رفتن به محتوای اصلی

آیا اسرائیل پشت حمله سایبری به بنادر و شناور کنارک بود ؟!
20.05.2020 - 01:11

با شدت گرفتن تنش میان ایران و اسرائیل، گزارش‌ها حاکی‌ست طی یک ماه‌ اخیر این دو کشور دست‌کم دو حمله سایبری علیه تاسیسات زیربنایی یکدیگر ترتیب داده‌اند.

در تازه‌ترین گزارش منتشر شده در این زمینه، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام رسمی دولت آمریکا و مقام‌های «دولتی خارجی» که نامی از آن‌ها برده نشده نوشت که احتمالا حمله‌ سایبری روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه به تاسیسات آبی و جاده‌ای بندر «شهید رجایی» در استان هرمزگان از سوی اسرائیل ترتیب داده شده بود.

یک روز پس از این حمله محمد راستاد،‌ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران،‌ آن را تایید کرد و گفت که این حمله سایبری به اپراتورهای بندر بوده و موجب اختلال موقت در صدور بیجک خروجی آن شده است. 

او روز ۲۲ اردیبهشت‌ماه نیز با خبرگزاری ایلنا در این زمینه گفت‌وگو کرد و حمله مورد نظر را «ناکام» خواند. راستاد اشاره کرده بود این حمله «فقط توانست به تعدادی از سامانه‌های اختصاصی عملیاتی بخش خصوصی در بنادر نفوذ کند و آسیب برساند.»

این مقام دولت ایران نیاز به «تقویت و به روز‌رسانی لایه‌های حفاظتی» در این زمینه را مورد اشاره قرار داد.

واشینگتن‌پست در این زمینه به نقل از یک مقام امنیتی دولت خارجی نوشته که حمله صورت گرفته «بسیار دقیق» بوده و اثر آن از آن‌چه که مقام‌های ایران می‌گویند بیشتر بوده است. این گزارش به توقف چند روزه فعالیت و ترافیک این بندر در اثر حمله سایبری اشاره کرده است.

در بخشی از این گزارش اشاره شده است: «رایانه‌هایی که جریان کشتی‌ها، کامیون‌ها و کالاها را تنظیم می‌کنند به یک‌باره خراب شدند.» این نشریه نوشته بر اساس تصاویر ماهواره‌ای ترافیک چند مایلی در مسیرهای منتهی به این بندر شکل گرفت و کشتی‌ها منتظر تخلیه بار بوده‌اند.

 

حمله ایران به شبکه آب‌رسانی اسرائیل

بر اساس این گزارش،‌ حمله به تاسیسات بندری ایران در واکنش به حمله‌ای بوده که پیش از آن ایران به شبکه آب‌رسانی روستایی در اسرائیل کرده بود. این حمله در روزهای پنجم و ششم اردیبهشت‌ماه گزارش شد.

بر اساس گزارش واشنگتن‌پست، مقام‌های رسمی مرتبط با این حوزه گفته‌ بودند این حمله پیش از خسارت قابل توجه شناسایی و خنثی شد.

نشریه تایمز اسرائیل روز ۲۱ اردیبهشت‌ماه در ارتباط با این حمله به نقل از یک مقام رسمی این کشور بدون ذکر نام نوشته بود: «این حمله‌ای بر خلاف تمامی قوانین جنگ است.»

کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داده بود که در پی این حمله کابینه اسرائیل جلسه‌ای با سطح بالای امنیتی برای بررسی موضوع و ارزیابی واکنش به آن برگزار می‌کند.

یک مقام ارشد وزارت انرژی ایالات متحده در این‌ زمینه به شبکه فاکس‌نیوز گفته بود که دولت ترامپ متعهد شده است تا از متحدان در برابر حملات سایبری محافظت کند. او از تحقیقات در این زمینه خبر داد.

 

سه شنبه, می 19, 2020 - 23:33
واشینگتن پست: اسرائیل پشت حمله سایبری به بنادر و شناور کنارک بود/علی خامنه‌ای،، روز ۲۸ اردیبهشت بار دیگر تاکید کرد که «علاج مشکلات کشور، دولت جوان حزب‌اللهی و جوان مؤمن است»./اگر بایدن انتخاب شود/این گفتگو نماینده زن پارلمان افغانستان را گوش کنید

به نوشته روزنامه آمریکایی واشینگتن پست و رسانه‌های اسرائیل در روز دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت‌ماه، تل‌آویو پشت پرده یک حمله سایبری «دقیق» به بندر رجایی در جنوب ایران بوده است.نیروی دریایی ارتش ایران تایید کرد که در حین انجام «تمرین دریایی» توسط تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش در آب‌های جاسک و چابهار، شناور پشتیبانی سبک کنارک دچار حادثه شده است.

به نوشته واشینگتن پست به نقل از «مقام» رسمی که «هویت آمریکایی ندارد»، حمله سایبری اسرائیل کاملا دقیق و «چند برابر میزانی بود که مقامات ایران به آن اذعان کردند»، به گونه‌ای که رصد ماهواره‌ای نشان می‌داد که تا چند روز بعد، کشتی‌ها در نزدیکی بندر سرگردان بوده و صفی طولانی از کشتی‌ها و کانتینرها به دلیل نقص سیستم اپراتوری بندر، تشکیل شده بود.

