رفتن به محتوای اصلی

مخالفان پوشش اسلامی در مجلس ملی فرانسه، جلسه را ترک کردند
19.09.2020 - 10:39

مریم پوژتو، نایب رئیس یکی از اصلی ترین اتحادیه های دانشجویان فرانسه با پوشش حجاب در جلسه کمیسیون تحقیق مجلس ملی حضور یافته بود. هدف از حضور او ادای شهادت در برابر اعضای کمیسیون در مورد تاثیر بحران شیوع ویروس کرونا بر روی زندگی کودکان و جوانان بود.

یکی از نمایندگان حزب راستگرای جمهوریخواهان پس از آغاز سخنان مریم پوژتو در تذکری آئین نامه ای پوشش حجاب وی را برخلاف «اصل لائیسیته» در جمهوری و مجلس ملی فرانسه دانست. با این حال ساندرین مورک، رئیس کمیسیون تحقیق این تذکر را وارد ندانست. او تاکید کرد استفاده از نمادهای مذهبی از سوی افرادی که برای ادای شهادت در کمیسیون حاضر می شوند ممنوع نیست.

پس از رد این تذکر آئین نامه ای شماری از نمایندگان حزب جمهوریخواهان به همراه یک نماینده از حزب حاکم «جمهوری به پیش» جلسه کمیسیون را به نشانه اعتراض ترک کردند.

به عنوان یک نماینده زن و فردی فمینیست که به ارزش های جمهوری، لائیسیته و حقوق زنان پایبند است، نمی‌پذیرم که فردی در جلسات مجلس ملی با حجاب حضور پیدا کند. حجاب برای من نمادی از سلطه‌پذیری [در برابر مردان] است.

ان کریستین لانگ، نماینده مجلس ملی فرانسه از حزب «جمهوری به پیش» در مورد این تصمیم خود گفت: «به عنوان یک نماینده زن و فردی فمینیست که به ارزش‌های جمهوری، لائیسیته و حقوق زنان پایبند است، نمی‌پذیرم که فردی در جلسات مجلس ملی با حجاب حضور پیدا کند. حجاب برای من نمادی از سلطه‌پذیری [در برابر مردان] است.»

این نماینده مجلس ملی فرانسه اکنون پیشنهاد کرده است که استفاده از نمادهای مذهبی در جریان ادای شهادت در جلسات کمیسیون های مجلس ممنوع شود.

سگولن رویال، نامزد پیشین حزب سوسیالیست در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نیز روز جمعه گفت که در صورت حضور در جلسه کمیسیون تحقیق مجلس ملی به نشانه اعتراض به حجاب مریم پوژتو این جلسه را ترک می‌کرد. در مقابل یانیک ژدو، رهبر حزب سبزهای فرانسه با یادآوری عضویت آبه پیر، کشیش کاتولیک در مجلس ملی فرانسه در دهه های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ تاکید کرد که جنجال کنونی بر سر حجاب یکی از شاهدان جلسه کمیسیون این مجلس، «نقض کامل اصول لائیسیته» است.

چند سیاستمدار فرانسوی از جمله مارلن شیاپا، عضو هیات دولت فرانسه در سال ۲۰۱۸ از انتخاب مریم پوژتو به عنوان نایب رئیس اتحادیه ملی دانشجویان فرانسه (UNEF) به دلیل حجاب او انتقاد کرده بودند. مارلن شیاپا که اکنون وزیر امور شهروندی است در آن زمان وزیر مشاور در زمینه برابری حقوق زنان و مردان بود.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

اصغر جیلو
یورو نیوز

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.