رفتن به محتوای اصلی

ویروس‌ها چطور در دفاتر کار منتشر می‌شوند
30.03.2020 - 18:04

تصور می‌شود کارمندان با ماندن در خانه‌ در معرض خطر کمتری قرار دارند و تعطیلی دفاتر کار پر جمعیت می‌تواند سرعت انتشار کوید ۱۹ را کاهش دهد.

ممنوعیت کار در دفاتر تنها یک اقدام احتیاطی به حساب نمی‌آید. ادارات همیشه محل اصلی انتشار ویروس‌ها و باکتری‌ها بوده‌اند. احتمالا با این چرخه آشنا هستید: در هر فصل یک نوع ویروس همه جا منتشر می‌شود. یکی از کارمندان وارد دفتر می‌شود و با سرفه‌ها و عطسه‌های خود ویروس را به همکارانش منتقل می‌کند. و این چرخه ادامه خواهد داشت. در هر فصل یک ویروس همه جا پخش می‌شود و خودتان می‌دانید بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد.

• یخچال‌ها، دستگیره کشوها، شیرهای آب، دستگیره‌ها یا دکمه‌های درهای خروجی و قوری‌های قهوه به طور معمول بیشترین میزان تجمع میکروب را دارندحق نشر عکسGETTY IMAGESImage captionیخچال‌ها، دستگیره کشوها، شیرهای آب، دستگیره‌ها یا دکمه‌های درهای خروجی و قوری‌های قهوه به طور معمول بیشترین میزان تجمع میکروب را دارند

پژوهشگران ثابت کرده‌اند میکروب‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها به راحتی در دفاتر کار منتشر می‌شوند. کریسی هویت، مدیر پژوهش‌های بنیادی و نوآوری‌های راهبردی در دانشکده علوم و ریاضیات دانشگاه کارولینای شمالی در زمینه تنوع و فراوانی میکروب‌ها در دفاتر کار مطالعه می‌کند.

او می‌گوید: " انسان‌ها بخش عمده‌ای از زندگی روزانه خود را در محدوده دفاتر کارشان می‌گذرانند و استفاده از فضاهای مشترک و تعامل مداوم با سطوح مشترک در این اماکن به افزایش میزان میکروب‌ بر روی سطوح و در هوا می‌‌انجامد."

به عبارت دیگر، بسیاری از نقاط دفاتر کار که سطح تعامل و تماس در آن‌ها بالا است می‌توانند عامل انتشار ویروس باشند. و هر چه تعداد کارمندانی که آن نقاط را لمس می‌کنند بیشتر باشد، خطر آلودگی هم بالاتر خواهد رفت. جاناتان سکستون، پژوهشگر کالج بهداشت عمومی در دانشگاه آریزونا در تحقیقات خود دریافته که نقاطی مثل یخچال‌ها، دستگیره کشوها، شیرهای آب، دستگیره‌ها یا دکمه‌های درهای خروجی و قوری‌های قهوه به طور معمول بیشترین میزان تجمع میکروب را دارند.

بنابر مطالعه‌ای که توسط انجمن میکروبیولوژی آمریکا صورت گرفته، این میکروب‌ها به سرعت از نقطه‌ای به نقطه دیگر حرکت می‌کنند. چارلز گربا، کارشناس میکروب‌شناسی در دانشگاه آریزونا و یکی از محققان این پروژه می‌گوید آن‌ها نمونه‌ای از یک ویروس بی‌ضرر را روی دستگیره در یا سطح یک میز در یک دفتر کار گذاشتند و اولین نقطه‌ای که آلوده شد اتاق استراحت کارکنان بود. طی دو تا ۴ ساعت ویروس احتمالا روی ۴۰ تا ۶۰ درصد کارمندان، مراجعان و اشیائی که معمولا لمس می‌شوند پیدا خواهد شد.

عدم رعایت نکات بهداشتی از سوی کارکنان هم می‌تواند اوضاع را بدتر کند. یک نظرسنجی که سال ۲۰۱۹ در بریتانیا انجام شد نشان داد تنها ۶۱ درصد از کارمندان این کشور بعد از رفتن به توالت دستان خود را به طور کامل با آب‌ گرم و صابون می‌شویند.

ویروس‌ها در هوا

جدای از انگشتان و میز‌های آلوده، احتمال انتشار ویروس‌ها از طریق هوا از هر چیزی بالاتر است.

