فعالیت می‌پردازند.
دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی کشور با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی چاره ای جز افزایش قیمت ندارند، گفت: تعزیرات بدون توجه به افزایش۱۰۰ درصدی قیمت مواد اولیه مانع افزایش قیمت ها شده که این امر هیچ استدلالی ندارد.
وی با اعلام اینکه نامه نگاری‌های مختلفی برای کاهش قیمت مواد اولیه واحدهای تولیدی آب معدنی انجام داده‌ایم، گفت: هنوز به هیچ نتیجه ای نرسیده ایم و حتی از مجموع ۱۷۰ کارخانه ۳۰ درصد آنها تعطیل شده است.
به گزارش تسنیم، فروهر پیش از این با اشاره به اینکه در حال حاضر واحد پتروشیمی تندگویان تنها تأمین کننده مواد مورد نیاز تولید بطری صنایع لبنی، نوشابه و آب معدنی است به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در طول چند ماه گذشته این واحد تولیدی نرخ مواد اولیه را با محاسبه قیمت‌های بین المللی و نرخ ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تعیین کرد که این موضوع باعث رشد قابل توجه قیمت ها برای واحدهای تولیدی شد.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه علاوه بر افزایش قیمت مواد اولیه تقاضای کاذب هم در بازار رشد قابل توجهی داشته، گفت: صنایع روغن، نوشابه، آب معدنی و لبنیات ۹۰ درصد مواد نیاز خود را از تولیدکنندگان پرفیوم خریداری می‌کنند.
دبیر انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی کشور، اضافه کرد: تولیدکنندگان پرفیوم با وجود آنکه مواد اولیه خود را از بورس کالا آنهم با قیمت هفت هزار تومان می‌خرند اما در زمان ارائه این مواد به صنایع مختلف مبنای قیمت را بازار آزاد تعیین می کنند که این موضوع مشکلات بسیار شدیدی را برای واحدهای تولیدی روغن، آب معدنی و لبنیات بوجود آورده است.
وی با تأکید براینکه صنایع امروز در تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود در تولید بطری ها مشکل دارند، تصریح کرد: مکاتبات و جلسات مختلفی را با مسئولان وزارت صنعت جهت تأمین مواد اولیه خود برگزار کرده ایم اما هنوز اختلاف زیاد مواد از بورس تا بازار بالا بوده و تولیدکنندگان امکان خرید آنها را ندارند.

 

پایان خبر/

 

در ابتدا باید بدانیم که تنها و تنها کمتر از یک درصد کل ذخیره آب در دنیای امروز قابل‌استفاده است. آب معدنی محصول بسته بندی شده آب قابل شربی است با ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکرو بیولوژی و ارگانولپیتیکی تعریف شده که مستقیما از چشمه و یا نقاط حفر شده از طبقات زیر زمینی به دست میآید که نباید در معرض هیچگونه پالایش خارج از استانداردهای مربوطه قرار گیرد و در محل چشمه و یا منابع آبی مربوطه در شرایط خاص بهداشتی بسته بندی میگردد. حال اگر بطریِ مخصوص بسته بندی وجود ندارد یعنی عملاً آب در هاون کوبیده اند!

بدینسان سالهای متمادیست که چالش اول واحدهای تولید آب معدنی در کشور را تامین ماده اولیه برای بطری‌های تشکیل میدهد. گرچه در این صنعت بیش از یکصد کارخانه مشغول به تولید بوده اند اما در سالهای گذشته و به طبع، عدم حمایت دولت از مولدین و از طرفی اوضاع نابسامان ِ اقتصادی و هزینه بَر بودن آن، برخی از این کارخانجات یکی پس از دیگری به ورشکستگی و کمبود منابع مالی برخورده و واحدها کلاً از مدار تولید خارج گشته بودند.

متاسفانه در نظام اسلامی گویی که هیچ حساب و کتب و یا عملِ کارشناسی شده ای در سیستمِ بیمار جایی ندارد. در باب ِ معضل مذکور و علاوه بر همه مصائب باید افزود، در کشوری که در منطقه خشک و نیم خشک واقع شده است یقیناً می بایست صدور مجوز با کار کارشناسی عمیق و اصولی صورت پذیرد که بحمدلله هرگز اینکار انجام نشده و نمیشود چون رابطه مافوق ِ ضابطه است!

ماده اولیه تولید بطری‌های آب معدنی یا PET باید از واحدهای پتروشیمی تامین شود. با این حال به دلیل عرضه کم ماده «پت» در بورس کالا فعالان این صنعت سالهاست که دچار بحران شده‌اند. زمانی که دولت برای مقابله مصنوعی با تحریم‌های بین‌المللی، پتروشیمی ها را مامور تولید بنزین داخلی کرد، مشخص بود که این کار باعث کاهش تولید مواد و مصنوعات پتروشیمی می‌شود و بحران دیگری می‌آفریند. 

بیاد داریم که همزمان با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، دولت احمدی‌نژاد برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، فشارهای شدیدی را بر تولیدکنندگان وارد آورد و حتی برخی از آن‌ها را به مجازات زندان تهدید کرده بود.

واحد پلی اتیلن سبک پتروشیمی امیرکبیر که در سال ۱۳۹۰ و بدست ِ توانمند ِ دولت ِ پاکدستان و شخص دکتر حاج سید محمود احمدی نژاد بهره برداری شد، قرار بود ۳۰۰ هزار تن مواد خام مورد نیاز خود را از دو واحد پتروشیمی امیرکبیر و مارون دریافت کند. اما کمی بعد مشخص شد که این دو مجتمع پرهزینه به علت عدم دریافت خوراک، توانائی تولید مواد خام پلی اتیلن را نداشته اند!

مقام معظم رهبری جناب مستطاب آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر کبیر جمهوری اسلامی سال ۱۳۹۰ را سال جهاد اقتصادی نامیده بودند اما هر روز بهتر از دیروز عیان میگردد که جهتِ راندمانِ عملکردها با نامگذاریهای مقام معظم غالباً معکوس بوده است مثلا در سال ۱۳۹۰ اجرای نسنجیده هدفمندی یارانه‌ها، ورشکستگی بیشتر صنایع و واحدهای تولیدی ایران را دامن زده بود که البته با مدیریت امام زمانی، غالباً به یک نتیجه ثابت رسیده ایم 

مضاف به مطالب قوق باید ابراز داشت که گاها دیده شده است که افراد سودجو "آب تصفیه شده" و نه "آب معدنی" را در بطریهای خاص بسته بندی نموده و آنرا بعنوان آب معدنی بفروش میرسانند. در همین راستا باید ادامه داد با اینهمه که ما بیش از یکصد کارخانه آب معدنی در کشور داریم، چگونه و از چه طریق، انواع آب معدنیِ های خارجی با قیمت ِ گزاف وارد کشور شده و مشتریهای خاص خودش را هم دارد!

در پایان به ضرس قاطع میتوان اعلام نمود که نظام کنونی، دانسته یا ندانسته کمر به نابودی ِ مملکت بسته است و بدبختانه ضرباتش نیز آنقدر پیاپی و مهلک بوده و هستند که بسیاری از آنان هرگز قابل جبران نخواهند بود.

 

امیرعلی متولی

 

https://goo.gl/i6sTPH

 

https://goo.gl/7VY2F8

 

https://goo.gl/ZY25Q1

Image result for ‫آب معدنی خارجی در ایران‬‎

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
تسنیم

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.