رفتن به محتوای اصلی

امار تکمیلی قربانیان کشتار ماهشهر (معشور) و آخرین وضعیت بازداشت شدگان اعتراضات در اهواز(خو
12.12.2019 - 02:33

 

منابع سازمان حقوق بشر اهواز اسامی بیشتری از  قربانیان کشتار نیزار ماهشهر (معشور) و شهرهای پیرامون و بقیه نقاط استان خوزستان که شاهد کشتن شمار زیادی از تظاهرکنندگان به دست نیروی انتظامی بودند را مستند کرده‌اند.

طبق آخرین آمار در ماهشهر تاکنون جان باختن 24 موثق شده اما تعداد واقعي بسیار بيشتر از اين تعداد است و به علت جو امنيتي مستمر و ترس خانواده ها و عدم مشخص شدن سرنوشت مفقودين مخصوصا در نيزار جراحي ، نمی‌توان آمار دقيق كشته شدگان را مستند کرد.

اما طبق گزارشهای وارده در تظاهرات مركز شهر ماهشهر قاسم باوی فرزند منصور ، عدنان هلالی ، احمد خواجه آلبوعلی ، علی خواجه آلبوعلی ، رضا عساکره ، خانم عتقی ، یوسف خالدی و علي مرادى كشته شده اند.

در شهرک جراحی (چمران)، عباس عساکره ، یوسف البوعبادی ، حسن البوعبادی ، احمد ادریس و محمد خالدی جان خود را ازدست دادند.

در نزدیکی آن در کوره (شهرک طالقانی) ، منصور ادریس ، مجتبی عبادی ،حمید شیخانی ( که زير شكنجه كشته شد) و منصور عساکره از قربانیان اعتراضات آبان هستند.

سایر کشته شدگان در شادگان (فلاحیه) محسن آلبوعلى ، و در رامهرمز (رامز) جعفر خمیسی و سيد حسن موسوي ، با تیر مستقیم نیروهای امنیتی جان باختند.

در خرمشهر( محمره) میثم  منیعات 29 ساله با تير مستقيم نيروهاي امنيتي در روز اول تظاهرات خرمشهر شامگاه شنبه 16 نوامبر كشته شد. محسن محمد پور (منیعاوی)17 ساله در اثر جراحت تير در تظاهرات چند روز بعد در بيمارستان جان باخت. دیگر جانباختگان حسن غزلاوي 23 ساله ، خالد غزلاوی 16 ساله، که در اثر جراحت تير در تظاهرات چند روز بعد در بيمارستان جان باخت. همچنین میلاد حمیدی که در تظاهرات مجروح شده بود و توسط نيروهاي امنيتي از بيمارستان به بازداشتگاه برده شد زیر شکنجه جان باخت.

در آبادان(عبادان) ابراهیم مطوری و علی بغلانی فرزند طاهر در اولین روز اعتراضات جان خود را از دست دادند.

در تظاهرات شهر شوشتر(تستر) سید احمد موسوی جعاوله 17 ساله در اولین روز اعتراضات با تیر مستقیم نیروهای امنیتی کشته شد.

در تظاهرات شهر اهواز ، رضا نيسي 16 ساله از کوی زرگان اولین قربانی بود که با تيراندازي از سوي بايكاه بسيج زرگان جنب حوزه علميه در كوي زركان اهواز در روز اول اعتراضات در 25 آبان كشته شد. حمزه سواری 22 ساله از کوی رمضان دومین قربانی بود در همان روز.  میثم مجدم در  كوت نواصر کشته شد اما او  اهل دار خوين بود ، در تظاهرات كون نواصر اهواز بعد از تیر خوردن جانش را  از دست داد.

حمزه بریهی 17ساله از كوى آسيه آباد، و علي تميمي، از اهالي كوي زويه روبروي كوي ملت در تظاهرات روز دوم شهر اهواز كشته شدند.

 

کشتار جراحی

درباره جزییات جدید کشتار جراحی ، متابع سازمان گفتند که یگانهای ویژه امنیتی و سپاه پاسداران، با استفاده از تسلیحات نیمه سنگین مانند تیربارهای دوشکا و همچنین جنگ‌افزارهای سنگین مانند تانک و نفربر حمله کرده تا مانع توقف فعالیت تاسیسات پتروشیمی توسط معترضان که اغلب جوانان بیکار  منطقه بوند . شوند.

