رفتن به محتوای اصلی

فرار مغز ها ، تصادفات رانندگی ، ریسک اقتصادی و حذف یارانه ها!
19.12.2010 - 18:08

سخنانان نماینده تفرش

بهمن اخوان نماینده تفرش و عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس در یادداشتی نوشت که سالانه نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر از نخبگان کشور مهاجرت می‌کنند که به میزان ۵۰ میلیارد دلار تا زمان نخبه شدن برای کشور هزینه داشته‌اند.

او همچنین گفت : «ما در تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی در جهان اول هستیم، در ریسک اقتصادی رتبه ۱۴۰ هستیم و سالانه ۲۵ میلیارد دلار هزینه خسارت کشته‌شدگان رانندگی را می‌دهیم.»

این نماینده مجلس با برشمردن این مشکلات کشور نتیجه گرفت که در چنین شرایطی «پیاده کردن هدفمندی یارانه‌ها به نظر نمی‌رسد اولویت اقتصاد باشد؛ به عبارتی هنوز بسترهای اقتصاد ما برای اجرا کردن این طرح اقتصادی مهم آماده نیست.»

بهمن اخوان به حاکمان نظام هشدار می دهد که : «اگر نتوانیم یک جراحی تمیز و رادیکال انجام دهیم، واکنش‌های این موجود زنده به شکل تورم، موج ورشکستگی بنگاه‌ها و اعتراضات احتمالی بروز می‌دهد.»

فرار مغزها در ایران

در پاسخ به این نماینده تفرش _ که جرات کرده است که برخی از مشکلات واقعی در جمهوری اسلامی را بیان نماید _ بایستی گفت اولا فرار مغز ها و تصادفات رانندگی و ریسک اقتصادی ربط مستقیمی به حذف سوبسیدها در ایران ندارد .

حذف سوبسیدها اقدامی که می بایستی یکی از دولت ها در ایران، یک روزی آن را پیاده می کرد. دوما فرار مغزها یک تحول مثبت در جهان گلوبال است و مغزها بنابر نیاز بازار جهانی جا به جا می شوند.اما این تحول مثبت در ایران به دلیل ایزوله شدن ایران در جامعه جهانی ، تقدم «تعهد» بر تخصص و محدودیت های اجتماعی ناشی از یک حکومت دینی ، کاملا یک یک مسیر یکطرفه را در جمهوری اسلامی طی کرده است.

فرار مغزها پس از انقلاب اسلامی و در جریان انقلاب فرهنگی نخست با سخنرانی خمینی اذهان عمومی را به خود جلب نمود. بنیان گذار جمهوری اسلامی گفت :«منافقین هی می‌گویند مغزها دارند فرار می‌کنند. به جهنم که فرار می‌کنند. این دانشگاه رفته‌ها، اینها که همه اش دم از علم و تمدن غرب می‌زنند، بگذارید بروند. ما این علم و دانش غرب را نمی‌خواهیم. اگر شما هم میدانید که اینجا جایتان نیست فرار کنید. راهتان باز است.»

ایران از نظر فرار مغزها در صدر کشورهای جهان قرار دارد،حدود 25% از کل ایرانیان تحصیل کرده هم اکنون در کشورهای توسعه یافته زندگی می کنند طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، سالانه بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نفر از ایرانیان تحصیل کرده برای خروج از ایران اقدام می‌کنند و ایران از نظر فرار مغزها در بین ۹۱ کشور در حال توسعه و توسعه نیافته جهان مقام اول را از آن خود کرده‌است.خروج سالانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار ایرانی با تحصیلات عالی از این کشور معادل خروج ۵۰ میلیارد دلار سرمایه سالیانه از این کشور است.در سال ۱۳۸۸ وزارت علوم ایران اعلام کرد از ابتدای انقلاب ۱۳۵۷، از میان ۱۲ هزار دانشجویی که با هزینه دولت به کشورهای مختلف رفتند ۴۰۰ نفر باز نگشته‌اند و همچنین ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی خارج از ایران تحصیل می‌کنند.طبق آمارهای رسمی نسبت خروج فارغ التحصیلان از ایران به تعداد کل این افراد، ۱۵ درصد است

طبق آمار منتشره از سازمانها و نهادهای دولتی مثل هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ۹۰ نفر از ۱۲۵ دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند. بسیاری از آنان هرگز به ایران جهت زندگی دائم باز نمی‌گ

طبق آمار صندوق بین‌المللی پول هم اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی و بیش از ۱۷۰ هزار ایرانی با تحصیلات عالیه در آمریکا زندگی می‌کنند و طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه ۱۵ کارشناس ارشد، ۳/۲ دکترا و در مجموع ۵۴۷۵ نفر لیسانس از کشور مهاجرت کردند.گزارش صندوق بین‌المللی پول در ادامه افزوده‌است که بیش از ۱۵٪ سرمایه‌های انسانی ایران به آمریکا و ۲۵٪ به کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی اروپا مهاجرت می‌کنند.

دست‌کم حدود چهار میلیون ایرانی در خارج از ایران زندگی می‌کنند. در این میان، ایرانیان خارج از کشور در آمریکا از نظر درآمدی در بین مهاجرین از برترین گروه‌ها هستند، که ۳۰ درصد از این افراد در زمینه مدیریت و ۲۰ درصد در زمینه تکنیک‌ها و امور دانشگاهی مشغول به کار هستند. همینطور از مجموع صدهزار ایرانی در آلمان در سالهای گذشته ۲۰۰۰ جلد کتاب منتشر شده، در حالیکه از بین ۲ میلیون ترک مهاجر آلمان تنها ۱۰۰ جلد کتاب منتشر شده‌است

میزان تصادفات رانندگی در کشورهای مختلف و علل آن

ميزان تلفات تصادفات رانندگي در ايران 25 برابر ژاپن و دو برابر تركيه مي باشد. در عربستان روزانه 12 نفر قرباني حوادث جاده اي مي شوند در حاليكه اين رقم در ايران برابر با 48 نفر(و در سال 1380 برابر 53 نفر) مي باشد. متاسفانه ميزان تصادفات و مرگ و مير ناشي از آن در ايران با رشد حدود 10 درصد رو به افزايش سرسام آوري مي باشد كه در آينده اي نه چندان دور تبديل به يك فاجعه ملي خواهد شد.

در سيستم حمل ونقل جاده اي سه عامل انسان، وسيله نقليه و جاده اجزاي اصلي مي باشند و همچنین میزان تصادفات رانندگی در هر کشوری بستگی مستقیمی به فرهنگ و اخلاق عمومی و جایگاه و نقش قوانین در آن کشور دارد در حالی که مسئولین و رهبران جمهوری اسلامی خود در قانون شکنی و بی اخلاقی در صدر قرار گرفته اند دیگر از توده های مردم چه انتظاری می داشت .

بطور مثال میزان تصادفات رانندگی از شمال اروپا به طرف جنوب ارو پا صعودی است و از جنوب اروپا هر چه بطرف کشورهای خاورمیانه و از آنجا بسوی افریقا حرکت می کنیم ، میزان مرگ و میر در پی تصادفات رانندگی بیشتر می شود.

برخلاف ایران ، میزان تصادفات رانندگی در اروپا بویژه اروپای شمالی سال به سال کاهش پیداکرده است که کاملا روشن است که علل را بایستی در استاندارد بالای جاده ها ، خودروها ، بالا رفتن آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی و سخت تر شدن جرایم رانندگی و بلاخره بالا رفتن فرهنگ رعایت اجرای قوانین جستجو نمود .

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.