رفتن به محتوای اصلی

خانواده لوینسون می‌گویند او پیش از همه‌گیری کرونا در بازداشت ایران در گذشته است
25.03.2020 - 23:51

Missing media item.

خانواده رابرت لوینسون مامور بازنشسته اف بی‌آی که سال ۱۳۸۵ در جزیره کیش ناپدید شد، در یک بیانیه اظهار کرده‌اند که باور دارند رابرت لوینسون در زمانی که در ایران بازداشت بوده، مرده است. به گزارش فاکس نیوز در بیانیه خانواده لوینسون آمده است: «ما نمی‌دانیم لوینسون چه زمانی و چطور مرده است اما می‌دانیم او قبل از اپیدمی کویید ۱۹ در ایران جان سپرده است.» این بیانیه از اکانت Help Bob Levinson در توییتر که اخبار مربوط به رابرت لوینسون را منتشر می‌کرد، نیز بازنشر شده است. در بخشی از این بیانیه امده است: «اخیرا اخباری از مقامات رسمی آمریکا دریافت کردیم که ما را به این نتیجه رسانده که او در ایران مرده است.»

 

در بیانیه خانواده رابرت لوینسون آمده است: اخیراً اطلاعاتی از مقامات دولت آمریکا دریافت كرده‌ایم كه براساس آن، هم آنها و هم ما به این نتیجه رسیده‌ایم كه شوهر و پدر عزیز ما هنگام بازداشت در ایران درگذشته است. ما اطلاعاتی در خصوص چگونگی و زمان درگذشت او نداریم، فقط می‌دانیم که زمان درگذشت او قبل از فراگیر شدن ویروس کرونا، کووید ۱۹، بوده است.

رابرت لوینسون، مأمور سابق اف‌بی‌آی، در زمستان سال ۸۵ پس از سفر به جزیره کیش ناپدید شد و مقام‌های جمهوری اسلامی همواره هرگونه اطلاع داشتن از سرنوشت او را انکار کرده‌اند.

با این حال در جریان مذاکرات هسته‌ای در سال ۹۴ گزارش‌هایی منتشر شد که ایران به طرف آمریکایی وعده داده است پیگیر یافتن و آزادی آقای لوینسون شود و از هیچ همکاری در این زمینه فروگذاری نخواهد کرد.

در بیانیه خانواده رابرت لوینسون همچنین آمده است: اگر به خاطر اقدام بی رحمانه و سنگدلانه حکومت ایران نبود ، امروز رابرت لوینسون زنده و در خانه با ما بود. ۱۳ سال است که منتظر جواب بودیم.

این بیانیه اضافه کرده است: برای ما غیر قابل درک است که چگونه مقام‌های حکومت ایران می‌توانند این کار را با یک انسان انجام دهند، در حالی که بارها و مکرراً به دنیا دروغ گفتند. آنها یک شهروند خارجی را ربودند و تمامی حقوق اولیه انسانی را از او سلب کردند، دست های آنها به خون او آغشته است.

خانواده رابرت لوینسون می‌گویند هنوز نمی‌دانند که آیا جسد او برای تدفین مناسب تحویل داده می‌شود یا نه .

آنها از دولت آمریکا و جامعه بین المللی خواسته‌اند که حکومت ایران را برای بازگرداند جسد رابرت لوینسون تحت فشار قرار دهند و کسانی که در بازداشت او نقش داشته اند به دست عدالت سپرده شوند.

خانواده رابرت لوینسون از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و مقام های دولت او برای تلاش‌هایی که در این زمینه انجام دادند، تشکر و تقدیر کرده‌اند.

رابرت لوینسون، کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمان‌یافته پلیس فدرال آمریکا، ۱۳ سال پیش در جریان تحقیقاتش درباره قاچاق سیگار به جزیره کیش سفر کرد و در همین سفر ناپدید شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته همواره از سرنوشت این شهروند آمریکایی اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند. اما آبان امسال روشن شد که ایران در پاسخی رسمی به پیگیری‌های سازمان ملل اظهار داشته است رابرت لوینسون «پرونده‌ای باز» در ایران دارد.

سازمان ملل پاسخ رسمی جمهوری اسلامی را به اطلاع خانواده لوینسون رساند.

