رفتن به محتوای اصلی

سرعت اینترنت در جهان؛ ایران کجای فهرست است؟
27.04.2020 - 07:04

طبق آخرین ارزیابی‌ها، سرعت اینترنت همراه ایران در مکان ۷۹ جهان قرار دارد. اینترنت ثابت ایران هم در میان ۱۷۶ کشوری که مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند رتبه ۱۵۳ را دارد.

بر اساس آخرین گزارش سایت اسپیدتست در زمینه سرعت اینترنت موبایل ایران پایین‌تر از کشوری مانند لائوس و باهاماس و بالای کشورهایی مانند آنگولا و تونس قرار دارد. در زمینه سرعت اینترنت موبایل لائوس در مقام ۷۷ و باهاماس در مکان ۷۸ قرار دارند. ایران، تونس، آنگولا و اوکراین هم به‌ترتیب در مکان ۷۹ تا ۸۲ قرار دارند.

در زمینه سرعت اینترنت موبایل بترتیب امارات، کره جنوبی، قطر، چین، کانادا، هلند و نروژ در مکان‌های اول تا هفتم قرار دارند.

در زمینه سرعت اینترنت موبایل، آمریکا در مکان ۳۲، آلمان ۳۷ و ژاپن در مکان ۴۲ قرار دارند.

چین و کره جنوبی درباره راه‌اندازی اینترنت فایو جی فعلا از باقی کشورها جلوتر هستند.

شرکت هواوی هم اکنون پیشتاز این تکنولوژی در جهان است با این وجود برخی کشورهای اروپایی و آمریکا درباره امنیت این شبکه توسط هواوی بدگمان هستند و این شرکت را مرتبط به نهادهای دولتی چین می‌دانند. هووای این اتهام را رد کرده‌است.

یکی از نقاط عطف فناوری تبادل اطلاعات در چند سال اخیر ظهور نسل پنجم اینترنت است که زندگی بشر را بیش از گذشته تغییر خواهد داد.

پیش‌بینی شده که در این سیستم سرعت انتقال داده تا ۲۰ گیگابیت‌ بر ثانیه برسد. این عامل غیر از تحول در رسانه‌های آینده، تجهیزات مورد استفاده بشر از خانه تا بهداشت، خودرو و بسیاری از موارد دیگر را متحول می‌کند. این سیستم به خانه‌های خودکنترل و زندگی رباتی و توسعه هوش مصنوعی و استفاده از آنها در زندگی شخصی شتاب خواهد داد.

ارزیابی شرکت اریکسون، از بزرگ‌ترین توسعه‌دهندگان نسل پنجم اینترنت «فایو جی»، نشان می‌دهد تحولات در این زمینه سریع‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد است و در سال ۲۰۲۴ نزدیک به دو میلیارد نفر به شبکه فایو جی دسترسی خواهند داشت.

ایران البته در این زمینه با مشکلاتی از جملات همکاری نکردن صدا و سیما برای آزاد کردن بخشی از فرکانس‌ها روبه‌رو است.

 

یکی دیگر از نکاتی که درباره سرعت اینترنت در ایران وجود دارد سرعت بالاتر برای اتصال به سایت‌هایی است که در ایران پشتیبانی می‌شود، در مقایسه با آنهایی که منابع ذخیره‌سازیشان در خارج از ایران قرار دارد.

آنگونه که گزارش شده است متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۲.۷۲

یکی دیگر از نکاتی که درباره سرعت اینترنت در ایران وجود دارد سرعت بالاتر برای اتصال به سایت‌هایی است که در ایران پشتیبانی می‌شود، در مقایسه با آنهایی که منابع ذخیره‌سازیشان در خارج از ایران قرار دارد.

مگابیت ‌بر ثانیه است. این سرعت در امارات ۸۳.۵۲ مگابیت ‌بر ثانیه گزارش شده است.

البته اوضاع سرعت اینترنت ثابت ایران جای هیچ تعریفی ندارد و ایران در مکانی بسیار پایین در جدول قرار دارد؛ یعنی مکان ۱۵۳. متوسط سرعت دانلود ۱۰.۱۰ مگابیت ‌بر ثانیه در این بخش برای اینترنت ایران گزارش شده است.

ایران در این بخش کمی بالاتر از گامبیا و لیبی از نظر سرعت اینترنت قرار دارد.

کشورهای سنگاپور، هنگ گنگ، رومانی، تایلند، سوییس، موناکو و فرانسه در این بخش در مقام‌های اول تا هفتم قرار دارند.

سرعت اینترنت کشور اول یعنی سنگاپور نسبت به ایران حدود ۱۹ برابر بیشتر است.

آلمان در این بخش در مکان ۳۱، آمریکا در مکان ۱۱ و ژاپن در مکان ۲۷ است.

آنگونه که گزارش شده سرعت متوسط در جهان برای دانلود در بخش موبایل حدود ۳۰ مگابیت ‌بر ثانیه است این سرعت در بخش آپلود با موبایل، ۱۰ مگابیت ‌بر ثانیه گزارش شده است. این سرعت برای دانلود حدود ۷۴مگابیت ‌بر ثانیه و برای آپلود ۴۰حدود مگابیت ‌بر ثانیه در بخش اینترنت ثابت گزارش شده است.

 

در بخش اینترنت ثابت سرعت متوسط دانلود در ایران عددی حدود ۱۰ مگابیت ‌بر ثانیه و برای آپلود اینترنت حدود ۵.۶ مگابیت ‌بر ثانیه است. سرعت متوسط دانلود برای موبایل در ایران عددی حدود ۲۲ مگابیت ‌بر ثانیه و برای آپلود اینترنت حدود ۱۰ مگابیت ‌بر ثانیه گزارش شده است.

با وجود اینکه سرعت کشوری مانند چین در هر دو بخش بسیار بالا گزارش شده است اما نکته‌ای وجود دارد که بیشتر سایت‌ها در چین فیلتر هستند و سرعت دسترسی کاربران چینی به سایت‌های غیر چینی به‌شدت کم است.

چینی‌ها گوگل را هم مدت‌هاست فیلتر کرده‌اند و مدتی است شرکت گوگل در حال توسعه یک موتور جست‌وجوی ویژه بر اساس قوانین کشور چین است و قرار است بر اساس خواست دولت چین سانسور‌های لازم را در این موتور جست‌وجو اجرا کند. آن‌چه خود انتقادهایی را برای گوگل همراه داشته است.

البته شاید «اینترنت فضایی» داستان فیلترینگ را تغییر دهد.

برخی از کارشناسان معتقد هستند اگر پروژه‌هایی مانند پروژه اینترنتی اسپیس‌ایکس، به موفقیت دست یابند، دنیای ارتباطات متحول می‌شود و مردم جهان می‌توانند بدون فیلترینگ به اینترنت دسترسی پیدا کنند.

فعلا البته این پژوه در ابتدای راه قرار دارد و هنوز تعداد ماهواره‌های در مدار به حداقل پوشش لازم نرسیده است از طرفی پس از راه اندازی هم احتمالا قیمت استفاده از چنین خدماتی بیشتر از روش‌های رایج خواهد بود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.