این اعتراضات روز جمعه ٢٥ آبان در بازار ماهشهر آغاز شد كه طي آن جوانان بیکار راه‌های منتهی به تاسیسات منطقه ویژه پتروشیمی را بستند چون علیه بیکاری ، تبعیض سیستماتیک و محرومیت و علي الخصوص سیاست این شرکت‌ها که کارکنان، مدیران، پیمانکاران و کارگرانی را از خارج از منطقه استخدام کرده و جوانان بومی منطقه که به شدت از بیکاری رنج می‌برند را از فرصت‌های پرشمار شغلی موجود، حتی در سطح مشاغل ساده، محروم کرده‌اند.

در سرکوب معترضان در «کشتار ماهشهر» نیروی دریایی سپاه پاسداران که در بندر ماهشهر مستقر است و همچنین لشکر 7 زرهی مشارکت کردند که با تانک‌هایش اقدام به محاصره شهرک جراحی کرد. به گفته منابع ، از تک تیراندازهای نیروهای شبه نظامی حشد شعبی عراق برای قتل عام میدانی  جوانان معترض نیز استفاده شد.

نیروهای امنیتی پس از کشتار نیزار اقدام به انتقال اجساد با کامیون به سوی مقصدی نامعلوم کرده و همین امر مانع مشخص شدن تعداد دقیق کشته‌ها شد.

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ایران، روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران ، رخ دادن«کشتار ماهشهر» در جریان سرکوب اعتراضات آبان ماه گذشته را تایید کرد ولی همزمان ادعا کرد که " افراد مسلح" به سوی معترضان شلیک کرده‌اند. همزمان امیرحسین قاضی زاده هاشمی، عضو هیات رئیسه مجلس ایران نیز فاش کرد که بسیاری از معترضان در «کشتار ماهشهر»در جنوب خوزستان جان باخته‌اند.

تعداد کلی جانباختگان تا کنون بین 70 و 100 در کل استان گزارش شده که نیمی از اسامی توسط سازمان حقوق بشر اهواز موثق و منتشر شده اما سایر اسامی در دست بررسی است که در اولین فرصت منتشر خواهد شد.

 

 

 

دستگیر شدگان

علاوه بر کشته‌شده‌ها، تعداد نامشخصی از مردم استان پیرامون دستگیر شده و تعداد آنها بیش از 1200  نفر برآورد شده که در زندانها ، پادگان‎‌ها، مراکز امنیتی و اطلاعاتی نگهداری می‌شوند.

منابع سازمان حقوق بشر اهواز اطلاع دادند که 850 نفر از بازداشت شدگان اعتراضات آبان‌ماه به زندان مرکزی اهواز در منطقه شیبان اهواز انتقال داده شده‌اند و به دلیل کمبود جا و امکانات بهداشتی از وضعیت ناگواری رنج میبرند.

همچنین 300 نفر از دستگیر شدگان اعتراضات آبادان در وضعیت وخیمی هستند و به علت نبود جای کافی در زندان آبادان به طور شبانه روزی در حیاط زندان نگهداری می‌شوند. این تعداد بازداشتی که قبلا در بخشی از آنها در مدرسه‌ای در منطقه سلیچ آبادان و تعداد دیگر در کلانتری‌‌ها یا بازداشتگاه‌های اداره اطلاعات و مقرهای سپاه بازداشت بودند اخیرا به زندان آبادان منتقل شده و بر اجساد بسیاری از آنان آثار شکنجه مشاهده شده است.

والدین برخی از بازداشت شدگان که توانسته‌اند با فرزندانشان ملاقات كنند می‌گویند که بازداشتی‌ها فقط یک وعده در روز غذا می‌خورند و لذا برخی خانواده‌ها مجبور شدند از طریق رشوه به ماموران زندان بیسکوییت یا مواد غذایی ناچیزی به فرزندانشان برسانند.

 

سازمان حقوق بشر اهواز

چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸

۱۱ دسامبر ۲۰۱۹

http://www.ahwazhumanrights.org/fa/sections/17/20…

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

یاسین اهوازی
سایت اهرو

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.