رفتن به محتوای اصلی

یک قدم تا آخرین دفاع روح‌الله زم، ماجرای خواستگاری روح‌الله زم از هنگامه شهیدی
02.06.2020 - 23:44

امروز سه‌شنبه ۱۳ خرداد ماه ، پنجمین جلسه دادگاه روح‌الله زم، موسس کانال «آمد نیوز» در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

Missing media item.

تفاوت بارز این جلسه دادگاه با جلسات پیشین، مطرح شدن نام برخی افراد بود که در سال‌های فعالیت این کانال تلگرامی با روح‌الله زم در تماس بودند. در پنجمین جلسه دادگاه روح‌الله زم، نام «هنگامه شهیدی» به عنوان یکی از همکاران آمد نیوز که ساکن ایران است، بارها مطرح شد.

قاضی صلواتی در جلسه امروز ادعا کرد که «هنگامه شهیدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با روح‌الله زم هم‌کاری داشته و بابت همین محکوم شده و حکم وی نیز قطعی است».

روح‌الله زم نیز درباره این همکاری گفته است که «شهیدی برای او اخبار و مطلب می‌فرستاده و کمک فکری نمی‌داد؛ اما زیاد صحبت می‌کرد».

زم در این باره گفته است که هنگامه شهیدی «اخبار و مطالبی برای «آمدنیوز» ارسال می‌کرده و هیچ‌گاه «کمک فکری» به مجموعه نمی‌داده است اما «زیاد صحبت» می‌کرد.

به گفته روح‌الله زم، هنگامه شهیدی از او خواسته بود تا با شادی صدر تماس برقرار کند و روح‌الله زم نیز بارها با شادی صدر در تماس بوده است.

روح‌الله زم این گفته قاضی صلواتی را که «اکثر خبرها را هنگامه شهیدی تایید می‌کرده و باید از او اجازه می‌گرفته و خبرهای آمدنیوز را او ویرایش می‌کرده» رد کرد ولی تایید کرد که یک‌بار از هنگامه شهیدی پول قرض کرده است.

در بخش دیگری از دادگاه قاضی صلواتی گوشه‌ای از اظهارت هنگامه شهیدی را در ارتباط با «آمد نیوز» قرائت کرد. بنا به ادعای قاضی صلواتی هنگامه شهیدی گفته است: ««با زم از خرداد سال ۱۳۹۵ ارتباط داشتم و به من علاقه پیدا کرد و از من خواستگاری کرد. او از من خواست از کشور خارج شوم و این موضوع مربوط به زمانی بود که هدایت آقایی از من جدا شده بود».

در متنی که به عنوان اظهارات هنگامه شهیدی در دادگاه خوانده شد آمده است: «روح الله مرا در جریان خیلی از چیزها قرار می‌داد و بعد از فوت تاجیک تنها شد و به من اعتماد داشت. من اگر می‌خواستم می‌توانستم زم را در چنگ‌ام بگیرم. او به من اعتماد دارد و هر خبری را که بگویم کار می‌کند. فرانسه به او اسلحه داد، من روح الله را ۹ماه بالا و پایین کردم».

به گزارش خبرگزاری ایسنا در بخش دیگری از دادگاه یکی دیگر از متهمان پرونده «آمد نیوز» به نام «توانا محمدی» در دادگاه حاضر شد و درباره اتهامات خود و روابطش با روح‌الله زم توضیحاتی داد.

توانا محمدی که خود را «ادمین حفاظتی کنترل اینستاگرام آمدنیوز» معرفی کرد، در شرح همکاری خود با روح‌الله زم گفت «مهم‌ترین مسائل قضیه موشک بود. روح الله زم به من پیشنهاد داد یک سری مکان‌های حساس کشور را بزنم.

به گفته توانا محمدی «به دستور روح الله زم قرار بود برای زدن یک پایگاه سپاه به صورت پایلوت ۵۰۰ هزار دلار و پس از آن برای بقیه جاها ۲ میلیون دلار دریافت کنم».

توانا محمدی خطاب به دادگاه گفت که «چندین بار از طریق او پیشنهاد خارج شدن از ایران مطرح شد که تحت حمایت او قرار گیرم، اما قبول نکردم».

روح‌الله زم نیز در پاسخ به اظهارات توانا محمدی گفت که «در سال ۹۵ و ۹۶ بود توانا محمدی یک فیلم برایم فرستاد و گفت فلان چیز را درست کردم تا جاهایی را بزنم. به من گفت می‌خواهد پادگانی را که نام آن را به خاطر ندارم در محلشان بزند. گفتم پادگان می‌زنی، از کسی هم پولی می‌گیری پاسخ داد پولی نمی‌گیرم، اما اگر اسپانسر باشد می‌توانم بزنم، من سر این موضوع پرسیدم اگر فلان جا را بزنی چقدر می‌گیری؟»

بنا به اظهارات روح‌الله زم «توانا محمدی برای نزدیک کردن خودش به آمدنیوز کلاهبرداری کرد. گفته بود جز تیم آمدنیوز هستم و پراکسی زده‌ام. پول گرفت که به اسم خودش پراکسی بزند، اما این کار را نکرد و پول آن افراد را خورد و آن‌ها بر سر ما آوار شدند».

