رفتن به محتوای اصلی

بمناسبت 68 مین سالگرد حادثه تاریخی 30 تیر
18.07.2020 - 18:22

&  بمناسبت جنبش اجتماعی 30 تیر                                                ضیاء مصباح

رعایت حقوق شهروندی و اثر ان بر پیشرفت جوامع برای اولین بار بوسیله « توماس همفری مارشال » جامعه شناس انگلیسی  رییس گروه اجتماعی یونسکو بین سالهای 1956و 57 19همزمان با جنبش ملی ایرانیان به رهبری شادروان « دکتر محمد مصدق  »  مطرح شد  که بر توسعه مدنی ، سیاسی و اجتماعی تاکید داشت .

این اندیشه حکومتهارا به رعایت حقوق اجتماعی تشویق  و از خودکامگی منع مینمود  تا منافع بلندمدت  سازمان و تشکیلاتشان را - که بقاء آنان را همراه با قانونمندی در پی داشت  « با توجه به منافع و نقش جامعه در تصمیمات  » در نظر بگیرند  .

قبل از آن  « جان مینارد کینز » اقتصاد دان ونظریه پرداز انگلیسی ( 1883 – 1946 ) برضرورت نقش فعال دولت در عرصه اقتصاد ملی،  قدرت گیری دولتها  در تامین آسایش مردم  ، دست یابی به رفاه و خلاقیت انسانها را مطرح ساخت تا « انحراف از اصول اخلاقی » بدلایل مالی و تامین نشدن نیازهای اولیه، به حداقل ممکن کاهش یابد و  تدریجا با نظارت دولتها « رفاه اجتماعی » در جامعه مشاهده  وبا رعایت فر مولهای مناسب اقتصادی ، فقر و تنگناهای معیشتی از میان برداشته شود که از این منظر در شرایط فعلی در راس کشورهای جهان بلطف حکومت با تدبیر و مردمی قرار گرفته ایم !

بررسی تاریخ سیاسی صد ساله اخیر کشورمان نشان میدهد  :  بدون اغراق اثر گذار ترین چهره  در زمینه آشنا ساختن مردم به حقوق خود «که رعایت حقوق شهروندی نام گرفته » شادروان دکتر محمد مصدق میباشد که در  68 سال قبل  با  حضور فعال توده مردم در صحنه   30 تیر و تکیه بر نظر آنان    

 از پایه گذاران دمکراسی در منطقه بشمار میرود  بطوریکه جنبش عدم تعهد یکی از دست اوردهای این بینش میباشد .

این چهره ملی و ماندگار برنامه ها ی مناسب برای آینده این مرز و بوم را بشرح زیر که کماکان در پی آن مانده ایم درآ نزمان بصراحت مطرح ساخت :

ü      استقرار حکومت بر مبنای قانون  اساسی که دولت خود را ملزم به رعایت ان  میدانست و میراث مشروطیت ایران شناخته میشد .

ü      برنامه ریزی در چارچوب ضوابط مدون علمی در دسترس   .

ü      مبارزه برای ایجاد موازنه منفی در روابط بین المللی .

ü      حرکت در جهت رشد ، توسعه صنعتی و اقتصادی برای فراهم سازی بستر مناسب سر مایه گذاری ملی  که توانمند شدن را همراه و طبقات اجتماعی را به همکاری ، پویائی ، خلاقیت و احساس مسئولیت تشویق میکند .

ü      بیمه های اجتماعی یعنی تامین امنیت شغلی  برای نیروی کار ، توسعه عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر .

ü      تشویق به حضور سیاسی و اجتماعی تشکل های مردمی ومشارکت واقعی و جدی مردم در اداره امورکشورشان .

ü      آزادی مطبوعات و رسانه ها باتعریف آنزمان و....آنچه که هنوز با گذشت 7 دهه در اول وصف آن مانده ایم .

مصدق  تلاش برای ملی کردن صنعت نفت را در مسیر نجات منابع کشور و در تعقیب ان استقلال واقعی را با جلوگیری از غارت منابع ملی بوسیله بیگانگان، اساس مبارزات قانونمند خود قرار داد .

ü      این بزرگ مرد نهادینه کردن نظام پارلمانی از طریق حرکت گام به گام در مواجهه با استبداد سیاسی با برگزاری انتخاباتی سالم و بدون دخالت در بار و دول خارجی - گزینش و پیشنهاد  بهترین ها برای داوطلبی مجلس شورای ملی،  برنامه ریزی  در مسیر توسعه و رشد اقتصادی کشور ، رویکرد فعال در عرصه سیاست گذاری اجتماعی و.... را مهمترین برنامه های دوران زمامداری خود میدانست .

ü       تشکیلاتی قوی ومردمی تحت عنوان  « جبهه ملی ایران» را  بنیان گذار ی نمود  که در زمینه  مشاورت گروهی و اتخاذ تصمیمات اصولی در اطاق فکر و اقدام بعد از تصویب اکثریت ، احترام به حزب و تحزب گرایی ، همراه با قبول مسیولیت و پاسخگویی نقش اساسی را ایفاء نماید و در مسیراعتلاء میهن و ارتقاء مقام و منزلت جهانی کشورمان ، اعتدال، قانونمندی، عمران و ابادانی کشور و عزت هم میهنانمان با نگاه به اینده  گام بر دارد .

-  در موقعیت فعلی و وضعیت خاص که «جبهه ملی ایران »  این تشکیلات سیاسی دیرپا ، معتبر  و مبرا از آلودگیهای رایج  با موانع غیرقانونی « بر مبنای همین قوانین ناقص  » مواجه و از حضور رسمی و علنی در صحنه سیاسی کشور و اجتماع رو به تحول ، دور نگه داشته شده .......

 میکوشد  مسیر فعالیت مناسب را ....با مشارکت همگانی و احساس مسیولیت ملی به امید خروج از نا بسامانی ها ، تضادها و دخالتهای نهادهای غیر مسئول و غیر پاسخگو «با اختیارات خلاف قانون » ....یافته وراههای  جلوگیری از نابودی بیشتر  روابط اجتماعی ، زیر ساختها و سر مایه های ملی را از طریق  وسایل ارتباط جمعی فارسی زبان  و امکانات مدرن موجود در اختیار همگان ، البته با پرهیز از هر گونه اقدامی که به تضیعف این جبهه سیاسی معتبر دیر پا در افکار عمومی بینجامد ....مطرح نماید  .

  دلسوزان وطن در قامت جبهه ملی  معتقد ند  هنوز امکان نجات کشورمان از سقوط به دره جهل و خود محوری برآمده از حفظ منافع فردی و گر وهی با همه  موانع و اشتباهات عظیم ناشی  از حفظ موقعیت بهر قیمتی ، وجود دارد  

وبا اتکاء  به علوم اقتصادی ،اجتماعی و سیاسی و گرد هم آئی وطن دوستان  مبرا از آلودگی « پراکنده در سطح جهان »   میتوان  با حد اقل هزینه  ملک و ملت را از این وضعیت نگران کننده در تمامی ابعاد نجات داد  .

            با بزرگداشت یاد و خاطره «شهدای30 تیر» این «حرکت ماندگارایرانیان مدافع استقلال و بزرگی کشور  و دیگر چهره های ملی شناخته شده که ادامه دهنده راه آنان بشمار میروند » به روان پاک «همه مبارزان راه وطن» برای «پیشرفت میهن واعتلای ارزشها» درود فرستاده ، کوشش ارزشمند آنان را گرامی میداریم و این روش ، منش و باور را منشاء نجات کشور میدانیم

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.