رفتن به محتوای اصلی

حدود یک میلیون نفر کودک فاقد هویت
13.11.2018 - 10:17

طیبه سیاوشی نماینده مجلس می گوید "جمعیتی که از کودکان فاقد هویت گزارش شده حدود یک میلیون نفر است که با خانواده‌هایشان به پنج میلیون نفر می‌رسد البته این آمار دقیق نیست اما در هر حال گفته می‌شود چنین جمعیتی از کودکان بی هویت در کشور وجود دارد". سیاوشی اظهار کرد "ما در مجلس شورای اسلامی مراجعان فروانی از همین کودکان داشتیم که می‌گفتند یارانه نمی‌خواهیم و فقط به ما یک کارت هویت بدهید؛ خب این افراد در آستانه ازدواج و یا هر اتفاقی که در زندگی هر شخص می‌تواند بیفتد قرار دارند اما مدارک هویتی ندارند".
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، یک نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: "لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی می‌تواند از آسیب‌های اجتماعی و فقر جلوگیری کند".
طیبه سیاوشی درباره تصویب لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی در دولت گفت: "ما دو سال و نیم در مجلس طرح‌های مختلفی را در مورد پیگیری می‌کردیم و متاسفانه تاکنون هم به نتیجه نرسیده است این لایحه می‌تواند برخی از این موارد را برطرف کند".
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: "تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی مشکلاتی که نمایندگان مجلس با آن مواجه هستند را حل و فصل خواهد کرد؛ زیرا ما هر لایحه و طرحی که به مجلس ارائه می‌دادیم میدانستیم با مانعی به نام اصل ۷۵ مواجه خواهیم شد و شورای نگهبان به دلیل آن که بار مالی دارد، آن را رد خواهد کرد اما این لایحه چنین مشکلی را ندارد".
وی با اشاره به آمار کودکان فاقد هویت، گفت: "جمعیتی که از کودکان فاقد هویت گزارش شده حدود یک میلیون نفر است که با خانواده‌هایشان به پنج میلیون نفر می‌رسد البته این آمار دقیق نیست اما در هر حال گفته می‌شود چنین جمعیتی از کودکان بی هویت در کشور وجود دارد".
نماینده مردم تهران در دهمین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: "با وجود لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی، مادر می‌تواند تا قبل از سن ۱۸ سالگی برای فرزند خود مدارک هویتی دریافت کند".
وی با تاکید بر این‌که لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی یک قدم رو به جلو است و چون دولت این لایحه را داده است شامل اصل ۷۵ نخواهد شد، گفت: "وجود چنین لایحه‌ای یکی از مسائلی است که سال‌های سال به صورت گره باقی مانده بود و دائما در کمیسیونهای مختلف مطرح‌ می‌شد و نتیجه هم نمی‌گرفت و این لایحه این مسائل را برطرف خواهد کرد".
سیاوشی ادامه داد:‌ "ما در مجلس شورای اسلامی مراجعان فروانی از همین کودکان داشتیم که می‌گفتند یارانه نمی‌خواهیم و فقط به ما یک کارت هویت بدهید؛ خب این افراد در آستانه ازدواج و یا هر اتفاقی که در زندگی هر شخص می‌تواند بیفتد قرار دارند اما مدارک هویتی ندارند".
وی افزود: "باید در مورد یارانه، بیمه سلامت و تبعات منفی عدم وجود این لایحه بررسی شود. بسیاری از کودکان فاقد هویت هنگام ثبت نام مشکل دارند که با احکام آیت‌الله خامنه‌ای پذیرفته شدند؛ مشکلات هویتی، فقر و آسیب‌های اجتماعی را به دنبال دارد که لایحه تابعیت فرزندان زنان ایرانی دارای همسر خارجی می تواند از بین ببرد".
لازم به اشاره است که پیشتر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب پیش نویس لایحه قانونی تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی خبر داده بود.
پیشتر رضا شیران خراسانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از توقف بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تابعیت در مجلس از وجود یک میلیون فرزند بی هویت حاصل از مادر ایرانی و پدر خارجی در کشور خبر داده بود و گفت که بیشترین بی هویت ها در استان خراسان رضوی ساکن و اغلب کودکان بی هویت تبعه افغانستان و نتیجه ازدواج غیررسمی و غیرقانونی زنان ایرانی با پدران خارجی هستند.
خراسانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه آمار دقیقی از بی شناسنامه ها وجود ندارد، گفته بود: "برآورد می شود حدود یک میلیون بی شناسنامه در کشور وجود داشته باشد البته تعداد این افراد با ازدواج و زاد و ولد در حال افزایش است".
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه کودکان بی هویت معضل بزرگ مرزی استان های مرزی کشور محسوب می شود، تصریح کرد: "بیشترین بی هویت ها در استان خراسان رضوی ساکن و اغلب کودکان بی هویت تبعه افغانستان و نتیجه ازدواج غیررسمی و غیرقانونی زنان ایرانی با پدران خارجی هستند".
در حال حاضر بر اساس قانون ایران، فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی نمیتوانند شناسنامه ایرانی بگیرند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
هرانا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.