کرونا؛ ویروس‌ها چطور در دفاتر کار منتشر می‌شوندحق نشر عکسGETTY IMAGES

دکتر علی خان، متخصص همه‌گیرشناسی در کالج بهداشت عمومی دانشگاه نبراسکا می‌گوید:‌ " بزرگ‌ترین خطر نه ساختمان محل کار بلکه کارمندان مبتلا به بیماری هستند. اگر یک نفر مریض باشد، می‌تواند از طریق سرفه، عطسه، لمس سطوح و ارتباط نزدیک با دیگران ویروس را منتشر کند. حتی اگر پشت میزشان هم بمانند باز هم ویروس می‌تواند از طریق قطرات ناشی از ترشحات عطسه یا سرفه او که روی سطوح می‌افتند و آلودگی ایجاد می‌کنند، منتقل شود. "

هوای در حال گردش در دفاتر کار هم می تواند به انتشار میکروبها کمک کند. هویت می‌گوید در محیط‌‌های بسته میکروب‌ها از طریق سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع در هوا پخش شوند.

او می‌گوید: "نحوه نگهداری از سیستم‌های تهویه مطبوع و فیلترهای تصفیه در به جریان افتادن آلاینده‌ها در هوا موثر است. بنابراین سیستم‌های تهویه مطبوع در ساختمان‌هایی که به خوبی به آن‌ها رسیدگی نشده - تا گردش و تصفیه هوا به درستی صورت بگیرد و رطوبت و دمای مناسب داشته باشند- خود می‌تواند به پخش شدن میکرواورگانیسم‌ها کمک کند. "

به شستن ادامه دهید

لیزا آکرلی، کارشناس بهداشت محیط و نایب رییس انجمن جهانی سلامت و بهداشت منزل می‌گوید دفاتر کار در خانه‌ها که این روزها به محل کار بسیاری از ما تبدیل شده‌اند، بیشتر تحت کنترل هستند چون جمعیت در آن‌ها پایین‌تر است و سطوح هم کمتر لمس می‌شوند. در این محیط‌ها از نقاط مشترکی که توسط همکاران لمس شوند و قطرات ترشحات ناشی از عطسه و سرفه آن‌ها خبری نیست و لزومی ندارد نگران عدم رعایت بهداشت از سوی آن‌ها و تاثیر آن بر انتشار آلودگی باشید.

اما در صورت دورکاری هم اگر بیرون بروید و مواظب نباشید می‌توانید ویروس را با خود به خانه‌تان بیاورید. خان می‌گوید:‌ "ویروس به خودی خود نمی‌تواند در خانه‌تان رشد کند و باید توسط فردی آلوده به آنجا آورده شود." این یعنی از طریق ارتباط با یک فرد بیمار یا لمس سطحی آلوده،‌ ویروس را به سطوح خانه خود منتقل کنید.

با این حال به یاد داشته باشید ویروس‌ها فقط در بدن رشد می‌کنند و برای بیمار شدن باید آن را به بدن خود وارد کنید،‌ اتفاقی که غالبا با لمس صورت رخ می‌دهد. اوضاع برای انواع ویروس کرونا، از جمله کوید ۱۹ هم به همین منوال است: حتی اگر ویروس روی دست‌های شما باشد، باید به شکلی وارد بدن‌تان شود تا بیمار شوید.

به همین دلیل چه در دفتر کاری مشترک باشید و چه در خانه، باید ضدعفونی کردن را در اولویت قرار دهید. شکی نیست در خانه شما سطوحی که توسط افراد مختلف لمس شده باشند، کمتر هستند و خبری از تماس نزدیک با همکاران نیست. اما اگر ویروس وارد محیط خانه‌تان شوند، احتمال دارد به آن آلوده شوید.

خبر خوب این است که وقتی به دفتر کار خود برگردید نباید نگران این باشید که میز‌تان منشاء یک بیماری همه‌گیر دیگر باشد. دکتر خان که نویسنده کتاب "بیماری همه‌گیر بعدی" هم هست می‌گوید احتمال این که بیماری همه‌گیر بعدی از یک دفتر کار شروع شود، بسیار پایین خواهد بود.

او می‌گوید:‌ " نه، بیماری همه‌گیر بعدی در دفاتر کار ما بوجود نخواهد آمد و منشاء آن باز هم حیات وحش خواهد بود. دفاتر کار و سایر جاهایی که تراکم جمعیت بالا دارند مکان‌هایی مناسب برای انتشار بیماری خواهند بود. "

با همه این تفاسیر شستن مداوم دست‌ها در هر حالتی، ایده‌ای خوب و شاید حتی عالی به حساب می‌آید.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.