رفتن به محتوای اصلی

از این پس توییت‌های ترامپ راستی‌آزمایی می شود!
توییتر به توییت جنجالی دونالد ترامپ برچسب درستی‌سنجی زد
27.05.2020 - 07:08

توییتر روز سه‌شنبه برای اولین بار به دو توییت‌ دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، لینک «راستی‌آزمایی» اضافه کرد تا کاربران بتوانند به مجموعه مقاله‌های جدیدی که در نقد اظهارات ترامپ نوشته شده نیز دسترسی پیدا کنند.

این اقدام توییتر که پیش‌بینی می‌شود به تنش در روابط کاخ سفید و سیلیکون‌ولی بیانجامد در پاسخ به آن دسته انتقاداتی از توییتر صورت گرفته که می‌گویند این شبکه اجتماعی نسبت به اظهار نظرهای بی‌اساس رهبران کشورها بی‌تفاوت است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در واکنش به اقدام توییتر نوشت: «توییتر دارد در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ دخالت می‌کند. آنها می‌گویند اظهارات من، در مورد اینکه رای‌گیری پستی به فساد و تقلب وسیع منجر خواهد شد، نادرست است.»

ترامپ گفت که اقدام توییتر  صرفا بر اساس راستی‌آزمایی انجام شده از سوی سی‌ان‌ان و واشنگتن پست صورت گرفته و این کار را نقض آزادی بیان خواند. ‌او گفت: «به عنوان ریاست جمهوری، اجازه چنین چیزی را نخواهم داد.»

در یکی از توییت‌های مذکور، ترامپ عنوان کرده بود که رای‌گیری پستی به تقلب می‌انجامد. او نوشت: «جعبه‌های پستی را می‌شود دزدید، برگه رای را می‌توان جعل کرده و یا به صورت غیرقانونی چاپ کرد و آن‌را به یک امضاء ساختگی رساند.»

به گفته یکی از سخنگویان توییتر، توییت ترامپ «شامل اطلاعاتی در مورد روند رای‌گیری  بوده که می‌تواند گمراه‌کننده باشد و به همین دلیل نشانه‌گذاری شده تا در مورد رای‌گیری پستی اطلاعات بیشتری ارائه شود.»

روز سه‌شنبه بلافاصله پس از آنکه ترامپ مواضع خود را نسبت به رای‌گیری پستی تکرار کرد، توییتر در پایین توییت او لینکی گذاشت با این عنوان: «در مورد رای‌گیری پستی بیشتر بخوانید».

عمده مطالبی که در این لینک ارائه شده بود بر این دلالت داشتند که هیچ مدرکی مبنی بر ارتباط بین رای‌گیری پستی و تقلب رای‌دهندگان وجود ندارد.

در توییت دیگری که از سوی توییتر راستی‌آزمایی شده بود، ترامپ فرضیه‌ خود را مبنی بر نقش احتمالی جو اسکاربرو، مجری تلویزیون و نماینده اسبق جمهوری‌خواه فلوریدا در کنگره، در مرگ دستیار ۲۸ ساله او، لوری کلاسوتیس، در سال ۲۰۰۱ تکرار کرده بود.

در زمان مرگ کلاسوتیس مقامات محلی عنوان کرده بودند که هیچ مدرکی مبنی بر وقوع قتل وجود نداشته و دلیل مرگ او را در نتیجه ضایعه قلبی و زمین خوردن پس از آن اعلام کرده بودند.

هفته گذشته، تیموثی کلاسوتیس، شوهر لوری، از جک درسی، مدیر عامل توییتر، خواسته بود توییت‌های ترامپ را پاک کند. روز سه شنبه نیز همسر اسکاربرو از توییتر به دلیل اجازه دادن به پخش ادعاهای بدون مدرک ترامپ به شدت انتقاد کرد.

سیاست توییر بر این است که توییت‌هایی را که قصد آزار دارند و یا اسپم هستند را پاک کند. این شرکت سال گذشته نیز اعلام کرده بود مقامات بلندپایه کشورها دیگر از این قاعده مستثتی نیستند.

