رفتن به محتوای اصلی

در سالگرد کودتای 28/ امرداد ماه ( 67 مین سالروز البته چند روزی زودتر !)
07.08.2020 - 08:43

شمن هویت ساز : بمناسبت 67 مین سالروز واقعه 28 / امرداد            ضیاء مصباح

                                                                         

بعنوان مقدمه: 

نگارنده در توصیف و تشریح رخ دادهای تاریخی که آخرین آن همین نوشتار است سالها میکوشد و آثاری را عرضه میدارد که در مطبوعات و رسانه های برون و درون مرزی منعکس میشود .

در این دوران پرسشگری ، بکرات با سئوال جوانان نقاد - روبرو شده که آیا در ارتباط با وقایع تاریخی با موضوع نگفته یا جدیدی مواجه شده ایم که بعد از اینهمه کتاب، تفاسیر، جزوه، تحقیق، پایان نامه و امثالهم درهزاران صفحه و به زبانهای مختلف، بطور نمونه در رابطه با سالگرد مشروطیت در دهه دوازدهم یا در توصیف ماجراهای 28 مرداد بعد از 67 سال مقاله ای تولید و عرضه رسانه ها  میشود و آیا این نوشته ها بیشتر برای ارضاءحس کنجکاوی و سرگرمی خواننده بشمار نمیرود ؟

در پاسخ باید گفت : باز تعریف دقیق رخ دادهای تاریخی در همه جوامع نسبی است، ضمنا پرداختن به متن وحواشی رویدادها با توجه به اعتقاد اصولی و اشراف محقق و نویسنده به ما وقع، ناشی از ضرورتی است در پاسخ تحلیل های جهت دار و سازمان یافته که سعی در کتمان یا وارونه جلوه دادن حقیقت دارند و بطور کلی حرکت را لوث یا مصادره مینمایند.

بعبارت دیگر مرورو بررسی مکرر و چند باره ما وقع بصورت پژوهشی - علمی وگاه انتقادی و بهر حال مقرون به حقیقت، از تحولی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی که با تفاسیری در مسیر انکار حقایق مواجه شده - نشات میگیرد .... 

نمونه بارز آن : تبدیل کودتای 28 / امرداد به انقلاب مردمی و خطاهای فاحشی که در برابر صداقت و میهن دوستی شادروان دکتر مصدق و متهم ساختن این بزرگ مرد - با نامردمی صورت می گیرد واین رادمرد را به استفاده از پوپولیسم در آنزمان متهم مینمایند وپیوسته براین «ماموریت کودتائی ساخته و پرداخته دول استعمار طلب »میدمند و با تریبون ها و امکانات عظیم در اختیار برای دگرگون جلوه دادن حقیقت به مناسبتها و در سالگردها میکوشند که در واقع عرض خود بردن است.

طبعا خنثی نمودن اینگونه اقدامات، روشها و کتمان حقیقت بایستی با ادبیاتی متین و  موثر، آرام و مفید، مستدل و باپرهیز از هرگونه اغراق و بموقع انجام پذیرد .

از سویی دیگرنگاه بیطرفانه بر رخ دادها در دورانی که علوم انسانی و اجتماعی عمدا تضعیف و تحت تاثیر تریبونهای انبوه باروشی  عامیانه پسند با اهداف خاصی همراه با تغییر تاریخ - آنهم بدل خواه قرار گرفته، ضرورت کاوشی مستند و حقیقی از چگونگی تاریخ معاصر هر چند در مواردی بناچار تکراری اما مستند که گروهی درصدد کتمان آن برآمده اند از مهمترین وظایف محققین بی طرف و سلیم النفس بشمار میرود ، هر چند این جماعت فرصت طلب خوشبختانه توفیق چندانی به اعتبار هشیا ری و علاقه مندی میلیونها جوان تحصیل کرده مسلط به حقایق تاریخ، علم روز و تکنولژی وسیع وسایل ارتباط جمعی - نیافته اند .

ضرورت برداشتن این گام ها زمانی صدچندان میشود و به حق با همه خطرات و خطیرات از واجبات عینی بشمار میرود که وسایل ارتباط جمعی فراگیر از محل بودجه عمومی با برنامه ریزی در صدد القاء نگاه خیانت آمیز خود و گروهشان میباشند .

در بیان بهتر ضرورت استمرار این بازگشت به خویشتن باید اذعان نمود پارلمانیسم سرنوشت ایرانیان را به دوران سنتی و ایران مدرن تقسیم کرد و حد فاصل  کشاکش مشروطه خواهی تا 28 / امرداد بزنگاهی فراموش ناشدنی میباشد، همانطور که شکست «جنبش ملی شدن صنعت نفت»  از لحاظ سیاسی امری مربوط به گذشته نیست، هرچند در سطح اقتصادی «ملی شدن نفت » پیروزی نسبی با همه مقاومتها همراه داشت . ....

