رفتن به محتوای اصلی

بررسی سایت های سیاسی _آینده از آن شبکه های اجتماعی _1
10.10.2010 - 18:01

آمار دقیقی از سایت های سیاسی فارسی زبان در دست نیست ولی گفته می شود نزدیک 4000 سایت سیاسی در شبکه مجازی موجود است .علاوه بر آن حدود5 سال پیش بود که مفهوم شبکه‌های اجتماعی به‌طور گسترده با حضور اورکات در میان کاربران ایرانی رواج پیدا کرد از آن سال تا کنون شبکه های اجتماعی مانند ، فیس بوک ،تویتر ، یوتوپ بالاترین، دنباله ،گوگل ، میلینگ لیست ،یاهو و صد ها شبکه اجتماعی دیگر در فضای سایبر نظر کاربران ایرانی را به خود جلب کرد ه است . آنچه بصورت سلسله مقالاتی خواهد آمد، بررسی سایت ها ووبلاگ های فارسی زبان و تفاوت آن با شبکه های اجتماعی و آنیده آنان در جامعه سیاسی و اجتماعی ایران خواهد بود ؛در زیر قسمت اول آن را تقدیم خوانندگان ایران گلوبال تقدیم می کنم.

سایت های سیاسی :

سایت های سیاسی فارسی زبان می شود بطور کلی در 5 کاتاگوری زیر نشان داد:

1_ سایت ها ی دولتی ،شامل سایت های وابسته به خبر گزاریهای جمهوری اسلامی 2_ بنگاههای خبری و بخش فارسی سایت های دولت های خارجی(بی بی سی ، صدای امریکا ، رادیو فردا ، دویچه وله و...) 3_سایت های که با بودجه دولت های غربی اداره می شود (زمانه ، روز اون لاین) 4_اصلاح طلبان دینی (کلمه ، سهام نیوز ، جرس و...) 5_سایت های وابسته به احزاب و جریانات سیاسی وابسته به اپوزیسیون ایران (جمهوریخواهان ، سلطنت طلب ، مشروطه خواهان ، چپ ها ) 5_ سایت های مخالف و مستقل(پیک نت، پیک ایران ، ، اخبارروز ، ایران گلوبال، ایران پرس نیوز، ایران امروز ، عصر نو ،خواندی ها، فرهنگ گفتگو ، و.....)6_ سایت های تجاری (گویا ، گویا نیوز و.....) :

1_خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی :

بنابر گزرا ش تابناک :«رده بندي سايت‌هاي خبري ايران نشان مي‌دهد كه سايت‌هاي غيررسمي كه قالب خبرگزاري ندارند، وضعيت بازديد كننده و مخاطبشان بهتر از خبرگزاري‌هاي رسمي ايران است.»

خبرگزاریها ی رسمی جمهوری اسلامی منافع دولت احمدی نژاد را نمایندگی می کند که تحت کنترل دستگاههای اطلاعاتی رژیم قراردارند. سایت ها ی دولتی به ویژه پس از انتخابات ، اخبار مربوط به فعالیت های اپوزیسیون و مخالفین دولت را بشدت سانسور می کنند و علیرغم شبکه عریض و تحویل خود ، کاملا غیر قابل اعتماد هستند. این خبر گزاریها مجبورند که از کلمات فرمایشی و قرار دادی که دستگاه اطلاعاتی در اختیار آنان قرار می گیرد ، بهره جویند .

به گزارش «تهران امروز»، چنانچه بر اساس الكسا (پایگاه اینترنتی سنجش وضعيت سايت‌هاي اينترنتي) سايت خبري تابناك در اين رده بندي در مقام هفتم، عصر ايران در مقام بيست و‌نهم، جهان نيوز در مقام چهل و چهارم و رجا نيوز در مقام چهل و هفتم قرار گرفته در شرايطي كه بر اساس رده بندي‌هاي صورت گرفته در اين پايگاه اينترنتي خبرگزاري رسمي جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) در مقام هفتاد و هفتم، خبرگزاري ايسنا در مقام شصت و پنجم و واحد مركزي خبر در رتبه هفتاد و چهارم قرار دارند.

البته در این میان خبرگزاری فارس، تنها خبرگزاری است که بعد از تابناک در بالای جدول جایی را به خود اختصاص داده و در رتبه 16 رده بندی قرار گرفته است. البته همچون آمار ارائه شده در ماه هاي گذشته اين وب‌سايت، گوگل و ياهو جزو پربازديد كننده ترين سايت ها به شمار مي آيند و نام برخي سايت هاي فارسي زبان فيلتر شده در ميان 100 سايت برتر ايران از نظر مخاطب قرار نگرفته است.

2_ سایت های خبر گزاریهای خارجی:

در شرایطی کنونی دولت احمدی نژاد مانع فعالیت آزادانه بنگاههای خبری خارجی به ویپزه خبر گزرایهای غربی در ایران شده است . از این رو ، تولید مستقل اخبار از داخل ایران توسط این شبکه ها ، به صفر رسیده است با کمی دقت متوجه می شویم که منابع اصلی این خبر گزاریهادر واقع وبلاگ ها و برخی از سایت های اصلاح طلبان و تعدادی نخبگان در داخل کشور می باشد .

خبر گزاریهای غربی با بکار گیری حداکثری از ظرفیت های کارشناسان ، تحلیل گران ، مفسران ، پژوهشگران ، دانشمندان ایرانی؛ بدرستی بهر ه برداری می کنند؛ بگونه ای که رادیو و تلویریونهای ماهواره آنان مثل بی بی سی ، صدای امریکا ، رادیو فردا و... یکی از جذاب ترین و پر بیننده ترین برنامه ها را تولید می کنند . از این رو آنان تاثیر گذارترین مدیا فارسی زبان در جامعه سیاسی ایران هستند.

در حوادث پس از انتخابات ،بی بی سی و صدای امریکا مبدل به ارگان جنبش سبز دمکراسی خواهی مردم ایران شدند و بدون اغراق بایستی اعتراف نمود که بدون فعالیت این دو شبکه، محال بود که جنبش سبز با چنین گستردگی جهانی گردد .

با این وجود دغدغه اصلی رسانه های غربی ضمن پیگیری مسایل حقوق بشری و موضوع هسته ای ایران ، اهداف استراتژیک آنان دررخاورمیانه نیز می باشد.

بنابراین حضور موثر ، رسانه های مستقل در این میان از اهمیت زیادی برخوردار است . چرا که مواضع اپوزیسیون دمکرات ایران دقیقا تماما ، همان چیزی نیست که غربی ها دنبال می کنند.

ادامه دارد

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.