در ماه مارس، توییتر یک توییت از نیکولاس مادورو و یک توییت از ژائیر بولسونارو، رییس‌جمهوری برزیل را، که در مورد یک درمان تایید نشده برای کرونا بوده، حذف کرد.

 

توییتر به توییت جنجالی دونالد ترامپ برچسب درستی‌سنجی زد

شبکه توییتر برای نخستین بار با افزودن اخطاری به یکی از توییت‌های دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، امکان درستی‌سنجی آن را فراهم کرده است.

مدیران توییتر همواره با این انتقاد مواجه بوده اند که در برابر اظهارات نادرست و اطلاعات غلط منتشر شده توسط سیاستمداران و رهبران جهان کاری نمی کنند.

دونالپ ترامپ روز سه شنبه (۲۶ مه) در توییتی مدعی شد که رای پستی در انتخابات پیش روی آمریکا به تقلب گسترده منجر خواهد شد.

او نوشت: "...صندوق‌های پستی سرقت می شوند، برگه‌های رای جعل و حتی به طور غیرقانونی چاپ می شوند و به طور جعلی امضا می شوند..."

توییتر در واکنش برچسبی به توییت آقای ترامپ اضافه کرده است که می گوید "حقایق مربوط به رای به صورت پستی را دریافت کنید." این لینک کاربران را به مقالات خبری درباره ادعای آقای ترامپ هدایت می کند.

آقای ترامپ در واکنش در توییتر نوشت: "توییتر اکنون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مداخله کرده است. آنها براساس راستی آزمایی رسانه های اخبار جعلی یعنی سی ان ان، و واشنگتن پست که مال آمازون است، می گویند که بیانیه من در مورد رای پستی، که به فساد و تقلب گسترده منجر خواهد شد، نادرست است.... توییتر کاملا آزادی بیان را خفه می کند و من به عنوان رئیس جمهور اجازه آن را نخواهم داد!...".

کمپین ترامپ در بیانیه ای در واکنش به اقدام توییتر نوشت: "همیشه می دانستیم که سیلیکون ولی (مرکز صنعت کامپیوتر آمریکا) از هیچ تلاشی برای جلوگیری از پرزیدنت ترامپ برای رساندن پیامش به رای دهندگان کوتاهی نخواهد کرد."

دونالد ترامپ بارها رسانه ها و شبکه های اجتماعی بزرگ را به ضدیت با خود متهم کرده است - ادعایی که این شبکه ها آن را بی اساس می دانند.

سخنگویان شرکت توییتر گفته اند که این توییت "به طور بالقوه حاوی اطلاعات گمراه کننده درباره رای گیری" است.

این شرکت گفت که تصمیم برای افزودن این برچسب به توییت دونالد ترامپ با سیاست تازه این شرکت برای علامت زدن اطلاعات گمراه کننده سازگار است.

بگذر از پست توییتر شماره 2 از @realDonaldTrump

پایان پست توییتر شماره 2 از @realDonaldTrump

توییتر پیشتر با انتقاد شدیدی در مورد مجموعه دیگری از توییت های آقای ترامپ روبرو شده بود.

روز سه شنبه شوهر یک کارمند سابق جو اسکاربورو - مجری شبکه ام اس ان بی سی و نماینده سابق کنگره - از جک دورسی مدیر توییتر خواست توییت های دونالد ترامپ که تئوری توطئه ای درباره مرگ همسر او را منعکس می کرد پاک کند.

مقام های این شرکت قبلا گفته اند که کاربران خود درگیر بحث و گفتگو در این شبکه می شوند و اطلاعات غلط را تصحیح می کنند.

فیسبوک هم چند سال پیش زیر فشار افکار عمومی برنامه ای را برای صحت‌یابی پست ها راه انداخت.

این شرکت گروه بزرگی از صحت‌یاب‌ها - وابسته به گروه های ثالث - را برای ارزیابی درستی محتوی پست ها به کار می گیرد تا در صورت لزوم بر پست ها برچسب بزند و آنها را در رده های پایین قرار دهد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.