اما بعدالبته با سبکی دیگر :

ورود رسمی امریکا و حضور پر رنگ همراه با مدیریت منطقه حادثه خیز خاور میانه به دلایل مختلف از همه مهمتر تسلط بر نفت و تثبیت کشور اسرائیل که بقول اقای خمینی هر چه می کشیم نه از جهل ما بلکه از بودن آنست !! ( نقل به مضمون ) .......با بگوش رسیدن « نغمه استقلال عمل در مدیریت سیاسی و اقتصادی کشورمان » با ورود شخصیت و چهر ه ای برتر و  میهن دوست، پاک دست و منزه از هرگونه کژی به نام « دکتر محمد مصدق » همراه و با هدایت  دولت استعماری انگلستان تشدید شد .

امروز و هنوز هم دشمنی با آمریکابرای «طرفداران  هیجان و شعار» هویت بخش است، یادمان نرفته که «عامل اصلی و پیشگام فتنه دردوران مدرن» جنگ را نعمت می دانست و سکوت در مملکت را « ازبرکتِ غرش توپ و تانک » و بگیر و ببندها .....

همچنانکه امروز البته بطول بیش از 3 دهه نیز-  انسجام صوری اقلیت مطیع، سرسپرده، مواجب بگیر و وفادار ... اما متشکل را در این می بینند و میدانند که «این دشمنی هویت بخش » همچنان  پایدار بماند  .

می توان با آمریکا مبادلات اقتصادی داشت و گفتگوهائی با احتیاط نه چندان علنی داشت بدون اینکه لبخندی بر لب آورد .

اما نمی توان با آمریکا رابطه ی عادی داشت تا «مانند رئیس مادام العمر پوتین قران در دست به بیت رهبری بیاید»  درست مثل دوران جنگ که رابطه تا جایی پذیرفته می شد که قطعات هواپیما برسد و موشک برای کشتار مسلمانان دو کشور در حال توسعه و نابودی سرمایه های ملی و زیر ساختهایشان  

طبقه ی حامی راس نظام (فاقد برنامه و نظم) در صورت ارتباط با آمریکا می بایست تغییر ماهوی را از سر بگذرانند و به عبارتی از نظامیان به سیاستمداران نقل مکان کنندکه  مقدمات و موخرات این برنامه باهمه مسائل و مشکلات اقتصادی سیاسی- محصول ندانم کاری بطول 4 دهه...... با انتصخابات مجلس اخیر و حضور امثال قالیباف ها در حال طی شدن و گذرا ن دوران دگر دیسی است تا از تاک و تاک نشان اثری برجای بماند ... ودر این رابطه وعده هائی همزمان با نگارش مطلب فر موده اند ....

تصور نفرمائید این دوران تازه شروع شده - در این روزگار« در دست تجدید نظر دوباره » و تمرکز واقعی اختیارات  با انتصاب رئیس جمهور بعدی دراوایل سال 1400 که قرار است حداکثر «میانسال و مطیع محض »باشد و به نگرانی عمیق اقتصادی حاکم بر ملک و ملت فائق آید که البته « همان خواهد شدکه یار میخواهد و میلش بدان »

مناسب می بیند اشاره نماید  که :  در «طول سنوات طولانی  دشمنی  حکومت  با آمریکا » ایرانمان که بهترین مسیر خطوط لوله انتقال نفت و گاز خلیج فارس و آسیای میانه به اروپابود حذف و از مسیر ترانزیت کالا از شرق به غرب و شمال به جنوب نیز کنار گذاشته شد  .

 دراین شرایط بنظر میرسد معیارها ی بظاهر حاکم بر اندیشه و باور اهالی محراب و منبر-که « چون به خلوت میرسند آن کار دیگر میکنند » تا آنجاباشد  که مصلحت با تعریف خودشان ایجاب نماید و گرنه چرخش های 180 درجه ای  با سکوت و «گرفتاری های عظیم  مردمان ساکن این دیار  »در هنر جماعت مزین به فساد، خودمحوری و در تفکرتفسیر و حل و فصل فتاوی مربوط به زیر شکم ... که رندی از خودی هایشان بطنز میگفت « اگر اندامهای  زاد و ولد  نبود-  اینهمه حوزه علمیه ،رساله و فتاوی نامه  اصلا ضرورتی نمیداشت » بگذرم ....

چگونگی رابطه با آمریکا در سیاست داخلی کشور تحت سلطه مان بشدت تاثیرگذار است و در عرصه منطقه ای و جهانی نیز ایران را به یک کشورمهم و اثر گذار  به دلیل فرهنگ غنی و استعداد مردمان این مرز پرگهرتبدیل می کند و این حس دردناکی است برای جماعت  که همچنان داعیه ی رهبری جهان اسلام را داشته  و به سر تا پای تمدن غربی پیوسته ناسزا می گویند.