 

خانواده رابرت لوینسون، شهروند آمریکایی و مامور بازنشسته اف‌بی‌آی که اسفند سال ۱۳۸۵ در جزیره کیش مفقود شده بود، در صفحه فیسبوک‌‌ خود خبر درگذشت او را اعلام ‌کردند.

Missing media item.

در بیانیه خانواده لوینسون آمده است، دلیل مرگ لوینسون هنوز مشخص نیست، اما مرگ وی پیش از شیوع کرونا رخ داده‌است. خانواده لوینسون گفته‌اند، اگر به خاطر اقدامات بی‌رحمانه رژیم ایران نبود، رابرت هم اکنون در کنار خانواده‌اش به سر می‌برد.

در  بیانیه خانواده لوینسون تاکید شده است: «آنها [رژیم ایران] یک شهروند خارجی را ربودند و او را از ابتدایی‌ترین حقوق بشر محروم کردند. خون او به گردن آنهاست.»

جسد لوینسون به خانواده‌اش تحویل داده نشده است و هنوز مشخص نیست که قرار است جسد او برگردانده شود یا نه. خانواده لوینسون تاکید کردند که بقیه عمر خود را صرف دادخواهی برای کشته شدن رابرت  لوینسون خواهند کرد و همه تلاش خود را می‌کنند تا مقامات ایران را به پای میز محاکمه بکشانند.

خبر درگذشت لوینسون درحالی اعلام شد که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، بیستم اسفندماه ۹۸ به‌مناسبت سیزدهمین سالگرد ناپدید شدن رابرت (باب) لوینسون، بار دیگر حکومت ایران را به عدم‌شفافیت و پاسخ‌گو نبودن درباره وضعیت او متهم کرد. پمپئو نوشت: «۱۳ سال است که حکومت ایران، داشتن هرگونه اطلاعاتی درباره محل نگهداری یا وضعیت او را رد کرده است. ادعایی که بی‌اعتبار است.»

برایان هوک، رییس گروه اقدام ویژه ایران در وزارت خارجه آمریکا، نیز در سیزدهمین سالگرد ناپدید شدن لوینسون با انتشار یک پیام تصویری گفت: «رژیم ایران به تعهد سال ۲۰۱۵ خود برای بازگرداندن لوینسون پایبند نبوده است.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس  پاییز سال گذشته گزارش داد نهادهای قضایی ایران برای اولین بار تایید کرده‌اند رابرت لوینسون، مامور بازنشسته اف‌.بی‌.آی که پس از سفر به ایران در سال ۲۰۰۷ مفقود شد، «پرونده‌ باز» دارد. این خبرگزاری روز شنبه ۱۸ آبان با استناد به گزارش «کار گروه سازمان ملل در امور مفقودین اجباری یا ناخواسته» نوشت: «بر اساس آخرین بیانیه اداره دادگستری تهران، آقای رابرت لوینسون در دادستانی و دادگاه انقلاب تهران پرونده‌ای باز دارد.»

لوینسون، کارمند بازنشسته پلیس فدرال آمریکا، در اسفند ماه سال ۱۳۸۵ در جزیره کیش ناپدید شد و  چهار سال پس از ناپدید شدن لوینسون در جزیره کیش، تصاویری از او منتشر شد که لباس ویژه نارنجی به تن و زنجیری بر گردن او آویخته و بود و پیام‌هایی نوشته شده بر کاغذ و به زبان انگلیسی در دست داشت. در آن دو پیام، لوینسون خواهان همکاری با ربایندگان شده بود و خواسته بود که به او کمک شود. او گفته بود که بیمار است و وضعیت سلامتی خوبی ندارد.

وزارت خارجه آمریکا آبان‌ماه ۹۸ پاداش ارایه اطلاعاتی را که منجر به یافتن محل نگهداری یا آزادی رابرت لوینسون شود، را به ۲۰میلیون دلار افزایش داد و دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا آذر ماه۹۸ در گفت‌وگو با شبکه خبری ان.بی.سی گفت: «نشانه‌های مشخصی داریم که لوینسون شاید هنوز زنده باشد.» او گفت زمانی که باراک اوباما، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، ۱۵۰ میلیارد دلار به ایران پول داد، همان موقع باید لوینسون به ایالات متحده باز می‌گشت.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
رادیو فردا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.