رفتن به محتوای اصلی

آزادی مرد لبنانی «بخشی از مذاکرات غیرمستقیم بین تهران و واشینگتن بود»
14.07.2020 - 07:17

قاسم تاج‌الدین که از او به عنوان یکی از تأمین‌کنندگان مالی گروه حزب‌الله یاد می‌شود، به جرم نقض تحریم‌های آمریکا به پنج سال زندان محکوم شده بود، اما دستگاه قضایی آمریکا ماه گذشته اعلام کرد وی به دلیل مسائل جسمانی آزاد می‌شود.

رویترز به نقل از «سه مقام ارشد در خاورمیانه» نوشته است آزادی قاسم تاج‌الدین پس از مذاکراتی غیرمستقیم بین مقام‌های آمریکا و جمهوری اسلامی بر سر تبادل زندانی صورت گرفت.

خبرگزاری رویترز نام این سه «مقام ارشد» را ذکر نکرده و گفته است دو تن از آنان تایید کردند آزادی تاج‌الدین بخشی از همان مسیری بود که سال گذشته به آزادی نزار زکا از زندان‌های ایران و سَم گودوین از زندان‌های سوریه شد.

با این حال یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به رویترز گفته است گزارش‌ها درباره اینکه آزادی قاسم تاج‌الدین بخشی از یک معامله پنهانی بوده صحت ندارد و او به خاطر مسائل مربوط به سلامتی‌اش آزاد شد.

وکیل قاسم تاج‌الدین نیز با تأکید بر اینکه آزادی موکلش «صرفا روندی قضایی بوده است» گفت آزادی او هیچ ارتباطی با آزادی دیگر زندانیان ندارد.

قاسم تاج‌الدین که اکنون ۶۵ سال دارد در سال ۲۰۰۹ از سوی آمریکا به عنوان یکی از حامیان مالی مهم حزب‌الله معرفی شد و بعدا نیز به نقض تحریم‌های آمریکا که علیه او وضع شده بود متهم شد.

او در سال ۲۰۱۷ در مراکش بازداشت و به آمریکا مسترد شد و دادگاه در سال ۲۰۱۸ او را در این اتهام مقصر شناخت و وی را به پنج سال زندان و ۵۰ میلیون دلار جریمه محکوم کرد.

شماری از رسانه‌ها آزادی او از زندان را دارای ابهاماتی دانسته‌اند. با این حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود دولت با این آزادی مخالف است اما از حکم دادگاه تبعیت می‌کند.

 

خبرگزاری رویترز خبر آزادی قاسم تاج‌الدین در چارچوب تبادل بین ایران و آمریکا را به نقل از «یک مقام ارشد در خاورمیانه»، «یک مقام ارشد در لبنان» و «یک دیپلمات در منطقه» گزارش کرده است.

یکی از این سه مقام به رویترز گفته است: «آزادی تاج‌الدین پس از تبادل عملیاتی طولانی بین دو طرف حاصل شد و بعدا در سطح گسترده‌تری روی خواهد داد. کسان دیگری هم هستند که از دو طرف آزاد خواهند شد».

یکی دیگر از این منابع نیز به رویترز گفته است آزادی تاج‌الدین «مقدمه» آزادی‌های بیشتری است که شمار آنها به حدود ۲۰ نفر خواهد رسید.

رویترز می‌گوید ژنرال عباس ابراهیم، رئیس نهاد اطلاعاتی لبنان که نام او به عنوان میانجی اصلی در این مذاکرات غیرمستقیم مطرح شده، حاضر به اظهار نظر نشد.

بجز یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا که در گزارش رویترز نام او ذکر نشده، سایر مقام‌های دولت آمریکا و همچنین مقام‌های جمهوری اسلامی درباره این خبر اظهار نظری نکرده‌اند

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.