گذر به صحرای کربلا بنا به عادت نگارنده و از آن مهمتر اقتضاء مطلب یعنی : آمدن بایدن یا ماندن جناب ترامپ، آثار خانمان بر انداز هجوم بیرحمانه «کرونا » برابری نرخ ارزهای خارجی که بقول دوستی نباید گفت « گران شدن دلار بلکه ارزان شدن پول در دست مردمان » که در گذشته نه چندان دور از معتبر ترین ها همچون اعتبار ایرانمان بشمار میرفت و بیقین بر دامن کبریاش ننشیند گرد .... در این شرایط خالی از لطف نیست .....

بیت به دلیل شعارها البته علی الظاهر-  زیر بار رابطه با آمریکا نخواهد رفت و نرمش قهرمانانه نیز تنها در باشگاه هسته ای  واز بابتِ شکستن «تحریم های دوباره برقرارشده»

نمونه ای  از لجاجت توام با جهل اینان در میانه این بحث  : با هشدار FATF به بانک‌های جهان، که ایران آخوند زده کشوری «پرریسک» است و در مظان «پولشویی»، مبادلات بانکی با دنیا قفل شد، حتی روسیه و چین هیچ‌گونه خدمات بانکی  ارائه نمی‌دهند که باید پرسید:

 با این فرض که تحریم را امریکا تحمیل کرد - خودتحریمی را چه کسی به ایرانیان وارد آورد ؟

باور بفر مائید واقعا نمیتوان در هنگام نوشتن متنی در باب کودتای امریکائی انگلیسی امرداد 32 از بعضی احتمالات گذشت از این قبیل : که گویا جماعت مانده در ذلت بر آمده از بی تدبیری همراه با جهل مرکب ، غوطه ور در فساد و سوءنیت ....تمام شده به قیمت نابودی ارزشها و اخلاق مردمان گرفتار حداقل های موردنیاز ... بالاخره به این نتیجه رسیده اند که به fatf  با ترتیبی بظاهر قابل توجیه ملحق شوند و این تصمیم همزمان با اعلام بر خورداری از مزایای آن قرار است بعد از عید غدیر( بگفته کارپرداز بزرگ روز دوشنبه ) رونمائی !! گردد... که آزمودن را با هزینه پردازی کلان از جیب ملک و ملت برای هزارمین با ر- هنوز فرموده اند خطا شمرده نشود ....

اینکه در باب گشایش ها ی اقتصادی (متعلق به خران ) برای زمان خریدن و ماندن بر اریکه قدرت چند صباحی دیگر- قرار شده چه تمهیدات داهیانه ای همزمان مژده داده شود - اجازه فر مائید بیش از این از حدث و گمان خودداری گردد .

تیتر مطلب میگوید «دشمنی با آمریکا هویت ساز است» و مجموعه از این نیز می ترسند که رابطه ی عادی با آمریکا جناح اصلاح طلب راکه به زعم رهبری همواره مورد حمایت آمریکا بوده، نیرومند سازد هرچند « جامعه هشیار ساکت ناظر»  از آ نان نیز قطع امید و عبور کرده اند .

امیدواری بخشی از جماعت سر در گریبان «نتایج عملکرد سر تا پا غلط و توام با سوء نیتشان بطول 40 سال  » بر  ادامه حضور حزب حاکم فعلی در کاخ سفید چندان هم بی دلیل نیست :

زیرا اول : ترامپ میخواهد برای کمک «به افراد در خطر تخلیه مسکن استیجاری » آستین بالا بزند و استراتژی اصلی جمهوریخواهان« انتقال مسیر همه کمکها به و  از کاخ سفید » میباشد تا مهمترین تبلیغات برای ترامپ صورت گیرد و برنامه مهم بعدی « ارسال چک‌های کمک نقدی » با امضاء ترامپ خواهد بود.

و دویم : ترامپ تاکنون سیاستی را در پیش گرفته که از جهاتی بهتر از سیاست منطقه ای دموکرات‌هاست. او به هر دلیلی، دخالت مستقیم خارجی نداشته و هر چند  ممکنست  آمدن « جو  بایدن » به سود مردم  باشد ولی  نیروهای تندرو داخل کشور، ترامپ را بیش از بایدن می پسندند.......

اینهم بمناسبت سالگرد 28 / امرداد 1332 البته زودتر از« شصت و هفتمین سالگرد این فاجعه ملی » و تاکید بر اینکه «درایالات متحده  آمریکا»یعنی  مسبب آن حادثه ننگین چه حزبی برنده شود  ، در سرنوشت رژیم  با همه شعار « نه شرقی نه غربی » البته با این باور و عملکردها بسیار اثرگذار خواهد 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ضیاء مصباح

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.