رفتن به محتوای اصلی

«مجمع جهاني اهل بيت» چیست وچرا ایرانیان دانمارک با ساخت مسجد مخالفت می کنند
06.05.2010 - 16:12

«مجمع جهاني اهل بيت» که گرداننده مسجد امام علی در کپنهاک و 68 مرکز اهل بیت دیگر در دنیا می باشد .

این «مجمع» در واقع از زیر مجموعه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است كه در اساسنامه آن قید شده است که :

«سازمان داراي شخصيت حقوقي مستقل رسماْ وابسته به وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي است و براساس رهنمودهاي مقام معظم رهبري و تصميمات شوراي عالي با رعايت سياست خارجي نظام، منحصراْ بر طبق مقررات اين اساسنامه فعاليت مي كند و شمول قوانين و مقررات عمومي دولت بر‌آن مستلزم ذكر نام خواهد بود.»

در باره تاریحچه آن آمده است که :

«جهت تمركز امور تبليغات در خارج از كشور در قالب سازمان واحد و تأييد اساسنامة آن توسط مقام رهبري، رسماً تشكيل شد و از ابتداي سال 1375 بودجه و اعتبارات لازم در اختيار اين سازمان قرار گرفت و مقرر شد بخشهاي فرهنگي وزارتخانه هاي فرهنگ وارشاد اسلامي و امور خارجه و همچنين مجمع هاي جهاني اهل بيت .... با كليه امكانات مالي، پرسنلي و تجهيزاتي به اين سازمان واگذار گردد که مهمترین هدف این سازمان بشرح زیر است :

ـ تنظيم و تقويت مناسبات فرهنگي جمهوري اسلامي ايران با ساير كشورها و سازمانهاي فرهنگي جهان.

مهمترین وظايف سازمان :ـ سياست گذاري و هماهنگي كليه فعاليت هاي فرهنگي و تبليغي در خارج از كشور ـ همچنین هدايت و پشتيباني فعاليتهاي فرهنگي بخش غير دولتي در خارج از كشور

«مجمع جهاني اهل بيت» يكی از نهادهاي شمول «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي» است که بر اساس سازمان و تشكيلاتي كه دارند به فعاليت هاي خود ادامه مي‏دهند. :

از اهداف «اهل بيت»:

ـ شناسايي و جمع آوري آمار و اطلاعات مورد نياز پيرامون وضعيت حقوقي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي شيعيان.

«مجمع ...»در بسیاری از کشورها (1) شعبه دارد و همچنین در آن قید شده است که :«..در ساير كشورها مجمع فاقد نمايندگي است و حسب ضرورت فعاليتهاي فرهنگي و ديني از طريق سفارتخانه‏ها انجام مي‏شود»

بنابراین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مجمع اهل بیت کاملا دولتی بوده که بودجه و اساسنامه آن رهبر جمهوری اسلامی مشخص شده است و سفارت خانه ها با این اهل بیت برای ساخت مساجد و ... همکاری می کنندو طبیعتا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بر آن کنترل کامل دارد.

دسامبر سال گذشته ، هنگام دیدار احمدی نژاد از دانمارک او پرداخت 10 میلیون دلار کمک دولت به حجت لاسلام مهدي خادمي از مسئولان سیاسی _ ایدئو لوزیک سپاه پاسداران وعده داده است که از طریق شبکه پول شویی سپاه پاسداران به دست اهل بیت دانمارک خواهد رسید.

ماجرای ساخت مسجدی با مناره و گنید در کپنهاک :

از آنجا که آزادی ادیان و ساخت اماکن مذهبی درقانون اساسی دانمارک قید شده است ؛ مخالفت باساخت اماکن مذهبی تنها از زاویه فنی مجاز است بعبارتی اعضای شورای شهر نمی توانند که از راه سیاسی با آن مخالفت ورزند در حالی که شکایت همسایگان ؛ زشت بودن نمای ساختمان مسجد و مزاحمت ها می تواند جلوی ساخت هر مکانی از جمله مسجد را بگیرد.

اما فعالان سیاسی و ایرانیان ازادیخواه تنها از زاویه سیاسی مخالف ساخت مسجد جدید می باشند. از این رو لازم است برای اطلاع عمومی تاریخچه ساخت مسجد و عملکرد 9 ساله مسجد فعلی را مورد بررسی قرار گیرد:

در سال 2001 ساختمان مسجد( امام علی )در شما ل غرب کپبهاک توسط سفیر وقت (ناصر جعفر علی جاسبی) خریداری شد .

از آن تاریخ تا کنون مسئولیت مسجد امام علی، به امامت حجت الاسلام مهدي خادمي از مسئولان سیاسی _ ایدئو لوزیک سپاه پاسداران عهده دار بوده اند .