روح‌الله زم در پایان دادگاه، درباره فعالیت‌های «براندازانه» خود در خارج کشور گفت: «این مربوط به مقطعی بود که به براندازی اعتقاد داشتم، اما زمانی که جریانات خارج از کشور را دیدم عقب کشیدم.»

جلسه بعدی دادگاه روح‌الله زم، آخرین دادگاه این پرونده جنجالی خواهد بود. جایی که روح‌الله زم فرصت دارد تا برای آخرین‌بار از خود دفاع کند.

قاضی صلواتی هنگامه شهیدی را به همکاری با روح‌الله زم و آمدنیوز متهم کرد‌

قاضی صلواتی در پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات روح‌الله زم در اظهاراتی هنگامه شهیدی را به همکاری با وی و آمدنیوز متهم کرده است. آقای صلواتی در این خصوص گفت که "هنگامه شهیدی با شما [زم] همکاری داشته و در ارتباط با این موارد محکوم شده و حکم وی نیز قطعی است".

براساس گزارش‌ها آقای زم در پاسخ گفته است که "خانم شهیدی اخبار و مطالبی را ارسال می‌کرد" و "یک بار از او پول گرفتم".

روح‌الله زم، موسس و مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، در چهارمین جلسه دادگاه خود گفته بود "برخی اعترافات پرونده را قبول ندارد" که در پاسخ به وی نماینده دادستان گفت "از تمامی جلسات بازپرسی شما فیلمبرداری شده" و "شما در جلسه قبل اعترافات را پذیرفتید."

خانم شهیدی قبلا "هرگونه" ارتباط با آمدنیوز را "تکذیب" و از آن "اعلام برائت" کرده بود.

  • Missing media item.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی، دهم آذر ۱۳۹۷، هنگامه شهیدی را علاوه بر ۱۲ سال و ۹ ماه حبس، به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب و فعالیت‌های مجازی و مطبوعاتی همچنین ممنوعیت خروج از ایران محکوم کرده بود.

خانم شهیدی ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ و با شیوع ویروس کرونا با وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به مرخصی رفته بود. او پیش از مرخصی با علائم کرونا به بهداری زندان اوین منتقل شده بود. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اخیر گزارش داده بود که هنگامه شهیدی پس از اتمام مرخصی به زندان اوین برگشته است.

قاضی صلواتی در سال‌های گذشته احکام سنگینی را برای متهمان سیاسی، فعالان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران صادر کرده است. وکلا و فعالان حقوق بشر می‌گویند او را "تابع نظر نهادهای امنیتی" می‌دانند.

همچنین نهادهای حقوق بشری می‌گویند دادگاه‌های ایران حقوق متهمان سیاسی را نقض می‌کنند و متهمان برای اعتراف زیر فشار قرار می‌گیرند.

هنگامه شهیدی کیست؟

هنگامه شهیدی سال‌هاست در مطبوعات و اغلب روزنامه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان روزنامه‌نگاری کرده است.

او در یازدهمین جشنواره مطبوعات تهران، رتبه اول روزنامه‌نگاری را به خاطر پوشش خبری رویدادهای افغانستان و عراق کسب کرده‌ بود.

در ۱۱ سال گذشته خانم شهیدی بارها بازداشت شده است.

او آخرین بار در تیرماه سال۱۳۹۷ در شهر کیش و در حالی بازداشت شد که تحت تعقیب قضایی قرار داشت.

در آن زمان، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان وقت تهران پرونده او را "سنگین" توصیف کرد و گفت: "هنگامه شهیدی چند ماهی متواری بود و همان‌طور که در شبکه‌های مجازی می‌دیدم هر روز اهانت‌هایی آشکاری به دستگاه قضایی و مسئولینش می‌کرد. به جای این که خود را معرفی کند توییت‌های بسیار مجرمانه‌ای منتشر می‌کرد. امروز در جزیره کیش در حالی که مدعی بود تا تغییر مسئولان دستگاه قضایی خود را معرفی نخواهد کرد، دستگیر شد".

اسفند ماه سال ۱۳۹۵ هم هنگامه شهیدی "اتهام ارتباط با کانال خبری آمدنیوز" در مشهد دستگیر و به زندان اوین منتقل شده بود. او با دستور شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران بازداشت شده بود.

خانم شهیدی شش ماه زندان بود و با "وثیقه" آزاد شد. او بعدا یادداشتی منتشر و "هرگونه" ارتباط با آمدنیوز را "تکذیب" کرد و نوشت:

"هر چند قطعا مشی اطلاع‌رسانی به این شکل و شیوه را قبول نداشته و‌ ندارم اما به عنوان یک رسانه مهیج، محرک و مخرب نمی‌توان نقش اطلاع رسانی آمدنیوز را در جریان‌سازی رسانه‌ای داخل، خارج و افکار عمومی نادیده گرفت."

خانم شهیدی بارها، در اعتراض به روند رسیدگی به اتهامات خود و زندان انفرادی، اعتصاب غذای خشک کرده بود و از مصرف دارو و قبول درمان هم خودداری می‌کرد.

او پس از اعتراض‌ به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز به شش سال زندان محکوم شد. در آن زمان او عضو حزب اعتماد ملی و مشاور امور زنان ستاد انتخاباتی مهدی کروبی بود. ‌

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
ایندیپندنت فارسی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.