رفتن به محتوای اصلی

دولت جدید سودان مجازات‌های اسلامی را لغو کرد
13.07.2020 - 09:03

به گزارش یورو نیوز، نخستین گام در این راستا با لغو مجازات اعدام برای جرم ارتداد کلید خورد. لغو ممنوعیت‌ مصرف مشروبات الکلی گام دیگر دولت جدید سودان در این راستا است که قرار است با برداشتن برخی محدودیت‌های شاخص در این خصوص که به دوران زمامداری عمر البشیر، دیکتاتور سابق این کشور باز می‌گردد، عملی شود.

نصرالدين عبدالباری، وزیر دادگستری سودان همچنین روز شنبه در نطقی تلویزیونی از ممنوعیت ختنه زنان در کشورش خبر داد و به این ترتیب خبر‌های منتشر شده در رسانه‌های این کشور مبنی بر جرم تلقی شدن مثله‌ اندام جنسی زنان را به صورت رسمی تایید کرد.

بر اساس اصلاحات صورت گرفته در قوانین سودان، ختنه زنان از این پس جرم شناخته می‌شود و مرتکبان آن باید تا سه سال مجازات زندان را تحمل کنند.

وزیر دادگستری سودان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که تلاش بر این است تا هرنوع تبعیضی که پیش‌تر در رژیم سابق اعمال شده از بین برود و کشور از این پس به سمت تحول دمکراتیک و برابری حقوق شهروندان حرکت کند.

از دیگر موارد اصلاح شده، مجازات شلاق برای افرادی است که قوانین اسلامی را نقض کرده‌اند. این مجازات در زمان عمر البشیر رایج بود و معمولا توسط پلیس‌های اخلاق و دین اجرا می‌شد.

عمر البشیر در سال ۱۹۸۹ قدرت را در دست گرفت و به دلیل سیاست‌های غلط و خوی دیکتاتوری به تدریج از وجاهت و اعتبار کشورش در جامعه بین‌الملل کاست.

او که در پی اعتراض‌های داخلی نیز به شدت منفور شده بود، آوریل گذشته پس از ماه‌ها تظاهرات گسترده و خشونت‌آمیز در نهایت از مقام خود سرنگون شد.

جوانانی که موتور محرک این انقلاب بودند پس از سرنگونی عمرالبشیر همچنان بر خواسته‌ خود برای از میان برداشتن رویکرد و دیدگاه‌های محافظه‌کارانه اجتماعی در کشور تاکید می‌کنند و دولت انتقالی را برای تسریع در جبران نواقص گذشته و فراهم کردن دسترسی هرچه سریع‌تر به آزادی‌های اجتماعی تحت فشار قرار می‌دهند.

بر اساس اطلاحاتی که دولت انتقالی در برخی قوانین ایجاد کرده، مسیحیان این کشور نیز از این پس مجاز خواهند بود علاوه بر مصرف مشروبات الکلی اقدام به واردات و فروش این محصول کنند.

وزیر دادگستری سودان در ادامه تاکید کرد که دولت کشورش در حال بررسی درخواست‌های صورت گرفته برای تحویل شهروندان تحت پیگرد دیوان کیفری بین‌المللی است که عمر البشیر، رئیس جمهوری سابق سودان یکی از آنهاست.

دیکتاتور سابق سودان پس از سرنگونی به اتهام فساد به زندان انداخته شد و سپس از سوی دیوان کیفری بین‌المللی به انجام «جنایت جنگی» و «نسل کشی» در جنگ دارفور متهم شد.

دادگاه لاهه خواستار استرداد عمر البشیر به همراه سه نفر دیگر به دلیل نقش آفرینی در مناقشه مرگبار دارفور است که گفته می‌شود طی آن صدها هزار غیرنظامی جان خود را از دست داده‌ا

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اصغر جیلو
برگرفته از:
پیک ایران
یورو نیوز

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.