رفتن به محتوای اصلی

آیا کرونا در ایتالیا تغییر ژنتیکی کرده است؟
25.03.2020 - 12:18

آیا کرونا در ایتالیا تغییر ژنتیکی کرده است؟

ترجمه ایی که در دسترس شما قرار میگیرد، متن سخنان پرفسور هارالد لش در برنامه دیشب شبکه دوم تلویزیون آلمان میباشد. پرفسور لش استاد فیزیک و ستاره شناسی دانشگاه مونیخ میباشد که در فلسفه محیط زیست نیز فارغ التحصیل بوده، از جمله عضو هیئت ژورنالیستهای علوم جرائد و تلویزیون رسمی آلمان نیز میباشد. به خاطر اهمیت نشر پاسخهای علمی به سئوالاتی که در جامعه ایران نیز وجود دارد، به خاطر جدال علم با خرافات و کمک به جامعه پزشکی ایران، به این ترجمه و انتقال دانسته های جامعه آلمان مبادرت می ورزم.

پرفسور هارالد لش. برنامه ترا ایکس 24 مارس 2020 از شبکه ضد د اف!

در آلمان درصد آمار فوت شدگان کرونا تا این لحظه 0،3 درصد است. در حد یک بیماری گریپ سخت. اخبار وحشتناک ولی مربوط به ایتالیاست. آنجا آمار 7،7 درصد است. این یعنی از هر صد نفر که تستشان مثبت هست، هشت نفر می میرند. یعنی سی بار بیشتر از آلمان. آیا ویروس تغییر ژنتیکی کرده و خطرناک تر شده است؟ چقدر احتمال این هست که در ویروس کرونا یک موتاسیون اتفاق افتاده است؟
این احتمال میتواند بالا باشد. چرا که در اولین روزهای ابتلا میتوانند تا ۱۰۰ بیلیون ویروس در درون ما ایجاد شوند. در همان ساعات اول میتواند هر ویروسی خودش را هزار برابر کند. یعنی باید تصور کنید که فلسفه وجودی زندگی ویروس چند برابر شدن خودش هست. این راز اولوسیون ویروسها در یک شتاب تند است.
چون ویروسها در ساختارشان بر خلاف انسانها که DNA دارند، دارای RNA میباشند، یعنی به جای دو زنجیره یک زنجیره ایی هستند، آن زنجیره کپی را که انسان برای حفاظت ژنتیکی خود دارد، ندارند. ( تفاوت اصلی بین این دو اسید نوکلئیک در این است که DNA مسئول ذخیره اطلاعات ژنتیکی مورد استفاده در رشد موجودات زنده است ، در حالی که RNA مسئول سنتز پروتئین است.آنها از نظر ساختار متفاوتند زیرا DNA دارای دو زنجیره است ، در حالی که RNA تنها یک زنجیره دارد)
چون نسخه کپی مثل ما ندارند، لذا هر گونه تغییری هم به راحتی در تک زنجیره ژنتیکی آنها مقدور و بدون دردسر است. یعنی ویروسها میتوانند یک میلیون بار سریعتر خودشان را به لحاظ ژنتیکی تغییر بدهند تا DNA انسانی. دانشمندان حتی در پاره ایی موارد که تغییرات خارق العاده میباشد از یک تغییر شیفت یا جهش ژنتیکی صحبت میکنند. اینجا دیگر از پاندمی صحبت میکنیم. دقیقن به همین خاطر بدن انسانی نمیتواند بلافاصله عکس العمل نشان بدهد، چرا که زنجیره ویروس را نمیشناسد. نمونه قابل دسترس این مسئله اپیدمی گریپ اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ بود. قربانیان این اپیدمی یک اعدادی هستند میان ۱۷ تا ۵۰ میلیون نفر.
ویروس کرونا در زنجیره RNA خودش چیزی حدود سی هزار جفت اسیدی دارند که دو برابر ویروس آنفولانزای اسپانیایی است. طبیعی است که به این خاطر باید احتمال موتاسیون و تغییر ژنتیکی کرونا را نیز لحاظ کرد. اما باید بدانید که اغلب این تغییر ژنتیکی اگر در کرونا اتفاق بیفتد، یک سیر منفی برای خود ویروس محسوب میشود. یعنی به ضرر ویروس این موتاسیون اتفاق خواهد افتاد. خبر خوب دیگر این است که کرونا ویروس بر خلاف ویروس انفولانزای اسپانیایی، در ساختمان بیولوژیکی خودش توانایی تعمیر و بازسازی خودش را دارد، به نحویی که به تغییر فعلن بی نیاز است. دقیقن به این خاطر ما فکر میکنیم که لااقل الان و در یک زمانبندی کوتاه موتاسیون و جهش ژنتیکی کرونا قابل انتظار و ممکن نیست. یک قانون بیولوژیکی هم در باره ویروسها و هم در باره باکتریها این است که برای حیات خودشان و بقا خودشان خطرناک خواهد بود اگر کشنده بشوند. برای قانون اولوسیون بد خواهد بود اگر یک ویروس یا باکتری ناقل خودش را که از طریق وی ادامه حیات دارد از بین ببرد. چون اگر ناقل بمیرد، دیگر نمیتواند ویروس را انتقال بدهد. خب حال برگردیم به سئوال اولمان. اگر علت بالا بودن آمار مرگ و میر در ایتالیا تغییر ژنتیکی کرونا و جهش آن نیست، پس علت چیست؟
اول باید گفت که این درصدها ناشی از محاسبه تعداد بیماران میباشد. تعداد تست شده ها. ولی از کجا میدانیم چه تعداد واقعن ناقل کرونا هستند. فرض کنید در خود ایتالیا درصد بسیار بالاتری از تست شده ها واقعن کرونا داشته باشند. آنوقت اگر در یک جمعیت میلیونی نگاه کنید، آیا درصد کسانی که فوت کرده اند پائین نخواهد آمد؟ دلایلی چون ابتلا بیماران به بیماریهای کرونیک دیگر، سن و سال همه موثرند. از میان دیگر دلایل باید به اهمیت سیستم پزشکی و امکانات اشاره کرد. این دلیل از همه دلایل مهمتر است. یک فرق میان ایتالیا و آلمان امکانات و سیستم پزشکی اش میباشد. اما باید اضافه کرد که فی الحال حتی سیستم پزشکی خود ما هم میتواند دارای استرس بشود و درهم فروبریزد اگر یکهو درصد زیادی از مردم بیمار بشوند. لذا باید تمام فاکتورهایی که باعث درهم ریختن سیستم و امکانات پزشکی میشود از جمله شیوع سریع و تند بیماری را از بین برد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.