رفتن به محتوای اصلی

آمریکا چهار نفتکش حاوی بنزین صادراتی ایران به ونزوئلا را توقیف کرد
14.08.2020 - 04:30

هوستون در ایالت تگزاس آمریکا روان شده‌ و به زودی به آنجا می‌رسند.

آمریکا فروش نفت ایران را تحریم کرده است. دادستانی آمریکا با استناد به همین تحریم‌ها، از یک دادگاه اجازه توقیف نفتکش‌ها را گرفته بود. سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا واکنشی به این خبر درز شده، نشان نداده است.

در این گزارش آمده که به محض پهلوگرفتن نفتکش‌ها چند مقام ارشد دولتی قرار است از این کشتی‌ها بازدید کنند.

حجت سلطانی، سفیر ایران در ونزوئلا، این خبر را جنگ روانی آمریکا توصیف کرده و ایرانی بودن نفت‌کش‌ها را تکذیب کرده است: «نه کشتی‌ها ایرانی هستند و نه مالک یا پرچم آنها ارتباطی به ایران دارد.»

رد شدن از پست Twitter, 1

پایان پست Twitter, 1

در گزارش وال‌استریت ژورنال اشاره شده که مالکیت این کشتی‌ها یا حق بهره‌برداری از آنها متعلق به فردی به نام «جورج جیالوزگولو» و پسرش «ماریوس» است.

گفته شده که نفتکش‌ها بدون درگیری به دست آمریکایی‌ها افتاده‌اند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش کرده که مقام‌های آمریکایی با تهدید شرکت‌های بیمه، صاحبان کشتی‌ها و ناخداهابه تحریم، آنها را مجبور به تحویل محموله خود کرده‌اند.

همین خبرگزاری نوشته که این نفتکش‌ها مدت‌ها بود دستگاه‌های ردیابشان خاموش شده بود. دو کشتی لونا و پندی، در روز دهم ژوئیه، وقتی که فرمان توقیف آنها صادر شده بود، ردیابشان خاموش شد.

دادستانی آمریکا وقتی که دو نفتکش «برینگ» و «بلا» در غرب آفریقا بودند، تقاضای توقیف آنها را صادر کرده بود. دو کشتی دیگر «لونا» و «پندی» نام دارند.

دولت آمریکا در کیفرخواست خود مدعی شده که یک تاجر ایرانی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشت این ماجراست. آنها می‌گویند که این فرد با تشکیل شرکت‌های صوری که بعضی مالک دیگری هستند، قصد داشته رد گم کند. آمریکا، سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده است. هر دو کشور ایران و ونزوئلا هم زیر شدیدترین تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده قرار دارند.

آمریکا با سیاست موسوم به «فشار حداکثری» می‌خواهد ایران را وادار به مذاکره بر سر برنامه هسته‌ای و موشکی و تحرکات منطقه‌ای‌اش کند.

 

ایران که با دولت پیشین آمریکا و پنج قدرت جهانی دیگر به توافقی بر سر برنامه هسته‌ای‌اش رسیده بود، می‌گوید که دلیلی برای مذاکره مجدد نیست. مقام‌های ایرانی پیش‌شرط دیگری هم دارند و آن برداشته شدن تحریم‌هاست.

بنا به برجام، ایران در ماه اکتبر/مهر از قید تحریم‌های تسلیحاتی خارج می‌شود. اما آمریکا گفته که اجازه نخواهد داد ایران به سادگی خرید و فروش سلاح کند.

طرح پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای رای‌گیری به شورای امنیت سازمان ملل فرستاده شده و احتمالا نتیجه رای‌گیری عصر روز جمعه مشخص می‌شود. چین و روسیه تهدید کرده‌اند که این پیش‌نویس را وتو خواهند کرد.

آمریکا در دوره دونالد ترامپ فشارش را بر کشورهای ایران و ونزوئلا افزایش داده است. به تازگی با استعفای فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، فرستاده آمریکا در امور ونزوئلا مسئولیت هر دو بخش را در وزارت خارجه آمریکا به دست گرفت.

پیشتر آمریکایی‌ها گفته بودند که ونزوئلا برای پرداخت به ایران طلا به این کشور فرستاده است. آنها مدعی بودند که ایرانی‌ها به صنعت نفت ونزوئلا کمک می‌کنند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.