بر اساس این گزارش‌ها به نقل از مقاماتی که به نام‌شان اشاره نشده، این حمله از جمله فعالیت‌های اصلی مانند بارگیری و تخلیه کشتی‌ها در این بندر را به‌شدت مختل کرده و این اختلال تا چند روز هم ادامه داشت/وب‌سایت «آجا» وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران در گزارشی ویدئویی از «نقص فنی موشک» یا «جنگ الکترونیک» به عنوان دو عامل شلیک به ناوچه کنارک نام برد./

در هیچ یک از گزارش‌های تازه اشاره نشده است که میان حمله سایبری اسرائیل و حادثه کنارک ارتباطی بوده است.

این گزارش‌های تازه حکایت از آن دارد که این حمله روز ۲۰ اردیبهشت پس از آن رخ داد که کابینه امنیتی اسرائیل در نشست «محرمانه»ای که خبر آن به رسانه‌های اسرائیل نیز درز کرد حملات سایبری ایران به شبکه آب اسرائیل را بررسی کرد.

در آن زمان رسانه‌های اسرائیل از تصمیم به «انتقام» در این نشست خبر داده و نوشتند که مقامات این کشور حمله سایبری ایران به شبکه آب اسرائیل در روزهای پنجم و ششم اردیبهشت را رویدادی که حتی در جنگ هم نباید رخ بدهد، تلقی کرده و از عملی شدن آن توسط ایران به عنوان حمله به غیرنظامیان غافلگیر شدند

پیشینه حملات سایبری به ایران

سال گذشته نیز با افزایش تنش میان ایران با آمریکا و اسرائیل گزارش‌هایی از حمله سایبری به تاسیسات زیربنایی ایران منتشر شد.

در شهریور ماه سال ۱۳۹۸‌ خبری مبنی بر اعلام «وضعیت نارنجی» برای آماده‌باش در تاسیسات نفتی پتروشیمی جنوب ایران منتشر شد. 

پس از آن مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست‌جمهوری ایران با صدور اطلاعیه‌ای گزارش‌ها در مورد «حمله سایبری موفق» به تاسیسات نفتی و زیرساخت‌های حیاتی این کشور را تکذیب کرد.

روزنامه نیویورک‌تایمز روز اول مهرماه در گزارشی «حمله سایبری گسترده» علیه تاسیسات نفتی ایران را یکی از گزینه‌های در حال بررسی از سوی دولت آمریکا در زمینه پاسخ به حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی خوانده بود.

یک‌بار نیز با شدت گرفتن این تنش‌ها محمدجواد آذری‌ جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران،‌ در آذرماه تایید کرد که یک حمله «بسیار بزرگ» به زیرساخت‌های ارتباطی دولت الکترونیک در ایران صورت گرفت و دفع شد.

اکنون هم‌زمان با گزارش‌ها درباره افزایش تنش میان نیروهای نظامی ایران و اسرائیل در سوریه و تنش با آمریکا در خلیج فارس و عراق میزان حملات سایبری میان این دو کشور بیش از پیش تشدید شده است.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

علی خامنه‌ای، روز ۲۸ اردیبهشت بار دیگر تاکید کرد که «علاج مشکلات کشور، دولت جوان حزب‌اللهی و جوان مؤمن است».

تاکید مجدد او بر این عبارت طی یک‌سال و در دو برنامه مشابه، تکرار یک توصیه نیست، او در حال اعلام یک برنامه سیاسی برای دولت‌سازی و جهت‌دهی به رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ است.

لقب «حزب‌اللهی» در سه دهه گذشته،‌ یک کلید واژه مهم در ادبیات رهبر جمهوری اسلامی بوده است. او به طور عمده این لقب را برای توصیف، برجسته‌سازی و جذب نیروهای وفادار به خویش در اقشار مختلف جامعه به کار می‌برد و در دهه اخیر بیشتر از عبارت «جوان مومن» و «جوان مومن انقلابی» استفاده می‌کند.

در واقع، در ادبیات سیاسی خامنه‌ای، «دولت حزب‌اللهی» یا «دولت جوان حزب‌اللهی» کد یک طرح سیاسی خاص و سابقه‌دار برای یافتن یک احمدی‌نژاد دیگر است.

دکترین علی خامنه ای این است که پنج مرحله «انقلاب اسلامی»، «حکومت اسلامی»، «دولت اسلامی»، «جامعه اسلامی» و «تمدن اسلامی» را طی کنند تا زمینه ظهور امام زمان فراهم شود.

موضوع مهم‌تر در شرایط کنونی برای خامنه‌ای یک‌کاسه کردن باند قدرت است تا همان‌طور که گفته است «غصه»‌اش تمام شود.

اگر بایدن انتخاب شود

https://iranglobal.info/node/78782

کاوه کامرانیان

این نوشته تحلیل کوتاهی است بر مواضع و بیانیه‌های اخیر جوبایدن کاندیدای حزب دموکرات برای ریاست جمهوری و نقطه نظرهای نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا. به نظر می‌رسد که حتی اگر بایدن انتخاب شود برای جمهوری اسلامی در برهمان پاشنه نخواهد چرخید که در زمان اوباما می‌چرخید.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

انتشار از:

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.