این مسجد به دلیل وابستگی به سفارت جمهوری اسلامی و هزینه گزافی (2) که بر روی دست ایرانیان مقیم این کشور می گذارد مورد استقبال ایرانیان ساکن دانمارک قرار نگرفته است و ایرانیان مقیم این کشور تنها از سر اجبار و آنهم در مورادی نظیر عقد و طلاق(ایرانی) به این مکان مراجعه می کنند ؛ چرا که سفارت ج . ا اسناد دانمارکی را برسمیت نمی شناسند از این رو تنها مدارک عقد و طلاق تنها مسجد امامعلی را به رسمیت می شناسد.

از سوی دیگر ، تنها معدودی از شیعه های غیر ایرانی در مراسم مذهبی این مسجد شرکت می جویند ؛ آنهم با هزینه گزافی که از کیسه مردم ایران صرف مهمانی های بزرگی که در این مسجد هزینه می شود و کتب مذهبی تقریبا بطور رایگان توزیع می گردد و بویژه در ایام محرم و رمضان مبالغ هنگفتی صرف پذیرایی از مسلمانان غیر ایرانی میشود.

ساخت مسجد جدید با مناره و گنبد در کپنهاک

مسئولین مسجد امام علی از چند سال پیش ، طرح ساخت مسجدی با مناره و گنبد به شهرداری کپنهاک ارائه کرده اند. موضوع ساخت مسجد پس از انتخابات ایران وشروع جنبش سبز که دنیا را تکان داد به موضوع آکتوئل خبری روزنامه های دانمارک مبدل شد و در تابستان سال گذشته درمصاحبه یولند پستنن با مهدی خادمی با حضور با ژاله توکلی(مترجم روزنامه) منهم بعنوان شاهد یک ماجرا رابطه سفارت و مسجد ؛ شرکت داشتم و در چند ماه گذشته نیز مقالاتی از سوی حسین فردوسی پور، علیرضا جباری(منشی اول سفارت ) و ژاله توکلی(سخنگوی انجمن ایران آزاد) و مهدی خادمی امام مسجد در روزنامه های معتبر دانمارکی به چاپ رسید که در نامه منشی سفیر آشکارا حسین فردوسی پور را متهم به عضویت در سازمان مجاهدین نمود(در حالی که چنین نیست)

با این وجود شوراي شهر کپنهاک ، روز 15 آپریل 2010 با ساخت اولين مسجد «مسجد امام علي با زيربناي 2000 متر داراي 2 مناره به ارتفاع 32 متر و يک گنبد به ارتفاع 24 متر موافقت شد .

ابتدا نمایندگان احزاب دانمارکی از چپ تا راست ، علیه رژیم تهران و بطور مشخص علیه احمدی نژاد سخنرانی کردند ولی در پایان اکثر نمایندگان (32 رای ) مثبت در مقابل 7 رای منفی و 5 رای ممتنع به ساخت مسجدی همراه با گنبد و مناره_ رای دادند که موجب شد ؛ ایرانیان جلسه شورای شهر را بعنوان اعتراض و عصبانیت ترک کنند ؛هر چند این تصمیم گیری نهایی نیست و باید تا دو ماه دیگر مردم هم در این باره نظر بدهند ؛ احتمال تجدید نظر در رای احزاب وجود دارد.

ژاله توکلی عضو شورای شهر کپنهاک ، علیرغم توصیه رفقای حزبی ، به این لایحه رای ممتنع داد که بهمین دلیل از چند روز پیش ، بطور علنی مورد نقد رفقای دانمارکی خود قرار گرفته بود .

زیر نویس : :

1-وضعيت فعاليتهاي بين المللي «مجمع جهاني اهل بيت» :

فهرست كشورهاي داراي نمايندگي: قزاقستان، نخجوان، بنگلادش، تركيه، جمهوري آذربايجان، هند، پاكستان، لبنان، غنا، انگلستان، آلمان، بوسني، اتريش، ايتاليا، روسيه، آلمان، قطر، ارمنستان، فيليپين، تركمنستان، تاجيكستان، كنيا، تانزانيا، زيمباوه، سوريه، نيجريه، امارات متحده عربي، يونان، آلباني، فرانسه، كانادا، اسپانيا، ازبكستان، اوگاندا، اتيوپي، آفريقاي جنوبي، چين، تايلند، سري لانكا، يوگسلاوي، سوئد، دانمارک ،مجارستان، بلغارستان، اندونزي و استراليا در ساير كشورها سازمان فاقد نمايندگي است و حسب ضرورت فعاليتهاي فرهنگي و ديني از طريق سفارتخانه‏ها انجام مي‏شود.

2_ در حالی که هزینه طلاق و ازدواج در این کشور تقریبا مجانی است اما هزینه ازدواج و طلاق ایرانی مبلغی بالای 400 یورو روی دست ایرانیان خرج می گذارد (200 یورو مسجد و 200 یورو را سفارت طلب می کند)

اساسنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.