رفتن به محتوای اصلی

نویسندگان برای آشنائی بیشتر خوانندگان از خود بگویند
08.02.2020 - 18:39

با ابتکار و امتیازی که آن رسانه معتبر در اختیار نویسندگان گذارده  پیشنهاد مینماید :

از برخورداران نشر در آن سایت بخواهند جهت اطلاع خوانندگان خلاصه ای از خود و شرح حالشان بنویسند و راسا منتشر سازند ...         اینکه این خواسته متداول بوده یا روش دیگری اتخاذ نموده یا مینمایند بی خبرم

بهر حال در پنجاهمین نوشته از خود میگوید :

 بازنشسته دولت در سال ۱۳۵۹ (۱۹۸۰ )، آخرین سمت  مشاور ارشد رییس سازمان سنجش آموزش کشور، تحلیلگر سیاسی – اجتماعی، دبیر کانون علوم اداری ایران، مدرس، نویسنده، عضو حزب مردم ایران و شورای مرکزی جبهه ملی ایران .

زاده کرمان  در امرداد ۱۳۲۳ ( اگوست ۱۹۴۴ ) و محل اخذ دیپلم ؛ دبیرستان پهلوی سابق کرمان

 رشد یافته در خانواده ای فرهنگی و در مکتب پدری، که دبیر دبیرستانها و قضاوت اوقاف کرمان را بعهده داشت و از اندیشمندان زمان خود بشمار میرفت و در آن دیار به مصباح فرهنگی ملقب بود.

شادروان علی مصباح فرزندان خودرا از دهه سی برای ادامه تحصیل در ان روزگار راهی دانشگاهها و از اولین هایی بود که حتی دخترانش را بدون واهمه و ترس از افکار عمومی متعصب آنزمان ، راهی خوابگاههای دانشکده های محل تحصیلشان در تهران نمود و بدون اغراق از پیشگامان علم اندوزی بود و در این رابطه اعتقاد داشت :«هر چه داری اگر به علم دهی _ کافرم گر جوی زیان بینی»

در مهر ماه ۱۳۴۱ وارد «موسسه علوم اداری و مدیریت» دانشگاه تهران شد ه و همزمان با گذراندن دوران یکساله تربیت معلم به کسوت کادر آموزشی « فرهنگ شمیرانات » بصورت رسمی درآمد.

اولین محل تدریس « سالهای ۴۱ الی ۴۵ »در مجتمع اموزشی غیردولتی آنزمان، متعلق به شادروان بزرگمرد «دکتر عیسی صدیق اعلم » سناتور و وزیر فرهنگ آنزمان در لویزان بود و سپس به حلقه بانیان طرح طبقه بندی مشاغل، طرح شناسایی ویژگیهای مستخدمین دولت، تشکیلات و بهبود روشها در «سازمان امور اداری و استخدامی کشور» پیوست، و از پیشکسوتان اصلاح مدیریت اداری ونیروی انسانی کشورمان براساس شرایط ومقتضیات زمان بشمار می روند.

هم زمان با« اخراج ایرانیان مقیم عراق با شیطنت دولت وقت آنکشور» از مدیران« طرح شناسایی معاودین» و چگونگی جذب آنان در جامعه بوسیله« موسسه علوم اجتماعی دانشگاه تهران» به سفارش وزارت کشور گردید و مطالعات انجام شده بصورت مدون در دسترس میباشد.

در مکتب اساتید فن مدیریت نیروی انسانی و علوم اداری از جمله: چهره های ماندگاری مانند: دکتر فضل اله اکبری، دکتر محمد علی احمدی، دکتر امین عالیمرد، دکتر علی مهر آسا، دکتر محمد علی اقتداری، دکتر فرهنگ مهر، دکتر منوچهر موتمنی طباطبایی و … مجموعا به مدت ۷ سال به فرا گیری مدیریت اداری و بازرگانی مشغول و همراه با اولین فارغ التحصیلان ارشد این رشته به عضویت کانون علوم اداری ایران که دراوایل دهه ۱۳۳۰ تاسیس شده بود درآمد.

سالها مدیریت نشریه این کانون (مجله فنون اداری Art of Management) را عهده دار بوده و کماکان عضو فعال و دبیری این نهاد غیردولتی NGO برآمده از اعتقاد به این راه و روش در مسیر بهبود مدیریت کشورمان را با گذشت 60 سال از تاسیس این سازمان عهده داراست.

در سنوات پایانی خدمت رسمی دولتی در سمت «مدیریت امور اداری و نیروی انسانی سازمان سنجش آموزش کشور» و نهایتاً به سمت مشاور ارشد ریاست و سرپرستی این سازمان به مدت ۵ سال اشتغال داشته و همزمان « بعنوان مشاور» هدایت « مدیریت نیروی انسانی » معاونت اموراجتماعی « سازمان خدمات اجتماعی » را عهده دار و از بنیان گذاران « برنامه حمایت از خانواده های بی سرپرست» در زمینه بکارگیری نیروی متخصص در این تشکیلات عام المنفعه و پیشرو در ان زمان، بشمار میرود و بالاخره  با استفاده از تبصره الحاقی ماده ۷۴ قانون استخدام کشوری آنزمان با ده سال امتیاز به افتخار با زنشستگی نایل می آید.

عضویت در « حزب مردم ایران» و « جبهه ملی ایران» و حضور جدی در این وادی بعنوان « فعال سیاسی – اجتماعی» تحلیل‌گر و مفسر سیاسی، نویسندگی مطبوعات، تدریس در دوران (ضمن) خدمت و مشاور پاره وقت در سازمان های برنامه و بودجه ، صنایع ملی، شرکت آذرآب اراک، بخش هنری بنیاد و دیگر سازمانها، از دیگر فعالیتها، خدمات و تجارب میباشد.

عضویت در « شورای مرکزی جبهه ملی ایران» و دبیری هیات رییسه این جبهه از دیگر مسؤلیتهای ایشان است که با مفاد همین قانون اساسی با همه اما و اگرها، مغایرتی ندارد و به این وظیفه ملی و نقد عملکردها وارایه پیشنهاد بر مبنای آموخته ها و تجارب در مسیر حفظ منافع ملی – کماکان اهتمام دارد و مدتها به همین مناسبت ممنوع الخروج بوده و پیوسته مورد باز خواست و تذکر مقامات امنیتی میباشند .

آثار و تحقیقاتی متعدد در زمینه های مربوط به مدیریت با مفهوم کلان و جزوه درسی « ارایه راه حل مشکلات مدیریت امور اداری و نیروی انسانی» تحلیل رخ‌دادهای اجتماعی- فرهنگی – اقتصادی – سیاسی میهنمان … از اواسط دهه ۴۰ تا کنون در فصل نامه‌ها، ماهنامه‌ها، روز نامه‌های مختلف پیشرو داخلی، سایتها، نشریات شناخته شده و معتبر فارسی زبان خارج از کشور به تدریج منتشرگردیده و میشود.

 نمونه مطالعات و تحقیقات ایشان از گذشته تاکنون درسایتهای گوناگون در دسترس است.

آدرس الکترونیکی : z.mesbah1944@ gmail.com

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.